Смяна на картера ???

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 11 Апр 2007, 12:54

И ти си прав за някой неща,но не е ли логично човек като попита нещо да му се отговори а не веднага да се праща на сервиз.Той като попита и му се отговори,може да прицени дали може да се справи сам или ще ходи на сервиз.Колкото до сервизите...можем да попитаме в този форум и ще видиш че сигурно 70% от хората са се напатили от разбирачи,и хора дето ще му свършат работа(не както ти ще си я направиш),а с краката си само и само след месец да отидеш пак при тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 11 Апр 2007, 13:02

Хубаво де, и аз съм патил от "сервизи" и "майстори"... Обаче погледни цялата тема назад и виж кой е дал компетентен отговор за този проблем - никой. Което идва да подскаже, че ние всички дружно с нашите си познания не можем да помогнем на човека. И никой нищо не пише просто защото всичко ще е "на сляпо"... че даже е възможно някой да се изложи яко и да го нахранят... Ето затова - сервиз ;)
It's not who You are, it's who You know...

Потребител
Аватар

ЛеЛе !!!!

Мнение от D-ra » 12 Апр 2007, 0:52

Стига сте спорили - исках да разбера дали сам ебал м.... на джигателия - и за какво да се подготвиа в сабота !
Прескочих един остров - и преебах картера и окачването -НЯМА ЛОГИКА ДА МИ СЕ ОТКАЧИ ВЕРИГАТА _ не е скасана_НЯМАМ - никаква представа каква е причината и колко ГОЛЕМИ биха могли да са последиците (Е ТВА МЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ) , но явно всичко ще се изясни чак в сабота като го разглобиа целия...Вчера си взех и една за резервни части - за "кораж"!
Проблема е че само такова нещо не ми се беше случвало и за това неразбирам - като го оправия ще опеша специално ПРОЦЕСА - Причини - и Последствия ...!!!??? Явно ще сам "парвиа" :shock: :P
видиял такова нещо с очите си , и не останал безмалвен - от тежката психическа травма след ОГЛЕДА ! :D Благодария все пак...
Ако срещна ниакакви сериозни Проблеми и неизвестни ще пиша!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Смяна на картера ???

Мнение от ivantchoG » 12 Апр 2007, 9:49

D-ra написа:... да счупиш картера, и да ти се откачи веригата , от какво може да е пострадала така--- Какви Може Да Са Последиците...??? ...

Изображение
Това трябва да ти е маторя :roll:
За да се откачи веригата, трябва обтегача да не работи (като няма масло - не работи ;) ), успокоителя да го няма, веригата да е разтегната и оборотите да са "добри".
Карал съм без масло 30-40сек, до 2000-2500 оборота - без никакви последици за мотора ...
Последиците - от картер до мотор - може да няма ударен клапан, но може да има и счупен(и) клапан(и), които са надрали сериозно цилиндрите, подбити легла и т.н.. Като закачиш веригата, опитай да направиш 3-4 оборота "на ръка" с извадени свещи - ще се види има ли компресия на 4-те цилиндъра.

П.С. Като не си го разглобил - как разбра, че веригата е откачена, а не скъсана?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Потребител
Аватар

еврика

Мнение от D-ra » 12 Апр 2007, 21:42

Много благодаря приятелче...!!!
ми веригата я гледам и пипам от долу,че нали всичко стана заради скасаниа картер?! Тя виси но е закачена или поне така изглежда.
БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНАЖ...

Предишна

Назад към E30