топла информация относно садените мАтори
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: топла информация относно садените мАтори
TheStorm написа:Явор написа:Питах за пластмасовите маторчета..за до 30% вдигане на мощноста не ти трябват големи спирачки и окачване ...трябва да е с дискове отзад и вентилирани отпред+голям диф..
Значи всичкото М50/52 е региструемо лесно ... м54б30 вече прехвърля.
А за окачването ... как ще ми обясниш че трябва да се прехвърли окачването от донора.. като то е мислено за друго купе и други килограми на колата ?
явно се е объркал колегата с окачването че трябва да е от донора иначе филма става мноооооого сложен

едно качествено окачване за модела или поне да е на М пауър серия мисля че ще е достатъчно
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Преди около месец имаше Тема в Извън Темата че вече в Декра се ходи, а не в Технотест. Тогава им прегледах сайта (който си изглежда като немския им) и си викам тука работата изглежда сериозна. Радвам се че се върши смислено работа там. ОК признавам цените са солени като за БГ, но поне ако си си направил колата като хората технически ще минеш.
Човека сравнява ли номера на частите или на доверие?
Явка гледам пише некви децибели там. Мериха ли ги или как?
Също не виждам да пише за Еконормата. Ти с катализаторите ли си от С50то? Мериха ли газове?
PS За Полуоските малко издребняват- дори и на мен тук в ДЕ на tüv при М40 към М42 смяна замалко да ме кара да ги сменям и тях.
PS2: А не знам какво ще стане ако Декра превземе техническите прегледи БГ, напишете в youtube -türk tüv да видите в турция като са въвели прегледи под tüv по немски образец със силен контрол за какви циркове става дума.
Човека сравнява ли номера на частите или на доверие?
Явка гледам пише некви децибели там. Мериха ли ги или как?
Също не виждам да пише за Еконормата. Ти с катализаторите ли си от С50то? Мериха ли газове?
PS За Полуоските малко издребняват- дори и на мен тук в ДЕ на tüv при М40 към М42 смяна замалко да ме кара да ги сменям и тях.
PS2: А не знам какво ще стане ако Декра превземе техническите прегледи БГ, напишете в youtube -türk tüv да видите в турция като са въвели прегледи под tüv по немски образец със силен контрол за какви циркове става дума.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
е добре де аз ако правя обратното от 5.4 искам да сляза на 3.5.Трябват ли ми спирачки от 3.5 или?Като сменям кардан,диференциал и полуоски ще имам ли ядове?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
като го направиш иди и питай бре
аз ви казвам какво беше за в моя случай

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Явор написа:като го направиш иди и питай бреаз ви казвам какво беше за в моя случай
офф топик:
явор го взехме за лична секретарка нещо

при всеки един модел с50 м30 м60 и каквото да е там явно е различно затова е по добре на място да се пита за подробна информация
angelBMW написа:Явор написа:като го направиш иди и питай бреаз ви казвам какво беше за в моя случай
офф топик:
явор го взехме за лична секретарка нещо![]()
![]()
при всеки един модел с50 м30 м60 и каквото да е там явно е различно затова е по добре на място да се пита за подробна информация
Ти па изсипа една М30-ка с лопата и стана голям маняк, на всяко гърне мерудия.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Мармот написа:angelBMW написа:Явор написа:като го направиш иди и питай бреаз ви казвам какво беше за в моя случай
офф топик:
явор го взехме за лична секретарка нещо![]()
![]()
Ти па изсипа една М30-ка с лопата и стана голям маняк, на всяко гърне мерудия.
ти пък кво разбираш от изсипване и то па с лупата

