Моментен Разходомер

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 06 Фев 2007, 21:21

dupeto написа:...

Колега, при теб всичко си работи, нямаш проблем ;) Просто когато спреш, разходът ти клони към безкрайност. Демех харчиш гориво за оня дет' духа... А че оборотите ти се менят леко, не знам, това е дизел, нека друг да се изкаже, въпреки че за мен и това не е проблем.
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Кара: 324 ТД

Мнение от dupeto » 06 Фев 2007, 22:15

да колега, ама не е то4но, вси4ко то4но. докато е в ход колата, вси4ко е то4но, като спре, светофар примерно, разходомера по4ва да играе и клони надясно, оборотите са6то тогава по4ват да играят. знам, 4е не е нормално за6тото сутрин, преди да загрее колата си работи нормано, 900 RPM's, стрелката на разходомера стои на 0. светне ли ми над огледалото КЕNNZEICH... или долу в ляво се пада, проблемите по4ват. знам, 4е е некои дат4ик или кабел дет се 6ий, но не знам каде да пипна... дано някои се сети не6то...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 06 Фев 2007, 23:54

Тая лампа дето ти светва е защото имаш изгоряла или не добре контактуваща крушка за осветлението на задния регистрационен номер.

младши ентусиаст
Аватар
Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище

за разходомера

Мнение от pepibmwe30 » 11 Фев 2007, 19:45

Май няма разбирач.......... :help: за разходомера,,,четах 4е разходомера взима импулси от километража и от оборотомера и за това по4ва да работи след 20 км/ч,но при мене след 20км/ч не се застопорява а клони кум 30л/100км имате го и вие този проблем не се праветеееееееееееее.6те пробвам с работещо табло,но ми се изка някои ако знае принципа на действие или ел .схематаа ще съм му много благодаренннннн. :bgflag: БМВ завинаги налиииии
Изображение

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 11 Фев 2007, 20:30

sonny написа:Попринцип разходомера взима информация от километража и оборотомера, ако един от двата уреда неработи или неотчита правилно, разходомера неработи.

При мен м20 двоен стоп LE-Jetronic моментния разходомер взима инфо САМО И ЕДИНСТВЕНО от километража и дюзите.

Сега махнах бобината и комутатора оригиналните и съответно ми спря оборотомера, но разходомера продължава да си показва вярно (и тва без еку,дебитомер и т.н.)
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар

само за е30

Мнение от pepibmwe30 » 11 Фев 2007, 22:03

b2 написа:
sonny написа:Попринцип разходомера взима информация от километража и оборотомера, ако един от двата уреда неработи или неотчита правилно, разходомера неработи.

При мен м20 двоен стоп LE-Jetronic моментния разходомер взима инфо САМО И ЕДИНСТВЕНО от километража и дюзите.

Сега махнах бобината и комутатора оригиналните и съответно ми спря оборотомера, но разходомера продължава да си показва вярно (и тва без еку,дебитомер и т.н.)
а от къде па взима инфо от дюзите чрез кабел ли........там ли не6то да се бъгва знае6ли къде на realom.com bmw parts можеш ли да ми покаже6 схема неква благодаря предварително :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 14 Фев 2007, 0:03

На Джетроника може да е вакуумен разходомера.
При Мотроника разходомера получава правоъгълни импулси от самия Мотроник.Импулсите излизат на извод 32 на Мотроника 1.3 и трябва да стигат до арматурното табло.Някъде при руснаците имаше и схеми на самия Мотроник.
Megasquirt & Megaview user

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Фев 2007, 0:10

готов съм да се обзаложа за една бира ;), че по един и същи начин си работят разходомерите и на мотроника и джетроника.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 14 Фев 2007, 1:16

И при мен се бъзика, самоче заедно със Скоростомерът. От време на време всичко нормалном обаче отвреме на време спира да отчита. Ту се включи, ту спира ... магия :mhihi:
Чукам го ... а то като девственица подскача и пак пада .. :mhihi:

Май някоя спойчица се прави на интересна. След някоя, друга седмица ще го водя на гинеколог :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30, Е36, Е46

Мнение от wot » 14 Фев 2007, 3:31

Въоръжавате се със мултиметър, поялник и парче кабел и проверявате 6 пътечки към оборотомера и разходомера. Аз имах подобен проблем със индикатора за температувата, смених батериите :mhihi: , но не тръгна. Оказа се, че има 2 прекъснати пътечки към него. :D
:arrow:
Изображение
ПП: като сваляте таблото почистете прахта от крушките за габарита и самите "часовници" при мен ефекта беше огромен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 14 Фев 2007, 17:13

Аз като съм с карб схемата много ли е различна? Ако е така и някой е има нека да не се срамува и да сподели! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

e това е отговор

Мнение от pepibmwe30 » 17 Фев 2007, 19:23

много благодаря...за инфото :bgflag: :bchug:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Фев 2007, 19:35

karadimov написа:Аз като съм с карб схемата много ли е различна? Ако е така и някой е има нека да не се срамува и да сподели! :mhihi:

Ти като си с карб, нямаш разходомер

кандидат ентусиаст
Аватар

не са ви развалени разходомерите

Мнение от ///М Теchnic » 19 Фев 2007, 12:56

имам Е36 и в книжката за експлоатация четох че, при работещ на място двигател, стрелката на разходомера се скрива зад 30-те литра.едва след като потеглиш започва да отчита.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Фев 2007, 13:10

логично ;)

Х литра бензин / 0 км/ч = безкрайност л/100 км ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към E30