М10 на газ или не ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
dagema написа:.... на газ върви еднакво като на бензин дори максималната ми скорост е по голяма пази ДЕБИТОМЕРА ТОЙ е НАЙ ВАЖЕН да него прецакаш.
Ето това е една от редовните релики на Юзъри ползвали дългогодишно ГАЗ.
Колега няма как да се съглася с тебе!
Това ,че на теб ти се струва ,че върви като на бензин е в следствие на вече УНИЩОЖЕНИТЕ дюзи и дебитомер.И да когато те не са в ред е нормално колата ти да не върви качествено на бензин и от там следва дълбоооката заблуда,че на газ върви повече

Имам опит с газеницете повярвай ми няма нищо по добро от добре поддържан бензинов мотор които се кара на бензин.
Ако гониш икономия си взимаш дизел.
И сега веднага някой ще се изцепи,че нафтата била по скъпа от бензина вече.Е да така е но докато чука на место печката едва ли ще изхарчи повече от 200грама на час в задръстванията и преко сили разхода зимата е 10 на сто.
А с бензинова кола и половин кило нема те оправи на час

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
И от там тръгват историите за 316ки дето разцепват 320ки (АМА С ПЛОЧКА ЗА ГАЗ, НИЩО ЧЕ Е КАРАЛ НА БЕНЗИН) 

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
здрасти
благодаря за мненията и за съветите ... въпреки, че все още обмислям варианти ... май ще се откажа.

vld написа:dagema написа:.... на газ върви еднакво като на бензин дори максималната ми скорост е по голяма пази ДЕБИТОМЕРА ТОЙ е НАЙ ВАЖЕН да него прецакаш.
Ето това е една от редовните релики на Юзъри ползвали дългогодишно ГАЗ.
Колега няма как да се съглася с тебе!
Това ,че на теб ти се струва ,че върви като на бензин е в следствие на вече УНИЩОЖЕНИТЕ дюзи и дебитомер.И да когато те не са в ред е нормално колата ти да не върви качествено на бензин и от там следва дълбоооката заблуда,че на газ върви повече![]()
Имам опит с газеницете повярвай ми няма нищо по добро от добре поддържан бензинов мотор които се кара на бензин.
Ако гониш икономия си взимаш дизел.
И сега веднага някой ще се изцепи,че нафтата била по скъпа от бензина вече.Е да така е но докато чука на место печката едва ли ще изхарчи повече от 200грама на час в задръстванията и преко сили разхода зимата е 10 на сто.
А с бензинова кола и половин кило нема те оправи на час
Колеги няма смисъл пак да зачеквам тази тема, само това искам да кажа на тези който карат на бензин, нека си вярват в тяхната теза. В газта има много +, но всеки сам си решава на какво гориво да кара и на края едно уточнение на колегата, моята кола работи отлично на бензин и на газ-и мога да направя сръвнение за двете горива. Подръжката и изправноста на горивните системи зависят изцяло от зад-воланното устройство.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
30000 км на газ,никакви проблеми,голяма икономия,максимална скорост по висока от колкото на бензин,малко по бавно ускорение/газта гори по бавно,въпреки по големият октан/,по лошо се представя по нанагорнища.Интервала за смяна на масло може да се увеличи...Инжекцион с плочка/един вход на газта/,симулатор задължително...Газов инжекцион не ти препоръчвам,много пари и сложна история...А,и от време на време обръщай на бензин,да не ти ''пресъхнат ''дюзите.10лв.-100км.,проста икономика 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
междо другото, има доста обширни теми за газта. ако поровиш из форума ще ги намериш както в Е30 така и в Е34...
затова ще ви помоля да не започвате този изтъркан спор отново
не мисля, че има да се каже нещо ново, освен някакви съвети или споделен опит за конкретната горивна система -> Л-Джетроник от тук нататък
до колкото знам на горкия стар аналогов джетроник не му трябват никакви симулатори, той просто няма памет за грешки(нито пък може да ги открива).
затова ще ви помоля да не започвате този изтъркан спор отново

