Откъде влиза вода в купето?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 30 Юни 2006, 10:07

vld написа:Я поясни за 8-те мм.

Ми бургия 8мм, правиш си дупка от където да се изтича водата в багажника и си готов :winky: ама мен повече ме блазни да разбера от къде влиза :dunno:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 30 Юни 2006, 16:18

Свалих всички корища от багажника.
Влязох с едно фенерче, затвориха ме вътре и едно приятелче започна да пръска с маркуча отвън.
Течеше от уплътненията на стоповете и от скъсани места по уплътнението на капака.
Силикон! И вече е сухо като нов памперс :D
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 30 Юни 2006, 17:27

ivantchoG написа:Свалих всички корища от багажника.
Влязох с едно фенерче, затвориха ме вътре и едно приятелче започна да пръска с маркуча отвън.
Течеше от уплътненията на стоповете и от скъсани места по уплътнението на капака.
Силикон! И вече е сухо като нов памперс :D

хаха евала за ехперимента пич, е тва се казва ентусиазъм
:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Юни 2006, 18:15

мдаа, това е една болестите на двойния стоп като гледам какво разправяте :D и аз си имах аквариум в багажника докато не ми ръждясаха отверките и се ядосах... тогава се намеси силикона ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 01 Юли 2006, 0:52

И аз като забравя да си вдитна палатката и става джакузи после :mhihi: :mhihi:
Ама това са рисковете на..........

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от C82 » 06 Юли 2006, 3:22

ge_a не само ис-ките мократ в багажника при крика водата влиза преливайки опътнението на капака най вече ако я паркираш по наклон с муцуната надолу водата която се стича от към стъклото не може да изтича по улеите около уплътнението и прелива. :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Юли 2006, 9:32

C82 написа:ge_a не само ис-ките мократ в багажника при крика водата влиза преливайки опътнението на капака най вече ако я паркираш по наклон с муцуната надолу водата която се стича от към стъклото не може да изтича по улеите около уплътнението и прелива. :)

И на комбито ми се пълни по някога нишата с крика ,ма не мога да разбера от къде :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от C82 » 11 Юли 2006, 1:21

открито е още едно местенце от където влиза вода като махнете капака на парното (откъм предния капак е) от дясната страна се вижда преграда за водата която влиза през пластмасовите решетки за въздуха за парното а от лявата страна няма такава залепва се и от ляво преграда (от пластмаса например) водата да се оттича само откъм калника защото уплътнението което е м/у парното и купето си е вече на годинки и пропуска и от там се пълни с вода в краката на драйвъра а ако е по зле и в краката на пасажера :mhihi: може и снимки да ви пусна да е по ясно това което обяснявам
Изображение
http://www.vbox7.com/play:ad4f615a - на батко играчката :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 11 Юли 2006, 19:50

аз ще се направя на тъп :mhihi: и ще те помоля за снимчици!мерси предварително

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBkoo » 02 Окт 2006, 17:58

ми моита се пални хем при крика хем и от време на време при даивера бахти и касмета и като чета какво пишете багажника ше го мацна с силикон ше погледна и стопа задния и от преде не ми стана ясно за решетките каде е проблема точно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 02 Окт 2006, 19:14

uBkoo написа:ми моита се пални хем при крика хем и от време на време при даивера бахти и касмета и като чета какво пишете багажника ше го мацна с силикон ше погледна и стопа задния и от преде не ми стана ясно за решетките каде е проблема точно :)

готин аватар :mhihi:
Изображение

Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Окт 2006, 21:53

uBkoo написа:...

Намали си аватара :idea: :!: :!: :!:
Преди да ти се скарат :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

теч

Мнение от Kos » 10 Окт 2006, 19:14

абе на мойта 316-ка като слагах колоните отзад забелязах че се просмуква и от уплътнението на задното стъкло на места, но основно бие вода от изгорели уплътнения на стоповете

Зимата се случва да капе и от конденза, който се образува по вътрешната страна на капака на багажника

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 11 Окт 2006, 9:27

C82 написа:открито е още едно местенце от където влиза вода като махнете капака на парното (откъм предния капак е) от дясната страна се вижда преграда за водата която влиза през пластмасовите решетки за въздуха за парното а от лявата страна няма такава залепва се и от ляво преграда (от пластмаса например) водата да се оттича само откъм калника защото уплътнението което е м/у парното и купето си е вече на годинки и пропуска и от там се пълни с вода в краката на драйвъра а ако е по зле и в краката на пасажера :mhihi: може и снимки да ви пусна да е по ясно това което обяснявам

дай снимки

При мен доста яко се пълни при краката на шофьора и реших да си направя тест отидах на една автомивка автоматична и седях вътре в колата да видя откъде точно тече. Значи тече някак си откъдето започва педала на съединителя и то със страшна сила. Ама е много трудно достъпно мястото и отвътре и отвън. Гледам предишните собственици са мазали яко със силикон ама ефекта е нулев :)
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 11 Окт 2006, 9:58

b2 написа:Значи тече някак си откъдето започва педала на съединителя и то със страшна сила. Ама е много трудно достъпно мястото и отвътре и отвън. Гледам предишните собственици са мазали яко със силикон ама ефекта е нулев :)

Това обяснява много неща - например защо на автоматика ми не тече :mhihi:

Но на The Black Pearl си влиза вода като я карам в наквасено време.

От обяснението ти не разбрах съвсем откъде започва теча - да разбирам ли, че влиза покрай главната помпа на съединителя?

ПредишнаСледваща

Назад към E30