До морето и назад с М40 - part two(разказ в снимки)

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 27 Авг 2008, 21:53

Па който си има парици си кара читава кола. Защо е нужно да се подиграваш на колегите и на мен как си ремонтирам колата. Който както може, според финансите си. Досега не ме е оставила колата никъде.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 27 Авг 2008, 21:56

младежо,не се подигравам,нито казвам кой какво да купува,ама някои хора се опитвате ептен от пръдня боя да сътворите :mhihi: а винаги излиза друго
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 27 Авг 2008, 22:11

Да се твори и да се експериментира требва, щото немам време да чета учебника... Не извира нищо и без уплатнението :mhihi: За са нема ядове :mhihi:, ама чак пък от Лада...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 27 Авг 2008, 22:15

Този радиатор ми пасна по размер на пита и цена, щот 350 лв. не се дават ей така, имаше и някви втора ръка, и някви други, но преди години си патих от такова нещо и си рекох по добре нов пък какъвто ще да е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring

Мнение от vaskess » 28 Авг 2008, 10:50

Юзър написа:младежо,не се подигравам,нито казвам кой какво да купува,ама някои хора се опитвате ептен от пръдня боя да сътворите :mhihi: а винаги излиза друго

напълно подкрепям Юзър

аз дори маслото и филтрите си сменям в оторизиран сервиз на BMW..
верно по-скъпо,но знам че всичко е направено перфектно....

ще дам пример-дори един филтър или каквато и да е друга част да съм потърсил в магазините по Симеон,Козлудуй и Ботев в 90% от случайте се оказва,че са ми дали не това,което е за мойта кола....и ако си се доверил на някой гаражен Майстор,при който уж е по-евтино....той за да ти "направи" колата и да си вземе паричките,веднага побългарява нещо и ти си тръгваш доволен,че си минал тънко :mhihi:
след няколко такива интервенций,колата ти е пълен кенеф....и ако решиш да идеш да ти помогнат накрая Камор,Дару или някой друг сервиз на BMW-или няма да могат :mhihi: ,или ще ти струва повече от колата :mhihi:
спестените пари от оригинални части и компетентни сервизи-винаги после ти се връщат тъпкано и то на куп......и на края си казваш махам я тая кола,с другата няма да правя компромиси :mhihi: но за съжаление разбираш,че за твоят кенеф не можеш да вземеш повече от 500лв от някой мангал :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 28 Авг 2008, 12:33

Ако оторизираният сервиз е Дару ще съм много "спокоен" за колата си :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring

Мнение от vaskess » 28 Авг 2008, 13:37

porostorm написа:Ако оторизираният сервиз е Дару ще съм много "спокоен" за колата си :mhihi:

написаното в горният ми пост е лично мнение с което не задължавам никого :D
от опит се убедих,че по-евтиното излиза по-скъпо....
пробвал съм не веднъж и гаражните майстори....та те нямат необходимият инструмент за работа,да не говорим,ако трябва да диагностират нещо.......сменят ти пет детайла по автомобила,ти си плащаш като поп труда и частите и проблема по колата си остава.....и те те убеждават,че било не знам си кво :mhihi: ....и тн и тн :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sicbul » 02 Сеп 2008, 21:24

vaskess написа:
porostorm написа:Ако оторизираният сервиз е Дару ще съм много "спокоен" за колата си :mhihi:

написаното в горният ми пост е лично мнение с което не задължавам никого :D
от опит се убедих,че по-евтиното излиза по-скъпо....
пробвал съм не веднъж и гаражните майстори....та те нямат необходимият инструмент за работа,да не говорим,ако трябва да диагностират нещо.......сменят ти пет детайла по автомобила,ти си плащаш като поп труда и частите и проблема по колата си остава.....и те те убеждават,че било не знам си кво :mhihi: ....и тн и тн :mhihi:

Баце има си маистори и майстори! ;) ;) така че всеки си прави сметката при кой за какво да ходи!! :idea: :idea:

старши ентусиаст
Аватар

e30

Мнение от KPETEH » 11 Сеп 2008, 15:37

напълно подкрепям Юзър

аз дори маслото и филтрите си сменям в оторизиран сервиз на BMW..
верно по-скъпо,но знам че всичко е направено перфектно....