не мисля, че има да се каже нещо ново, освен някакви съвети или споделен опит за конкретната горивна система -> Л-Джетроник от тук нататък

до колкото знам на горкия стар аналогов джетроник не му трябват никакви симулатори, той просто няма памет за грешки(нито пък може да ги открива).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: М10 на газ или не ?
Винаги ще има за и против газта ...
Малко по темата
N15 са дюзите (за М10 са само 4
).
Най-лесно е да прекъснеш двата проводника, идващи от пунктове 12 и 24 на N11 (кафяв с жълта ивица и кафяв с бяла)
Малко по темата
madnesss написа:... не ми е ясно как да си прекъсна дюзите...

N15 са дюзите (за М10 са само 4

Най-лесно е да прекъснеш двата проводника, идващи от пунктове 12 и 24 на N11 (кафяв с жълта ивица и кафяв с бяла)
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Има си и едно реле за дюзите дето е на калника и него като го клъцнеш и умират дюзите! Не мога да се с4етя кое беше точно но отдолу има много жици и една от тях е една дебела червена с бяла ивица, режеш я и всичко умира
Даже и симулатори за компютъра не ти трябват!
Мойта кола съм я карал със стария мотор така и се жулеше и на газ и на бензин и бая карах не ми е натрупвала никви грешки и простотий, нямах лапмбда сонда обаче! А все пак бях с "модерен" мотроник 1.3
Ама сложи и газчица и я покарай и ще си мислиш че върви яко, и после каот махнеш плочката и кихалката и като я нажулиш на биндзин - всеедно си се качил на друг автомобил
Аз накрая преди да сменя мотора карах с ГАЗ...ама в бутилката
И плочката седеше на калника вързана с една телчица
НИква газ батку това ти съсипва нервите
Ако взимаш колата за возене - с газ ще ти е по-евтино, ама пак същите пари ще даваш за гориво щото ще въртиш ЯКО
Ти преценяваш
Аз се отказах тотално от алтернативното гориво
И ако си уважаваш колата ще я подкарваш на бензин и към него като сложиш високия разход на газ и разликата в цената още малко като се стопи м/у двете горива, и като прибавиш и цената на газовото ще разбереш след известно време като решиш да караш на бензин и са ти запушени и прецакани дюзите и дебитомера къде е тънката лайсна
Или караш на газ до гроб или изфърляш колата и следващия собственик да си я чука в главата
Има и трети вариант - аз така направих
Смених мотора и изхвърлих всичко от газта 

Мойта кола съм я карал със стария мотор така и се жулеше и на газ и на бензин и бая карах не ми е натрупвала никви грешки и простотий, нямах лапмбда сонда обаче! А все пак бях с "модерен" мотроник 1.3

Ама сложи и газчица и я покарай и ще си мислиш че върви яко, и после каот махнеш плочката и кихалката и като я нажулиш на биндзин - всеедно си се качил на друг автомобил

Аз накрая преди да сменя мотора карах с ГАЗ...ама в бутилката

Ако взимаш колата за возене - с газ ще ти е по-евтино, ама пак същите пари ще даваш за гориво щото ще въртиш ЯКО

Ти преценяваш

Аз се отказах тотално от алтернативното гориво

И ако си уважаваш колата ще я подкарваш на бензин и към него като сложиш високия разход на газ и разликата в цената още малко като се стопи м/у двете горива, и като прибавиш и цената на газовото ще разбереш след известно време като решиш да караш на бензин и са ти запушени и прецакани дюзите и дебитомера къде е тънката лайсна

Има и трети вариант - аз така направих

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

миналия месец и аз се замислих за газово.
след като всички колеги се хвалят че минават 100км с 10лв а аз ъа карам 100 км със 20лв.....
Изяде ми ушите пущината
.
намерих едни дето за 480лв ми обещават да мки сложат газ на инжекциона.
Да обаче после си направих малката сметка че с моите километри на месец /около500-800км/ ще ми се изплати най-малко след 2-3 години и се отказах.
Е, все се надявам до 2 години да я заменя за нещо по новичко
така че ще си я карам на бензинец и туй то
след като всички колеги се хвалят че минават 100км с 10лв а аз ъа карам 100 км със 20лв.....

