BMW e30 s50b32 размисли и страсти
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Re: BMW e30 s50b32 размисли и страсти
преди 3 години взех мотора смених верига,банани,гарнетури на главата,и капака ,свещи,ремаци,масло,и на 3 -тата година лагер на 5 целиндар задра и до там, не беше голям ремонта около 3000, ама мерси ....така че помисли си ,а за това дали са здрави аз поне за 3 години знам 6 или 7 мотора счупени и 2 май още на първият дрфт и виж колко мотора продават на части в форума защо ли ремота е доста скъп и се отказват ,за това според мен ако можеш смени ги сега ,че ако не дай си боже задере лагер и изкривиш вала лагери около 1000 лева вала 1600 на старо не питаи от каде знам ...... 

- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
за начало няколко снимки на мотора маслената конзола е свалена там ще има датчик за температура на маслото
майстора така каза така ще е
все още си е със скоростите но до няколко дни кутията трябва да си има нов собственик ако на някой му трябва да сподели на лични цената която дава и ще се разберем
има си и кардан към нея

за сега имам спирачни апарати от мерцедес с500 2броя от е38 2броя и два от пежо купе ще видя кои ще са най добри като размер на накладката и размера диск който може да се сложи на апарата

относно бензина за сега имам няколко вида бензинови външни помпи препоръчани от български професионални рали пилоти
като идеята е колата да бъде с 30литров резервоар в багажника с кештанк +2 големички помпи и евентуално външен механичен регулатор за горивото

тази сутрин пред вратата беше оставен един кашон отварям и какво да видя масло

ако смятате че това не е подходящо масло го сменям на момента
а бай стругар видял едни сини неща по дискавъри и направил някакви неща които ще трябва и тях да слагам сега

сложих едни китайски уредчета VDO

вече и истински уреди с датчиците които ще заместят старите Китайчета

и една ключ маса

скоростите които артисаха

сравнение с ZF от 328i

съединителя

за седалки мисля СПАРКО СПРИНТ5 Шаро ти май имаше такива сподели си мнението какво мислиш за тях
а колкото до маймунките ще видим дали от трици или от кюспе ще станат маймунки
това е за сега до края на другата седмица се надявам да се запъти мотора към новото си удобно местенце в коша на моето е30
ще гледам да снимам възможно всичко и като си влезе мотора в коша и запали ще напиша абсолютно всичко от А до Я без никакви тайни

за сега имам спирачни апарати от мерцедес с500 2броя от е38 2броя и два от пежо купе ще видя кои ще са най добри като размер на накладката и размера диск който може да се сложи на апарата

относно бензина за сега имам няколко вида бензинови външни помпи препоръчани от български професионални рали пилоти

като идеята е колата да бъде с 30литров резервоар в багажника с кештанк +2 големички помпи и евентуално външен механичен регулатор за горивото

тази сутрин пред вратата беше оставен един кашон отварям и какво да видя масло

ако смятате че това не е подходящо масло го сменям на момента

а бай стругар видял едни сини неща по дискавъри и направил някакви неща които ще трябва и тях да слагам сега

сложих едни китайски уредчета VDO

вече и истински уреди с датчиците които ще заместят старите Китайчета

и една ключ маса

скоростите които артисаха

сравнение с ZF от 328i

съединителя

за седалки мисля СПАРКО СПРИНТ5 Шаро ти май имаше такива сподели си мнението какво мислиш за тях

а колкото до маймунките ще видим дали от трици или от кюспе ще станат маймунки

това е за сега до края на другата седмица се надявам да се запъти мотора към новото си удобно местенце в коша на моето е30

ще гледам да снимам възможно всичко и като си влезе мотора в коша и запали ще напиша абсолютно всичко от А до Я без никакви тайни

Последна промяна M///Sport на 13 Фев 2013, 19:14, променена общо 4 пъти
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Колега, пусни една тема с проекта, мисля че ще е интересна на всички. 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Уредите шом с китайски не разчитай на тях.
датчик и уред също траа излизат от една фабрика, че и там филм ...
датчик за темепратура на маслената конзола няма да показва коректно, не случайно оригиналния датчик е в картера.
Афтърмаркетите обаче не обичат вибрациите и траа сложиш някакъв дистанционер между датчика и картера да обира вибрациите
датчик за темепратура на маслената конзола няма да показва коректно, не случайно оригиналния датчик е в картера.
Афтърмаркетите обаче не обичат вибрациите и траа сложиш някакъв дистанционер между датчика и картера да обира вибрациите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Sharo написа:Уредите шом с китайски не разчитай на тях.
шегувах се за уредите уж са си истенски на ВДО
- zlatko_baretata
-
-
Яшка, ще му кажеш ли на човека как става номера с картер от М50/М52? Или Стайса да му каже? Ако не може това, поне да му каже как да си направи четворна генерация отзад и как да преправи оригинален М-тех2 за четири тръби. 

- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Ще кажа ,ама вече я няма , а картера трябва да е от е 34 М-50 с обратното дъно ,ако се гледа картера от е 36 s50b32 . 

zlatko_baretata написа:Яшка, ще му кажеш ли на човека как става номера с картер от М50/М52? Или Стайса да му каже? Ако не може това, поне да му каже как да си направи четворна генерация отзад и как да преправи оригинален М-тех2 за четири тръби.
ти някакъв секретар на Явор ли си който иска ще каже а за четворна генерация и М-ТЕХ2 оригинален не го сванах колата даже и брони няма пък камоли и М-ТЕХ да и слагам

за картера знам имам го даже е при мен само ми е много интересно как стои филма със смукателя на маслената помпа при м50/52 са еднакви в е30ка и двата мотора са с картер от м50 е34 и смукателя но на с50б32то от какво ще пасне или трябва да се преправи нейният си смукател

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
M///Sport написа:zlatko_baretata написа:Яшка, ще му кажеш ли на човека как става номера с картер от М50/М52? Или Стайса да му каже? Ако не може това, поне да му каже как да си направи четворна генерация отзад и как да преправи оригинален М-тех2 за четири тръби.
ти някакъв секретар на Явор ли си който иска ще каже а за четворна генерация и М-ТЕХ2 оригинален не го сванах колата даже и брони няма пък камоли и М-ТЕХ да и слагам![]()
за картера знам имам го даже е при мен само ми е много интересно как стои филма със смукателя на маслената помпа при м50/52 са еднакви в е30ка и двата мотора са с картер от м50 е34 и смукателя но на с50б32то от какво ще пасне или трябва да се преправи нейният си смукател
трябва да преправиш нейния си смукател, че с м50кова помпа от е34 става фал..
и внимаваш да не и намалиш дебита
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Sharo написа:M///Sport написа:zlatko_baretata написа:Яшка, ще му кажеш ли на човека как става номера с картер от М50/М52? Или Стайса да му каже? Ако не може това, поне да му каже как да си направи четворна генерация отзад и как да преправи оригинален М-тех2 за четири тръби.
ти някакъв секретар на Явор ли си който иска ще каже а за четворна генерация и М-ТЕХ2 оригинален не го сванах колата даже и брони няма пък камоли и М-ТЕХ да и слагам![]()
трябва да преправиш нейния си смукател, че с м50кова помпа от е34 става фал..
и внимаваш да не и намалиш дебита
те на е34 м50 и на е36 м52 с ванос дали имат разлика в дебита то има и е34 с ванос но нали са малко по стари моторите им

Шаро благодаря ти за съвети те взимам ги на сериозно и ако продължаваш да споделяш неща които може да са важни ще съм ти много благодарен

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
трябва ти чисто нова маслена помпа от трилитрово ...не се занимвай с циганиите с всмукателя на б32ката,че мноо вече плакаха
Обаче има един тънък момент там 
п.с. много ме кефи персийското килимче на мишката

п.с. много ме кефи персийското килимче на мишката

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- zlatko_baretata
-
-
M///Sport написа:...
Научи се да пишеш правилно, момче. Ще е по-лесно и за теб, и за четящите, а и за тези, които могат да ти помогнат по въпросите. Неграмотността е признак за слабо образование, най-малкото.
Относно това, на кой съм секретар, не мисля, че точно ти си един от тези, които могат да си отговорят на този въпрос. Успех с малолитражката.

като отворя картера и видя кое как е ще го реша със смукателя какво ще се случи
Яворе можеш ли да кажеш колко мм е феродото на с50б32 и на м52б28

Яворе можеш ли да кажеш колко мм е феродото на с50б32 и на м52б28
240mm
по добре не преправяй маслените смукателите..вземи комплект от б30 щом ще е в е30 с цедка от е34 м50
като отвориш картера те очаква това...
отляво надясно: м50>с50б30>с50б32

не е сигурно дали ще ги заварят правилно смукателите по напред
поздравления за начинанието
дано крайния резултат да те радва дълго време:)
по добре не преправяй маслените смукателите..вземи комплект от б30 щом ще е в е30 с цедка от е34 м50
като отвориш картера те очаква това...
отляво надясно: м50>с50б30>с50б32

не е сигурно дали ще ги заварят правилно смукателите по напред

поздравления за начинанието

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс