Осветление на таблото

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 22 Юни 2005, 0:55

Искам да предупредя всички фенове:
Явно има някъв проблем с 5ватови лампички, щото мойте почнаха да светят все по-слабо и стана по-зле и от преди с 3ватовите и днеска нацяло ми изгасна осветлението на оборотомера и много ме дразни ще се побъркам :( Мързи ме сега да го отвярям кой знае вътре ква мизерия е станала и кво се е стопило :(
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 22 Юни 2005, 8:36

b2 написа:Искам да предупредя всички фенове:
Явно има някъв проблем с 5ватови лампички, щото мойте почнаха да светят все по-слабо и стана по-зле и от преди с 3ватовите и днеска нацяло ми изгасна осветлението на оборотомера и много ме дразни ще се побъркам :( Мързи ме сега да го отвярям кой знае вътре ква мизерия е станала и кво се е стопило :(

;)
Аз от кога написах че е така :arrow: сега като сложиш 3 ватови понеже си стопил светловодите си приготви и очила за нощно виждане :roll:
Тая грешка :nono:

Дилян Пенчев
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 22 Юни 2005, 8:58

Странна работа.

На 316-ката съм от две години с 5 ватови крушки а на ИС-а от една година също с 5-ватови. До момента проблеми нямам а шапчиците не са мръднали изобщо. Свети си значително по-добре от 3-ватовите и не ми топи нищо. Разглабял съм и двете табла поне по пет пъти и не съм забелязал нередности или деформирани шапчици. Незнам защо се получава така при вас.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavel » 23 Юни 2005, 10:32

И аз бях сложил 5 ватови и за 2 месеца ми скапаха таблото.Направо се бяха заварили.Не препоръчвам на никой да си слага 5 ватови.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 23 Юни 2005, 10:42

Ебаси при мене и 1 месец неможаха да издържат. Дали имаше 2-3пъти да карам по тъмно и да им се кефя :( Аз карам винаги на фарове и може тва че светят постоянно да ги е накарало да прегреят. Дайте да измислим нещо със светодиоди бе хора? Дали ще стане или тяхната светлина (на онези белите-силните) е прекалено насочена? Иска ми се сега като го свалям направо да си го направя като хората.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavel » 24 Юни 2005, 11:27

Много зависи обаче и какви точно са крушките.Аз имам 5-6 крушки от 3 вата и две дето да светят еднакво няма.В момента оборотомера ми свети все едно съм с 5 вата , а километража все едно е с 2 ватова крушка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 08 Юли 2005, 12:15

И така снощи отворих таблото да видя последиците- Доста неприятно - направо са се заварили лампичките за тея оранжевите балончета , вследствие балончетата са неизползваеми и трябва да търся нещо да приспособявам за да може таблото ми пак да светне оранжево :(

и като заключение по темата:
НЕ СЛАГАЙТЕ 5-ВАТОВИ ЛАМПИЧКИ НА ТАБЛОТО АКО ИЗПОЛЗВАТЕ СТАНДАРТНИТЕ СВЕТЛОВОДИ :!:

Предишна

Назад към E30