BMW e30 s50b32 размисли и страсти

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
Мечтае да кара: Вече го кара!
Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo

Re: BMW e30 s50b32 размисли и страсти

Мнение от staisa » 06 Фев 2013, 22:02

преди 3 години взех мотора смених верига,банани,гарнетури на главата,и капака ,свещи,ремаци,масло,и на 3 -тата година лагер на 5 целиндар задра и до там, не беше голям ремонта около 3000, ама мерси ....така че помисли си ,а за това дали са здрави аз поне за 3 години знам 6 или 7 мотора счупени и 2 май още на първият дрфт и виж колко мотора продават на части в форума защо ли ремота е доста скъп и се отказват ,за това според мен ако можеш смени ги сега ,че ако не дай си боже задере лагер и изкривиш вала лагери около 1000 лева вала 1600 на старо не питаи от каде знам ...... :yes:
Изображение[img]http://store.picbg.net/pubpic/C4/91/7fb41a5ce168c491.JPG[img]

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 06 Фев 2013, 22:38

То с трици маймуни.... не става.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M///Sport » 07 Фев 2013, 8:19

за начало няколко снимки на мотора маслената конзола е свалена там ще има датчик за температура на маслото :shock: майстора така каза така ще е :mrgreen: все още си е със скоростите но до няколко дни кутията трябва да си има нов собственик ако на някой му трябва да сподели на лични цената която дава и ще се разберем :yes: има си и кардан към нея :D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
за сега имам спирачни апарати от мерцедес с500 2броя от е38 2броя и два от пежо купе ще видя кои ще са най добри като размер на накладката и размера диск който може да се сложи на апарата ;)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
относно бензина за сега имам няколко вида бензинови външни помпи препоръчани от български професионални рали пилоти :driving:
като идеята е колата да бъде с 30литров резервоар в багажника с кештанк +2 големички помпи и евентуално външен механичен регулатор за горивото :)
Изображение
Изображение
Изображение
тази сутрин пред вратата беше оставен един кашон отварям и какво да видя масло :shock:
Изображение
Изображение
ако смятате че това не е подходящо масло го сменям на момента :yes:
а бай стругар видял едни сини неща по дискавъри и направил някакви неща които ще трябва и тях да слагам сега :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
сложих едни китайски уредчета VDO
Изображение
Изображение
вече и истински уреди с датчиците които ще заместят старите Китайчета
Изображение
Изображение
Изображение
и една ключ маса ;)
Изображение
Изображение
скоростите които артисаха
Изображение
Изображение
сравнение с ZF от 328i
Изображение
съединителя
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

за седалки мисля СПАРКО СПРИНТ5 Шаро ти май имаше такива сподели си мнението какво мислиш за тях :dunno:
а колкото до маймунките ще видим дали от трици или от кюспе ще станат маймунки :mhihi:
това е за сега до края на другата седмица се надявам да се запъти мотора към новото си удобно местенце в коша на моето е30 :oops:
ще гледам да снимам възможно всичко и като си влезе мотора в коша и запали ще напиша абсолютно всичко от А до Я без никакви тайни :bchug:
Последна промяна M///Sport на 13 Фев 2013, 19:14, променена общо 4 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 07 Фев 2013, 8:58

Колега, пусни една тема с проекта, мисля че ще е интересна на всички. :bchug:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 07 Фев 2013, 12:56

Уредите шом с китайски не разчитай на тях.
датчик и уред също траа излизат от една фабрика, че и там филм ...
датчик за темепратура на маслената конзола няма да показва коректно, не случайно оригиналния датчик е в картера.
Афтърмаркетите обаче не обичат вибрациите и траа сложиш някакъв дистанционер между датчика и картера да обира вибрациите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M///Sport » 07 Фев 2013, 20:36

Sharo написа:Уредите шом с китайски не разчитай на тях.
датчик и уред също траа излизат от една фабрика, че и там филм ...
датчик за темепратура на маслената конзола няма да показва коректно, не случайно оригиналния датчик е в картера.
Афтърмаркетите обаче не обичат вибрациите и траа сложиш някакъв дистанционер между датчика и картера да обира вибрациите

шегувах се за уредите уж са си истенски на ВДО

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 07 Фев 2013, 23:24

Яшка, ще му кажеш ли на човека как става номера с картер от М50/М52? Или Стайса да му каже? Ако не може това, поне да му каже как да си направи четворна генерация отзад и как да преправи оригинален М-тех2 за четири тръби. :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
Мечтае да кара: Вече го кара!
Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo

Мнение от staisa » 08 Фев 2013, 13:36

Ще кажа ,ама вече я няма , а картера трябва да е от е 34 М-50 с обратното дъно ,ако се гледа картера от е 36 s50b32 . ;)
Изображение[img]http://store.picbg.net/pubpic/C4/91/7fb41a5ce168c491.JPG[img]

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M///Sport » 08 Фев 2013, 16:19

zlatko_baretata написа:Яшка, ще му кажеш ли на човека как става номера с картер от М50/М52? Или Стайса да му каже? Ако не може това, поне да му каже как да си направи четворна генерация отзад и как да преправи оригинален М-тех2 за четири тръби. :winky:

ти някакъв секретар на Явор ли си който иска ще каже а за четворна генерация и М-ТЕХ2 оригинален не го сванах колата даже и брони няма пък камоли и М-ТЕХ да и слагам :mrgreen:
за картера знам имам го даже е при мен само ми е много интересно как стои филма със смукателя на маслената помпа при м50/52 са еднакви в е30ка и двата мотора са с картер от м50 е34 и смукателя но на с50б32то от какво ще пасне или трябва да се преправи нейният си смукател :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 08 Фев 2013, 16:31

M///Sport написа:
zlatko_baretata написа:Яшка, ще му кажеш ли на човека как става номера с картер от М50/М52? Или Стайса да му каже? Ако не може това, поне да му каже как да си направи четворна генерация отзад и как да преправи оригинален М-тех2 за четири тръби. :winky:

ти някакъв секретар на Явор ли си който иска ще каже а за четворна генерация и М-ТЕХ2 оригинален не го сванах колата даже и брони няма пък камоли и М-ТЕХ да и слагам :mrgreen:
за картера знам имам го даже е при мен само ми е много интересно как стои филма със смукателя на маслената помпа при м50/52 са еднакви в е30ка и двата мотора са с картер от м50 е34 и смукателя но на с50б32то от какво ще пасне или трябва да се преправи нейният си смукател :dunno:

трябва да преправиш нейния си смукател, че с м50кова помпа от е34 става фал..
и внимаваш да не и намалиш дебита
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M///Sport » 08 Фев 2013, 20:26

Sharo написа:
M///Sport написа:

трябва да преправиш нейния си смукател, че с м50кова помпа от е34 става фал..
и внимаваш да не и намалиш дебита

те на е34 м50 и на е36 м52 с ванос дали имат разлика в дебита то има и е34 с ванос но нали са малко по стари моторите им :dunno: аз си мислех за помпа от м52ка но най вероятно няма да е такава и затова ще си преправя само смукателя като ползвам същата тръбичка :D но не съм махал още картера на с50то другата седмица живот и здраве ще го сторя и като видя кое как е ще го реша на момента :D
Шаро благодаря ти за съвети те взимам ги на сериозно и ако продължаваш да споделяш неща които може да са важни ще съм ти много благодарен :bowdown:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 08 Фев 2013, 21:06

трябва ти чисто нова маслена помпа от трилитрово ...не се занимвай с циганиите с всмукателя на б32ката,че мноо вече плакаха :mhihi: Обаче има един тънък момент там :mhihi:

п.с. много ме кефи персийското килимче на мишката :mhihi: :yes:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 08 Фев 2013, 23:56

M///Sport написа:...

Научи се да пишеш правилно, момче. Ще е по-лесно и за теб, и за четящите, а и за тези, които могат да ти помогнат по въпросите. Неграмотността е признак за слабо образование, най-малкото.
Относно това, на кой съм секретар, не мисля, че точно ти си един от тези, които могат да си отговорят на този въпрос. Успех с малолитражката. :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M///Sport » 09 Фев 2013, 18:10

като отворя картера и видя кое как е ще го реша със смукателя какво ще се случи :D
Яворе можеш ли да кажеш колко мм е феродото на с50б32 и на м52б28

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 09 Фев 2013, 18:21

240mm
по добре не преправяй маслените смукателите..вземи комплект от б30 щом ще е в е30 с цедка от е34 м50

като отвориш картера те очаква това...
отляво надясно: м50>с50б30>с50б32
Изображение
не е сигурно дали ще ги заварят правилно смукателите по напред :mrgreen:

поздравления за начинанието :yes: дано крайния резултат да те радва дълго време:)
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30