скромно 316
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Бе и на мен ми е странно нещо, ще обесня и защо ... днес пътувах до Варна на магистралата от Шумен към Варна в равния участък(нямаше и коли, пътя беше прав, сухо, светло) имаше време за експерименти, настъпих 520 М50Б20 до края лесно стигна 200 подмина 210 и изведнъж все едно изключи мотора (ограничителя)
Пробвах няколко пъти, но на малко над 210 спираше, оборотомера ми беше в същата позиция както на 316-ката преди червеното ...
Ограничителя на оборотите е вдигнат на 6900-7000 но явно има ограничител и на скороста, та ми се вижда странно 316 да удари че и да подмине 200
при същите обороти като 6-ка .... ма знае ли човек 

Ограничителя на оборотите е вдигнат на 6900-7000 но явно има ограничител и на скороста, та ми се вижда странно 316 да удари че и да подмине 200

May the BMW force be with you!
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
не е така, защото в един момент въздушното съпротивление е по-голямо от теглителната сила на двигателя и просто колата спира да ускорява
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Milionera213
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740i
Аз съшо съм вдигал малко над 200 по километраж с моята е30 316 '90, вярно че леко надолу беше и бях сам в колата, само дето индикатора за резервоара не беше разграфен така, тези обороти наистина са малко за тая скорост, с ISа при 200 е над 6200к, незнам как 316-ката подминава 200 под 6к?
Искам да пожелая на всички крадци парите които изкарват от кражби да ги дават за хемодиализа, патерици, химиотерапия, инвалидни колички и антибиотици
316ката посмъртно не може да вдигне 200 и нещо реални километра..170-180 по-може
Василен: Такова нещо като ограничение на скоростта само на твоята кола го има бе бате!
Май нещо като си махнал прекъсвача да не си скапал нещо??
Преди лютеницата колата на 6000 оборота има точно 205-210 в зависимост от гумите ако си преди 6000 оборота определено нещо не е както трябва 
Василен: Такова нещо като ограничение на скоростта само на твоята кола го има бе бате!

grnka написа:316ката посмъртно не може да вдигне 200 и нещо реални километра..170-180 по-може
Василен: Такова нещо като ограничение на скоростта само на твоята кола го има бе бате!Май нещо като си махнал прекъсвача да не си скапал нещо??
Преди лютеницата колата на 6000 оборота има точно 205-210 в зависимост от гумите ако си преди 6000 оборота определено нещо не е както трябва
Е ти са се едно го наплю и Василен в окото

Колко реални километри е дигнал той по твойте изчисления? Или ние с 316 ките освен с двигателите, сме ебнати от BMW по defult и с калпави километражи

3а гумите и скоростта погледни пак, има доста написано по форума

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
[steeN] написа:не е така, защото в един момент въздушното съпротивление е по-голямо от теглителната сила на двигателя и просто колата спира да ускорява
Тук стеен е прав, при 100 км/ч изследванията показват че 75% от мощноста отиват за преодоляване на въздушното съпротивление, това са изследвания на модели в началото на 90 така че актуални за Е30-ките, така че мощноста има значение за максималната скорост.
May the BMW force be with you!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Vasilen написа:Бе и на мен ми е странно нещо, ще обесня и защо ... днес пътувах до Варна на магистралата от Шумен към Варна в равния участък(нямаше и коли, пътя беше прав, сухо, светло) имаше време за експерименти, настъпих 520 М50Б20 до края лесно стигна 200 подмина 210 и изведнъж все едно изключи мотора (ограничителя)Пробвах няколко пъти, но на малко над 210 спираше, оборотомера ми беше в същата позиция както на 316-ката преди червеното ...
Ограничителя на оборотите е вдигнат на 6900-7000 но явно има ограничител и на скороста, та ми се вижда странно 316 да удари че и да подмине 200при същите обороти като 6-ка .... ма знае ли човек
Евгени,преди да сменя скоростите,карах на 5-та предавка с 6500 мин-1 с около 220 км/ч,брат ми може да ти потвърди, а и не само той ...
Сигурно някаква грешка може да се получава при теб

Георги Пенчев
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Стига бе 200 км са 200 км, не е малка скорост, за двигател 1.6 е почти непосилно да не кажа невъзможно. Като гледам как оли 2.0 правят 210 215 и това им е максимума не мога да повярвам че 316 прави колкото и 2.0'ска ...
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Не мога да разбера защо пренебрегвате комбинацията скоростна кутия - диференцял ?! и защо си мислите че на 320-ката на 200 оборотите трябва да са същите както на 316-ка на 200 ... а за това колко точно са тези 200 само ушатите могат да ви кажат с точност ... ма дано не ви се налага да обяснявате че си тествате колата дали прави 200 

R.I.P Landikar
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Гиорце.. по принцип М20 е много гаден и тъп двигател... хич не върви и харчи много.. особенно двулитровия, то и характеристиките му са толкова слаби че не знам защо изобщо са го произвеждали като М40-ките са бързи колкото шестака та дори и повече.. да не говориме за М10
аз не знам що се съмнявате изобщо във М40... това е малкия събрат на дванаисецилиндровия В образен агрегат на БМВ просто му липсват малко цилиндри... то дали има шестак дето да прави 200??? ... да не говориме за здравина и поддръжка - не знам тея от БМВ инженерите са се изложили с тоя бавен тежък шестцилиндров двигател
Дилян Пенчев

Дилян Пенчев
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
^^^^ех тоя човек ще ме размее както винаги
а сега по темата ....тая скорост и на мен ми се вижда нереална(освен по километраж)...както казаха хората преди мен нещо оборотите са и малко...rtzankov чували сме ние за тия неща ...ама ми се струва че ако сложат по-дълги такива колата съвсем няма да има сила...незнам аз моята е36 съм я карал до 190км и беше същите обороти....а като се сетя и колко по аеродинамична е

а сега по темата ....тая скорост и на мен ми се вижда нереална(освен по километраж)...както казаха хората преди мен нещо оборотите са и малко...rtzankov чували сме ние за тия неща ...ама ми се струва че ако сложат по-дълги такива колата съвсем няма да има сила...незнам аз моята е36 съм я карал до 190км и беше същите обороти....а като се сетя и колко по аеродинамична е

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Не мога да разбера какво значение толкова има за вас колко дига 316-ската, след като я имате възможност да карате с толкова, я не. Това са стари автомобили повечето и е рисковано да се движиш с подобна скорост, а и по българските пътища... Не знам колко лъже километража наистина. Аз лично съм виждал на таблото на Е30 316и М40 да вдига 210
Естествено, че е нереално това. Въпросът е с колко лъже скоростомера! Но едва ли някой от нас ще разбере скоро, тъй като не разполагаме с техниката да дадем точни данни
За какво се хабите да коментирате подобни неща? А за тези, които се чудят защо километража е до 240... Ми представете се, че направите модификации по колата си и повишите максималната скорост. Нема да се чупи стрелката я
Ако не сте забелязали на всеки автомобил има +20, 40, 60 отгоре. Освен това тези табла се монтират и на други модели с по-голяма мощност. Няма да правят различни за 316, 318, 320, 323, 325 и т.н.
Така, че релакс.

човек се учи докато е жив...
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5