Лампата за накладките свети...как да я огася?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Абе вие нещо тука ме хвърляте в тъч. Отивам аз в Даскалов и си купувам датчик за накладките (7-8 лева беше), че и мойта лампа свети. Свалям гумата и какво да видя, двете жички, излизащи от накладките, прекъснати в самата основа на накладките. А тия две жички отиват до една букса, а от другия кай на буксата жиците потъват някъде в купето. Та разкачам аз буксата, закачам новия "датчик" и какво да видя - в другия му край пак нещо като букса, която няма къде да включа, понеже на ония накладки, както вече споменах, жичките им излизат направо от феродото. Помислих си, че ако ги закъся, ще угасне лампата. Закъсих ги, ама нанайси - лампата ту светва, ту гасне. А ми се иска нещата да работят. Та мисълта ми е, наистина ли има датчик и отзад (задно дясно)? Че вече 1 година я търкалям колата и не ми се е налагало каквито и да било ремонти да правя по нея, освен термостат, виско, ремък, ролки, филтри (абе стандатни работи), та още не съм изучил съвсем кое какво е и защо е
.

It's not who You are, it's who You know...
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Вариант 1: Слагаш си датчик.
Вариант 2: Слагаш мост вместо датчик.
Вариант 3: Махаш лампата от таблото.
Вариант 2: Слагаш мост вместо датчик.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
само ако имаш дискове отзад, имаш датчик и отзад. жиците от датчика излизат на дясната букса на таблото. обзалагам се че кабела в букаса е прекъснат или се е изкъртила спойката на конектора платката
като се замисля е голяма досада е да се бърника там.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Добре де, на мен лампичката дето е за накладки(не тази за ръчната, дето свети и като нямаш течност) ту светва и държи известно време, ту угасва и не свети дълго време. Накладките са на 2-3к и е абсурдно да са износени, датчиците също са нови, какво може да е???
Таблото ми не е много в ред, има стандартния проблем с гасенето/паленето, но не знам дали може да е от него.
Впрочем, колата е е36, но това едва ли има значение за тези неща.
Таблото ми не е много в ред, има стандартния проблем с гасенето/паленето, но не знам дали може да е от него.
Впрочем, колата е е36, но това едва ли има значение за тези неща.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
ku4kata BMW написа:отрежи си кабелчето на датчика на накладката
Накладките са ми нови, но явно НЯМАТ извод за кабелчето на датчика
е как да си ги отреже 4овека

не искам да споря ама знам какво говоря 5 години съм го у4ил и още 15 работя ве4е тоя занаят

Карам винаги на безин ... нямам газ няма и да има 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
vld написа:Ludmil написа:.....
.....
![]()
![]()
![]()
и аз така
Днеска правих бензиномера на тъблото на вуйчо ми и гледам по едно преме една от ламите липсва и тъкмо да ми кажа и гледам то тая за накладките измъкната

П.С. А тая глупост дет говорят че кат свети продължително време и трупало грешки дали е вярна ?
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
според мен дрън, дрън... предната ми Е30ка съм я карал винаги със светеща лампа.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
[steeN] написа:според мен дрън, дрън... предната ми Е30ка съм я карал винаги със светеща лампа.
А бе и аз така си мисля щот и надвете БМВ - та си светят лампите и не съм забелязал да има некви промени от това

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2