за какво е това копче?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

за какво е това копче?

Мнение от b2 » 23 Мар 2004, 21:28

абе чудя се за какво служи тази част от интериора на е30-ката някой знае ли да ми каже:) намира се до лявата ръка на шофьора.Абе мноо ме дразни и много грозно ми изглежда

Изображение
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 24 Мар 2004, 0:05

Черното копче е за халогенните фарове
Ръчката е за фаровете и има три състояния - максимално натисната - изгасени фарове, средно издърпана - габарити и максимално издърпана - къси фарове. Ако я въртиш се регулира светлината на таблото (силно, слабо)

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 24 Мар 2004, 1:26

:shock: Ти това от къде го научи :lol: Има ли го manual-а? X-aaaaaaaaa rulzzzzzzzzzzz

Потребител
Аватар

ръчката:)))

Мнение от Cybercop » 24 Мар 2004, 10:19

Вижте, черното копче при мене светва една допълнителна червена светлина на задните стопове и съм чувал някъде :)))) че е много полезно при мъгла за да те забележат по от далеко;)
Успех с разучаването на копчетата :)))))))
Обяснението за ръчката много ме кефи все едно че е взето от мануал-а ;)))
BMW////MPOWER

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 24 Мар 2004, 10:31

!!Asen_X написа:Черното копче е за халогенните фарове
Ръчката е за фаровете и има три състояния - максимално натисната - изгасени фарове, средно издърпана - габарити и максимално издърпана - къси фарове. Ако я въртиш се регулира светлината на таблото (силно, слабо)

10x :)
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 24 Мар 2004, 16:35

Cybercop, веднага ти отговарям:

Задния фар за мъгла обикновено при повечето автомобили е само един и се намира от лявата страна. Целта е при магла да се прецени габарита на автомобила и да се прецени по него къде е насрещното движение. Нещо като ориентация.

А тая пуста ръчка е най-тъпото нещо в Е30-ките. Отвратителна е! :wink:

Потребител
Аватар

за ръчката :)

Мнение от Cybercop » 24 Мар 2004, 16:56

да да нали и аз за това предположих
но някъде видях изпълнение с 2 бутона до ръчката нали разбираш :?
при мен е само един
а за ръчката незнам дали си се качвал на волга от тези по ГАЗ 24-10 :) :) :) в БМВ - то е със същите функции с тази разлика че в крайно дясно положение прищраква и светва плафона в купето :idea:
Много ме съмнява че братушките и немците са си взаимствали, но кой от кого не мога да твърдя ;) Надявам се да ви е било забавно 8) но и аз мисля че е гадно изпълнение.
BMW////MPOWER

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 24 Мар 2004, 17:29

В Е30-ките има фабрична ел. инсталация за предни халогенни фарове. Ако си сложиш халогени, махнаш единичното копче и слагаш двойно и ще можеш да си ги управляваш. :wink:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: за ръчката :)

Мнение от Penchev » 24 Мар 2004, 21:10

Cybercop написа:да да нали и аз за това предположих
но някъде видях изпълнение с 2 бутона до ръчката нали разбираш :?
при мен е само един
а за ръчката незнам дали си се качвал на волга от тези по ГАЗ 24-10 :) :) :) в БМВ - то е със същите функции с тази разлика че в крайно дясно положение прищраква и светва плафона в купето :idea:
Много ме съмнява че братушките и немците са си взаимствали, но кой от кого не мога да твърдя ;) Надявам се да ви е било забавно 8) но и аз мисля че е гадно изпълнение.

искате да кажете че на мойта кола като завъртя копчето в най-дясно положение ще светнат плафоните :?: :?: А стига бе аз това не го знаех пък яко ръчкам :arrow: при мене май не става :idea:
Още малко и ще запаля алтернатифката и ще отида до бокс-а, че сега е малко почивка да проверя
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 24 Мар 2004, 21:27

Пенчев ..не беееее ...това с плоафоните е за Волга бря ....:) Чети по-внимателно :)))

Потребител
Аватар

ръчката:)))

Мнение от Cybercop » 25 Мар 2004, 9:24

Точно така Пенчев,
Не за БМВ-то за Волгата става въпрос
съжалявам ако съм го написал неясно;)
Благодаря Асен_Х днес свалях таблото за да сменя батерийките на инспекцията и оил сървиса и видях тази инсталация сега поне знам за какво е :wink:
BMW////MPOWER

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 25 Мар 2004, 12:42

моята е с два бутона и е точно така:
единият е за халогенните фарове, другият е за габарита за мъгла :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

два вида копчета

Мнение от halachev » 25 Мар 2004, 13:45

Някои е30 има до ръчката за светлините два малки бутона един до друг, а при други този бутон е едно цяло. когато са два левият е за предни халогени а десният за заден фар за къгла. свети замо левия заден допълнителен фар. на таблото халогените са означени със зелена индикация , а фарчето за мъгла с червена. Пори по новите бутона е един и при натискането светват и халогените и фаровете за мъгла

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Мар 2004, 13:57

при мене светят и двата отзад и не може да се каже със сигурност левия за кое е и десни защото можеш да си ги въртиш :lol: аз си ги завъртях щото единия е изпъкнал а другия вдлъбнат и не ми харесваше че вдлъбнатия е от ляво а другия отдясно :arrow:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy » 04 Апр 2004, 21:16

SОRRY ама аз пак не разбрах :idea: Тая ръчка за светлините като я върта-регулирам светлината на таблото ли :?:
Силата е нищо без контрол.

Следваща

Назад към E30