Подаръци
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
От какво е тая бобина?!? И какви предимства има пред конвенционалната с токоразпределител?!? Освен че няма загуби при прескачане на искрата м/у палеца и капачката 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- нино
- младши ентусиаст
-
- Кара: 89 BMW 320i
- Мечтае да кара: E 30 M3 EVO ///
Дилян Пенчев написа:Иво написа:Диляне, сложи и мини стикер на клуба на задния джам
Ооо как бе! Задължително ще измисля нещо
Давай размери да пуснем 50-тина бройки.

INTERSCAN RALLY TEAM
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
това е комплект запалване от Ford с шестак мотор - EDIS 6 - Distributorless, Wasted spark (т.е. с 3 бобини с по два изхода и 2 срещуположни цилиндъра цъкат едновременно, следователно 2пъти по-честа смяна на свещи и кабели - нали така?:)). Доста популярно при Megasquirter-ите.
Ами това са общо взето предимствата - липсата на дистрибутор, а и значително по късите кабели от оригиналните при мойта кола. Според мен това е най-добрия вариянт да управлявам и запалването, специално на моята кола. Защото в момента мс-а ми управлява само горивото, а запалването си е стандарното с комутатора, бобината и делкото с центробежен и вакуумен регулатор (22+ годишни
) И както може би и други колеги с такъв мотор са забелязали като въртиш делкото или върви яко на високи или на ниски - може би от годинките регулатора не функционира много добре.
При мен има няколко вариянти за подкарване на запалването:
-пак с дистрибутор (но лок-нат, т.е. махнати вкуумен и центробежен регулатор) и с 1 бобина, управлявана от VB921 транзистор в мегаскуирта
-примерно wasted спарк с 3 VB921 на МС и 3 двойни бобини (като от ЕДИС-а например)
- пълен комплект EDIS 6 от 6цилиндров форд, като за целта се монтира на коляновия вал 36-1 trigger wheel.
п.с. при първите 2 вариянта също може би ще се наложи монтирането на допълнителен trigger wheel, защото оригинално моята кола има само в делкото датчик и 6 пъпки, които не съм сигурен че са достатъчни за точно отчитане (или греша?)
избрах EDIS-а защото е фабрично конструирано готово решение и ми се струва най-сигурно и устойчиво. Той е на практика standalone система и дори ECU-to ми да спре, той ще продължи да работи в "алармен" режим на твърд 10градуса аванс.
Към ЕКУ-то (мс-а в моя случай) се свързват 2 връзки - PIP i SAW сигнал, като комуникацията е изцяло "цифрова" - т.е. едното е сигнал за оборотите на мотора (нужен за работата на ЕКУ-то) а другото е "команди" от ЕКУ-то към запалването колко градуса аванс да даде в момента.
Не го обясних много добре с моя беден речник и слаби технически познания, затова ето по-добро обяснение на български от колегата Disc:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5
Ами това са общо взето предимствата - липсата на дистрибутор, а и значително по късите кабели от оригиналните при мойта кола. Според мен това е най-добрия вариянт да управлявам и запалването, специално на моята кола. Защото в момента мс-а ми управлява само горивото, а запалването си е стандарното с комутатора, бобината и делкото с центробежен и вакуумен регулатор (22+ годишни

-пак с дистрибутор (но лок-нат, т.е. махнати вкуумен и центробежен регулатор) и с 1 бобина, управлявана от VB921 транзистор в мегаскуирта
-примерно wasted спарк с 3 VB921 на МС и 3 двойни бобини (като от ЕДИС-а например)
- пълен комплект EDIS 6 от 6цилиндров форд, като за целта се монтира на коляновия вал 36-1 trigger wheel.
п.с. при първите 2 вариянта също може би ще се наложи монтирането на допълнителен trigger wheel, защото оригинално моята кола има само в делкото датчик и 6 пъпки, които не съм сигурен че са достатъчни за точно отчитане (или греша?)
избрах EDIS-а защото е фабрично конструирано готово решение и ми се струва най-сигурно и устойчиво. Той е на практика standalone система и дори ECU-to ми да спре, той ще продължи да работи в "алармен" режим на твърд 10градуса аванс.
Към ЕКУ-то (мс-а в моя случай) се свързват 2 връзки - PIP i SAW сигнал, като комуникацията е изцяло "цифрова" - т.е. едното е сигнал за оборотите на мотора (нужен за работата на ЕКУ-то) а другото е "команди" от ЕКУ-то към запалването колко градуса аванс да даде в момента.
Не го обясних много добре с моя беден речник и слаби технически познания, затова ето по-добро обяснение на български от колегата Disc:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=5
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
b2 написа:...
Хм..като знам колегата с неговия форд колко му побеляха косите от това пусто запалване....