ще дам пример-дори един филтър или каквато и да е друга част да съм потърсил в магазините по Симеон,Козлудуй и Ботев в 90% от случайте се оказва,че са ми дали не това,което е за мойта кола....и ако си се доверил на някой гаражен Майстор,при който уж е по-евтино....той за да ти "направи" колата и да си вземе паричките,веднага побългарява нещо и ти си тръгваш доволен,че си минал тънко
след няколко такива интервенций,колата ти е пълен кенеф....и ако решиш да идеш да ти помогнат накрая Камор,Дару или някой друг сервиз на BMW-или няма да могат ,или ще ти струва повече от колата
спестените пари от оригинални части и компетентни сервизи-винаги после ти се връщат тъпкано и то на куп......и на края си казваш махам я тая кола,с другата няма да правя компромиси но за съжаление разбираш,че за твоят кенеф не можеш да вземеш повече от 500лв от някой мангал

Който не разбира или няма интерес да се занимава - ходи и си дава парите къде си иска и после си вика, че е перфектно. Нема проблеми. Само дето тук не става въпрос за това. То ти и гумите сигурно не си сменяш сам. Споко. Идеята е, че аз кат си правя нещо си експериментирам или все се получава, че съм некъде на гъза на географията и се справям с подръчни материали. Колкото толкова, ама се прибирам до нас или къде трябва. Ти моеш си чакаш рапатрак, можеш и да си плащаш, само дето проблема ти може да бъде отстранен съвсем лесно стига да знаеш къде е. После кат имам време си я вкарвам в ред. А иначе от пръдня сигурно кафева боя става :mhihi:

П.С.
Вчера махнах радиатора и го къпах в банята. Една шепа пясък излезе. Сложих си термостата. Махнах и тройниците. Въздух вече не влиза. Сичко си дойде на мястото и колата е на 100% - готова за морето. Успех на всички.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 11 Сеп 2008, 16:48

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21

Мнение от AUTOMAX » 11 Сеп 2008, 17:03

Ако продължи да грее вероятно проблема е в мотора ;) например пукнат блок :roll: :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 11 Сеп 2008, 17:13

А, не се обаждайте повече и не закачайте "матора" на колега. Може да е малък, и мен си ме вози добре, не съм тръгнал да се убивам по пътищата и не бързам.

старши ентусиаст
Аватар

e30

Мнение от KPETEH » 17 Сеп 2008, 10:50

Ей ме отново с малко снимки от времето на трагедията :mhihi:
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

e30

Мнение от KPETEH » 17 Сеп 2008, 11:22

След като я пооправих :mhihi: , дойде време да ида пак до морето. Целта бе Несебър. Разбира се този път нямах проблеми със загряване, благодарение на Jorofaceoff, който ме снабди с алуминиевото коляно което придържа термостата, щото мойто аз го сцепих. Не питайте как... Колицата се държа идеално. Ето малко снимков материал от неделя - денят на завръщането... проблеми никви :mhihi:

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

П.С.

Изображение
Изображение

Безкрайни благодарности на Калоян(haho), който за втори път ме вади от мизерията в която попадам заради собствената си глупост. Благодарности и на Jorofaceoff - телефонния оператор, чиито единствен телефон имах, тъй като преди това си бях забравил титулярния ГСМ в квартирата. Абре от нищо - нещо, но както казах и по-горе - важното е да ти се занимава. Ако е лесно, не е интересно. Поздрави на всички.

П.С.2.
Дайте некъф силикон, че нема гарнитура са и изтича... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWfenomen » 17 Сеп 2008, 14:13

ти го каза наи добре. "ако е лесно не е интаресно" :smoke: определено мисля че няма друга марка кола дори друг модел на бмв в които собствениците се отнасят към колите си по този начин...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30