angelBMW написа:
ти пък кво разбираш от изсипване и то па с лупата![]()
Бъди сигурен, че съм по-грамотен технически, а и като цяло по-грамотен.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аре стига сте срали в хубавата тема. Нека, някой с права тук да почисти и да останат само градивните коментари...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
С риск да ме нападне 80% от форума... Ама по-добре да станат и прегледите като ТЮВ-а, та да се спре с тая скраперщина и тия свинщини по улиците. Факт, е че коли минават на преглед със спирачки работещи и на 10% от капацитета си, изтекли амортисьори, спукани стъкла и тн.. За галошите, с които масово се кара по улиците както и изгорелите газове няма да коментирам. Нещата е крайно време да си дойдат на мястото, а именно - кат нямаш пара за нормален автомобил няма да караш разпадащ се москвич/бмв/голф и тн, а ще се возиш на градския транспорт.
ПС - преди няколко дни мой приятел беше ударен от водач на МПС, без ГО и преглед /за каско няма и да споменавам/... и като цяло по улиците има едни 30% потенциално опасна скраП включително и любимата на много Е30 с пластмасов мотор `фърлен с лопатата на фабричните за М10 спирачки, окачвания и тн.
Като направиш някой краш, а то се случва често дали няма да се замислиш, че ти трябват по-големите спирачки и окачване?
ПС2 - чичо честито, най-много ми харесва максималната опомената скорост

ПС - преди няколко дни мой приятел беше ударен от водач на МПС, без ГО и преглед /за каско няма и да споменавам/... и като цяло по улиците има едни 30% потенциално опасна скраП включително и любимата на много Е30 с пластмасов мотор `фърлен с лопатата на фабричните за М10 спирачки, окачвания и тн.
Като направиш някой краш, а то се случва често дали няма да се замислиш, че ти трябват по-големите спирачки и окачване?
ПС2 - чичо честито, най-много ми харесва максималната опомената скорост

МОЕ ЛИ ТИ ГО НАБИЕМ У БЕЛАТА РИЗКА?!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Тоя твоя приятел, ако беше на градския транспорт това нямаше да му се случи
Всеки да си гледа в паничката... Хората на село, а и по София, още се возат на каруци, ти тюв ще искаш. Заминавайте по чужбина, кат имате пари и искате стандарт, нема да сереш на тия дето се радват и на малкото дето с пот на челото са искарали. Стандарт с пари не се постига, а с манталитет! Крайно време е за какво ли не! Питай тия пред народното събрание, всяка вечер. Със здраве.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Излишно е да коментирам, тъй-като и аз съм по протеститие, НО когато теб те удари някой псевдо бегач с голям двигател никви спирачки и акъл тогава пак може да си говорим за това кой на кви малки неща се радва. Да имаш бърза кола не е удоволствие за всеки, това, че по български сме способни да правим с пръдня-боя е заблуда. Така е редно според мен - ДЕКРА и повярвайте ми цените им тук, НЕ са като в Европа
Също така, това да представиш докумнетация от донора и да ти прегледат всички части също е редно. Представете си как ти открадват чудното М3, след което частите отиват по други коли, така поне може да се засичат и тези изпълнения, които в нашата мила Родина са Факт

От немеца може доста неща да научим, особено как да си попроменим малко мъсленето и да се смени простия манталитет. Все пак са държава изградена върху много добре организирани институции и администрация, а не върху правителство.

Също така, това да представиш докумнетация от донора и да ти прегледат всички части също е редно. Представете си как ти открадват чудното М3, след което частите отиват по други коли, така поне може да се засичат и тези изпълнения, които в нашата мила Родина са Факт

От немеца може доста неща да научим, особено как да си попроменим малко мъсленето и да се смени простия манталитет. Все пак са държава изградена върху много добре организирани институции и администрация, а не върху правителство.

МОЕ ЛИ ТИ ГО НАБИЕМ У БЕЛАТА РИЗКА?!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...

П.С.(Задния мост от какво е? М3. Фактура?! - представяш ли си?)
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Vendetta написа:..Също така, това да представиш докумнетация от донора и да ти прегледат всички части също е редно. Представете си как ти открадват чудното М3, след което частите отиват по други коли, така поне може да се засичат и тези изпълнения, които в нашата мила Родина са Факт..

иначе е яко да можеш да си озакониш каручката.

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Сега четох в сайта и пише 360лв за смяна на двигател http://www.dekra-automotive.bg/bg/index ... mologation.
Искам да узаконя б28-цата (по докумени 318ис) дали акумулатора трябва да ми е в багажника и дифа да е голямо прасе ? Ако не го издържа теста пак ли плащам тази сума?
Искам да узаконя б28-цата (по докумени 318ис) дали акумулатора трябва да ми е в багажника и дифа да е голямо прасе ? Ако не го издържа теста пак ли плащам тази сума?