Според мен много добро ще бъде с 6 бобини както си е при БМВ и мотроник 3.Х!
Не знам дали ще работи стабилно защото съм останал с впечатление от познати който карат фордове с такова запалване че това им създава яко проблеми

Но щом го имаш нищо не ти пречи да пробваш

нино написа:Давай размери да пуснем 50-тина бройки.
Няма майтап аз се замислям вече

като казахте за надписи по стъклата от кде мога да се сдобия с такъв подарък ?
а и един лош подарък получих отскубна ми се гърненцето не че беше много скъпо но си беше арно и добре си звучеше не че са ако мина през някой квартал няма да разберат всички...

а и един лош подарък получих отскубна ми се гърненцето не че беше много скъпо но си беше арно и добре си звучеше не че са ако мина през някой квартал няма да разберат всички...

Последна промяна C82 на 25 Дек 2006, 16:10, променена общо 1 път
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Стикерите скоро ще са готови! ще има ДОСТА! Особенно от тези за номерата! Щото миналата поръчка бяха кът и много бързо свършиха нищо че доста! Сега ще има МНОГО 

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=35468 - това е темата за стикерите! Там са показани моделите и ако си харесаш някой вид стикер пиши ми догодина ЛС със следното съдържание:
Три Имена, телефон за връзка, точен адрес за получаване на стикерите, до адреса ли ги искаш или до офиса на куриера
Видове стикери и бройка!
След това аз ще се свържа с теб като ги пратя
Въпроси относно стикерите или на ЛС или в оная тема! тая тема не бива да я разваляме!
Три Имена, телефон за връзка, точен адрес за получаване на стикерите, до адреса ли ги искаш или до офиса на куриера
Видове стикери и бройка!
След това аз ще се свържа с теб като ги пратя

Въпроси относно стикерите или на ЛС или в оная тема! тая тема не бива да я разваляме!

- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
А мойто легенче ще ходи на боя и тотална рестаурация (не че има нужда де) и ще си получи всичко което поиска , за мен подаръци няма, Спонсори да има и друго не ми трябва 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
b2 написа:това е комплект запалване от Ford с шестак мотор - EDIS 6 - Distributorless, Wasted spark (т.е. с 3 бобини с по два изхода и 2 срещуположни цилиндъра цъкат едновременно, следователно 2пъти по-честа смяна на свещи и кабели - нали така?:)). Доста популярно при Megasquirter-ите.
Ами това са общо взето предимствата - липсата на дистрибутор, а и значително по късите кабели от оригиналните при мойта кола. Според мен това е най-добрия вариянт да управлявам и запалването, специално на моята кола. Защото в момента мс-а ми управлява само горивото, а запалването си е стандарното с комутатора, бобината и делкото с центробежен и вакуумен регулатор (22+ годишни) И както може би и други колеги с такъв мотор са забелязали като въртиш делкото или върви яко на високи или на ниски - може би от годинките регулатора не функционира много добре.
За мен EDIS има само едно предимство-ако имаш нужда можеш да връщаш аванса на закъснение(с оригиналния разпределител не става защото искрата ще прескочи на друг цилиндър).
Аз изхвърлих Мотроника 1.3 и в неговата кутия е МС.Освен TPS друго не съм сменял.МС може да декодира от зъбно колело 60-2 за Мотроник и си работи със стандартната бобина на колата и всички оригинални датчици.
Един съвет-не копирайте сляпо МС.Той е направен за разните им американски цели и не подхожда на 100% за нашите коли.Този драйвер за управление на бобината VB 921 изобщо не е подходящ за бобините на Мотрониците.Ще прегрява и ще изгори.Има такива случаи описани в форума на МС.
Megasquirt & Megaview user
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
моита бричка получи ароматизатор
ново термустатче,а и сигурно ще я измия

ново термустатче,а и сигурно ще я измия

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
були
е как е новият термостат 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3