Педала на съединителя ми се клати като пишка

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 11 Дек 2008, 19:57

за теб !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 12 Дек 2008, 22:57

съединителя ли си сменял като си свалял кутията или някоя семеринга ,защото в най лошия случай ако не си сменял притискател може да му е омекнала диафрагмата и сега да си стои свит ,свали помпата и я дръж с ръката и някой да натиска леко съединителя ако неможеш да я задържиш значи нямаш проблем с помпите :D
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lazaronni » 12 Дек 2008, 23:03

M-TEAM написа:съединителя ли си сменял като си свалял кутията или някоя семеринга ,защото в най лошия случай ако не си сменял притискател може да му е омекнала диафрагмата и сега да си стои свит ,свали помпата и я дръж с ръката и някой да натиска леко съединителя ако неможеш да я задържиш значи нямаш проблем с помпите :D

Да и съединителя с притискателния сменяхме. Мисля или поне се надявам проблема да не е нищо особено. Тази вечер с един приятел ще го обезвъздушим.
Това което колегата каза с помпането на съединител и спирачка и доливане на масло, или проблема му е бил съвсем друг или нещо се е объркал :mhihi:
Take Me to the Hospital...

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 13 Дек 2008, 1:16

дали бате ела и виж давам ти кординати веднага ? ? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 13 Дек 2008, 2:35

моето мнение : ако съединителя не работи - не работи целата клоа !!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Дек 2008, 4:54

lazaronni написа:Това което колегата каза с помпането на съединител и спирачка и доливане на масло, или проблема му е бил съвсем друг или нещо се е объркал :mhihi:

моята помпа като изтече на паркинга си долях, обезвъздуших и стигнах до място до където да ми я сменят ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Дек 2008, 6:10

една сутрин се качвам в колата и натискам амбреажа и пак така се клатеше както колегата го описва.Проблема ми беше в помпата на ск.кутия ,оправи се след като я сменихме и обезвъздушихме.

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 14 Дек 2008, 0:18

При положение, че си сменял долната помпа е малко вероятно да е от нея. Ако беше горната щеше да ти тече спирачна течност в краката при педалите, значи и тя отпада. Сигурно е, че вместо течност в тръбичката има въздух. На самото казанче маркучето, което отвежда спирачна течност към помпите е на срвнително високо ниво. Ако отнякъде имаш теч на течност, лесно нивото може да падне под това маркуче и почва да влиза въздух в системата на съединителя.
Първо трябва да си провериш нивото на течността, и под колата около скоростите дали има локвичка/следи от течове. Все пак не е изключено сменената помпа да е дефектна ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lazaronni » 14 Дек 2008, 4:31

Hastalavista написа:При положение, че си сменял долната помпа е малко вероятно да е от нея. Ако беше горната щеше да ти тече спирачна течност в краката при педалите, значи и тя отпада. Сигурно е, че вместо течност в тръбичката има въздух. На самото казанче маркучето, което отвежда спирачна течност към помпите е на срвнително високо ниво. Ако отнякъде имаш теч на течност, лесно нивото може да падне под това маркуче и почва да влиза въздух в системата на съединителя.
Първо трябва да си провериш нивото на течността, и под колата около скоростите дали има локвичка/следи от течове. Все пак не е изключено сменената помпа да е дефектна ;)

Точно така изглежда да е! Най вероятно е от долната помпа, защото като мръднах колата имаше локвичка, а и нея самата я бях купил от една морга :roll: този път ще взема нова, че ми писна.
Дано да е от нея, че тая вътрешната е двойно по скъпа :confused:
Искам да питам колегата горе дето е писал, на паркинга я е обезвъздушил и готово. Днеска в студа минусуви температури съм я вдигал да крикове и на стойки и еднам се наврях под колата, и за обезвъздушаването не трябва ли още един дето да помпи, ние поне така го правим :confused: Това е такъв ташак, сам човек, без подемник или канал мноо кофти...
Take Me to the Hospital...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 14 Дек 2008, 9:02

не знам да се прави нещо за обезвъздушаване на съединителя освен да се налее течност и да се помпи докато ти омалее крака ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 14 Дек 2008, 9:06

lazaronni написа: а и нея самата я бях купил от една морга :roll: този път ще взема нова, че ми писна.

...а аз този път ще си взема от морга , че преди месец сложих от магазина и вчера текна :mhihi: иначе кофти на пътя ама пак става ;) ииии сам трудно ще обезвъздушиш :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vlado22__ » 14 Дек 2008, 10:10

приятел и аз имах сащия проблем но не смених помпата тя струва6е бая взехси само ремонтен комплект отжорихя и смених вси4ко за 6.70лв
;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от щирлиц » 14 Дек 2008, 10:10

[steeN] написа:не знам да се прави нещо за обезвъздушаване на съединителя освен да се налее течност и да се помпи докато ти омалее крака ;)
Има и по-лесен вариянт:от стар сьд за спирачна течност взимаш капачето с датчика,които го махаш и остава една дупка около 2см. след това правиш накаква редукция(аз я направих от човка за полеуретановите салами)и слагаш помпа за за помпане на гуми,отдолу мьркуч с шишенце,и започваш да помпаш,като не забравяи да напьлниш казанчето догоре.При мен нещата станаха така,без помпането 10мин. :winky:
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 14 Дек 2008, 10:51

на това по-лесно ли му викаш бе :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от щирлиц » 14 Дек 2008, 11:06

[steeN] написа:на това по-лесно ли му викаш бе :)
Е добре пробвал сьм и двата варянта,и за мен,този дето предложих е по лесен,ама сигурно щото не са ми добре коленете,и не ми се помпа като гламав :lol:
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

ПредишнаСледваща

Назад към E30