316i to 318is???
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
316i to 318is???
Лесно ли става това? Трябва ли да сменя скоростите и/или диференциала? Доколкото знам радиатора също трябва да се смени!
Каква е цената на един двигател 1.8 is и продава ли някой?

Каква е цената на един двигател 1.8 is и продава ли някой?

BMW се кара с газ до дупка!!!
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
- Новини
-
318is или М40 се слави като един от най-добрите двигатели изработвани от БМВ. Надежден, издръжлив и т.н....
Да ти кажа честно ...да монтираш М42 на 316-ка ....надали има смисъл. И аз съм в твоето положение - имам Е30 316 но отдавна си избих от главата да сменям двигателя тъй като ще ми излезе далеч по-изгодно направо да сменя колата. Не искам да те разочаровам или отказвам, но хубаво прецени нещата от всичките им гледни точки.
Ако си с М40 сега то трудно ще го продадеш - доста трудно, така че не разчитай на пари от стария ти двигател.
Да ти кажа честно ...да монтираш М42 на 316-ка ....надали има смисъл. И аз съм в твоето положение - имам Е30 316 но отдавна си избих от главата да сменям двигателя тъй като ще ми излезе далеч по-изгодно направо да сменя колата. Не искам да те разочаровам или отказвам, но хубаво прецени нещата от всичките им гледни точки.
Ако си с М40 сега то трудно ще го продадеш - доста трудно, така че не разчитай на пари от стария ти двигател.
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Диференциал не ти трябва да сменяш, каквото и да сложиш (в смисъл и със стария ще си върви колата, най-много да доде малко късичък)
За скорости - на М40 и М42 не бяха ли еднакви (Иляне, кажи бре
).
За скорости - на М40 и М42 не бяха ли еднакви (Иляне, кажи бре

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
А радиатора 100% нали??? !!Asen_X чесно да ти кажа всеки ми казва така ама на мен само това ми е в главата така че не знам как ще се откажа!
Това че само двигателя трябва да сменя ме навива още повече!
BESSNIA за 1400 ли
! Свали малко
! Бъзикам се, но не знам найстина дали си заслужава, защото ако продам мойто за 4000 и със сигурност ще ги взема за мойта кола и като додам 1400 то за 5400 сигурно ще си намеря свесна 318is! Вие как мислите? Все пак доста ми се виждат 1400
! Какво мислите за цената????
//edit
Опа!!! Не видях че става въпрос за Е36! Те не бяха ли еднакви с Е30 защото най някой ми е казвал че са еднакви???

BESSNIA за 1400 ли

//edit
Опа!!! Не видях че става въпрос за Е36! Те не бяха ли еднакви с Е30 защото най някой ми е казвал че са еднакви???
мне точно... той двигалетя си е един и същи, ама има разлика в смукателната генерация и най вече в окабеляването...На времето fxmaker имаше Е30 318 и му сложи М42 от Е36и имаше много проблеми с подвръзването та накрая ако не ме лъже паметта в Дару я окабеляваха
така че внимавайте 

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

DA WOLF ти добре ме успокои
! Ако и на мен ми се наложи до ходя до Дарукар сигурно ще ме удерат здраво! Е поне докато бях на стаж там беше така и от тогава не ходя там
! Жалко че бях във Rover а не в BMW сервиза ама то се тая
!
//edit
DA WOLF като гледам твойто 318is (нали това на снимката е твое
) направо ми се вдига адреналина! Представям си по магистралата какво ще правя с него
! И без това пътувам с моита 316 за 20 минути до Ботевград, а ако имам 318is не знам
!

//edit
DA WOLF като гледам твойто 318is (нали това на снимката е твое

да тва е мойто
ама тва е стара снимка, до 10-итна дни ще е готово изцяло за сезон 2004 и ша видиш за какво става на въпрос
(свалено ще е и отзад вече, под предната престилка има една плоскост като при EVOIII, задната престилка също е подобрена, цялата я боядисвам с Глазурит - база +лак HellRot
, яка музика и т.н....)
а иначе до Ботевград мога отсега да ти кажа - под 15мин. брат, горе долу тва са ми най-добрите времена (нощем разбира се и кога нема лисици по аутобана
)

а иначе до Ботевград мога отсега да ти кажа - под 15мин. брат, горе долу тва са ми най-добрите времена (нощем разбира се и кога нема лисици по аутобана

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Двигатела не е М42 ,а е М44 Б19 за подвързването едва ли е толко слогно може да ти го подвържат във всеки сервиз на Бош. 

BESSNIA обмислям офертата ти ама ще видя защото мойте финанси идват от по-горни нива в моето семеиство
!
DA WOLF ако стане както съм го замислил мойе да направим някой друг рекорд до Ботевград
! Честно да ти кажа напално сам сигурен че си го взел за под 15мин до Ботевград защото аз си имам и 4 човека още с мен, а на 316-ката и се отразяват малко килограми отгоре
а и през деня сам го правил това упражнение така че..... На мен ми писна да пътувам вече до там защото от две години вече това ми е ежедневие! Bgtroll ще ми потвърди думите ако прочете това защото той пътува с мен
! Давай със снимките по-бързо защото ме кефи яко 318is, а когато е с 240км още повече
!
BESSNIA колко излиза горе долу подвързването

DA WOLF ако стане както съм го замислил мойе да направим някой друг рекорд до Ботевград

BESSNIA колко излиза горе долу подвързването

- bgtroll
- кандидат ентусиаст
-

Но ако сложиш 1,8 , май вече няма да мога да си поспивам на задната седалка, просто ще стигаме преди да е истинало кафето

П.С. Сори за офтопика, ама не се здаржахххх.....
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2