Изяде ми ушите пущината

намерих едни дето за 480лв ми обещават да мки сложат газ на инжекциона.
Да обаче после си направих малката сметка че с моите километри на месец /около500-800км/ ще ми се изплати най-малко след 2-3 години и се отказах.
Е, все се надявам до 2 години да я заменя за нещо по новичко

така че ще си я карам на бензинец и туй то
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Дилян Пенчев написа:Има си и едно реле за дюзите дето е на калника и него като го клъцнеш и умират дюзите! Не мога да се с4етя кое беше точно но отдолу има много жици и една от тях е една дебела червена с бяла ивица, режеш я и всичко умираДаже и симулатори за компютъра не ти трябват!
Мойта кола съм я карал със стария мотор така и се жулеше и на газ и на бензин и бая карах не ми е натрупвала никви грешки и простотий, нямах лапмбда сонда обаче! А все пак бях с "модерен" мотроник 1.3![]()
Ама сложи и газчица и я покарай и ще си мислиш че върви яко, и после каот махнеш плочката и кихалката и като я нажулиш на биндзин - всеедно си се качил на друг автомобил![]()
![]()
Аз накрая преди да сменя мотора карах с ГАЗ...ама в бутилкатаИ плочката седеше на калника вързана с една телчица
НИква газ батку това ти съсипва нервите
![]()
Ако взимаш колата за возене - с газ ще ти е по-евтино, ама пак същите пари ще даваш за гориво щото ще въртиш ЯКО![]()
Ти преценяваш![]()
Аз се отказах тотално от алтернативното гориво![]()
И ако си уважаваш колата ще я подкарваш на бензин и към него като сложиш високия разход на газ и разликата в цената още малко като се стопи м/у двете горива, и като прибавиш и цената на газовото ще разбереш след известно време като решиш да караш на бензин и са ти запушени и прецакани дюзите и дебитомера къде е тънката лайснаИли караш на газ до гроб или изфърляш колата и следващия собственик да си я чука в главата
![]()
Има и трети вариант - аз така направихСмених мотора и изхвърлих всичко от газта
Диляне черпимте каквото кажеш, щот преди време кат спорихме за гаста ти ми обесняваше как си ходиш на кафе в Пловдив, Благоевград и т.н а сега си на моето мнение, и си досата достоверен източник защото си бил потребител на гаста и стигна сам до прозрението, пак казвам черпимте каквото кажеш и евала за изказването

п.с. Това е баварски фен момчета

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
ge_a написа:...
Аз пак добавям, че ми беше добре с газта - караш повече за същите пари, но аз си бях решил че ще сменям моторя

А че на тоя мотор няма да сложа ГАЗ никога трябва да бъдеш сигурен

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

Добре - аде сега аз да питам - при положение, че колата си я купих с газ - какво правим - аз на газ почти не съм я карал - само еднъж дваж да видя дали може - може. Създава ли преблеми самия факт, че колата има инсталирана газова уредба, как мога да разбера ако има нещо нередно и какво да направя. До колкото знам - заради газта не се омасляват добре буталата на двигателя и от това възникват грижи. Аз друго е30 освен мойто не съм карал - не знам добре ли зле ли върви спрямо другите и дали това с което аз съм свикнал е нормално за колата не е ли ... - някой някоя обща мисел да сподели ... 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
някой да сподели защо ще изравняват цените на газа и бенза 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3