Трансмисия
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Трансмисия
Всеки път когато превключвам предавка малко по-агресивно от пенсионер, се чува едно изхлопване някъде по трансмисията. Предполагам, че е някое каре, но не съм поглеждал отдолу. Ако някой е имал подобен случай, моля да сподели малко опит с две думи.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
на е30-ките скоростите не трябва да се ръчкат много агресивно, в смисъл като сменяш скоростта не е желателно да я ръгнеш с много ряз,а трябва да изчакаш да се поизравнят оборотите,защото е30 е автомобил който няма синхронизатор! ето това мога да кажа аз, ако греша моля да бъда поправен! с удоволствие бих прочел някое по компетентно мнение
- Radichev
- младши ентусиаст
-
terziev написа:на е30-ките скоростите не трябва да се ръчкат много агресивно, в смисъл като сменяш скоростта не е желателно да я ръгнеш с много ряз,а трябва да изчакаш да се поизравнят оборотите,защото е30 е автомобил който няма синхронизатор! ето това мога да кажа аз, ако греша моля да бъда поправен! с удоволствие бих прочел някое по компетентно мнение
Това ми е ясно, благодаря за ъпдейта, поставен съм пред свършен факт и просто питам с какви варианти са се сблъсквали колегите.

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
terziev написа:на е30-ките скоростите не трябва да се ръчкат много агресивно, в смисъл като сменяш скоростта не е желателно да я ръгнеш с много ряз,а трябва да изчакаш да се поизравнят оборотите,защото е30 е автомобил който няма синхронизатор! ето това мога да кажа аз, ако греша моля да бъда поправен! с удоволствие бих прочел някое по компетентно мнение
Не ти е добре баце ама никак, голяма простотия каза

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
И аз на моменти имах такива съмнения - но истината е, че понякога скоростите почват толкова кофти да се включват, че си мислиш, че нямаш синхронизатор 

BMW only!
- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
ти не си карал застава 750 фичо , да видиш какво е трансмисийа без синхронизатор прва втора
е30ката е супер

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
македонец написа:ти не си карал застава 750 фичо , да видиш какво е трансмисийа без синхронизатор прва вторае30ката е супер

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Radichev
- младши ентусиаст
-
Колеги нямам проблеми с влизането на скоростите, просто след като е влязла и рязко се даде газ има едно прихлопване. Моля не спамете прекалено ако не сте запознати. Благодаря.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
A, това вече е друго обяснение! Защо смяташ, че е точно от скоростите? Аз този проблем го имам на всичките БМВ-та, които сме карали последните 2 години - на 2 Е30-ки с М10 мотор, а го усещам и на Е34-ката. Имам съмнения, че това са тампони на диференциала/задния мост, а защо не и самия диференциал. При много плавно пускане на съединителя и леко потегляне (пенсионерската) няма проблем, но при рязко тръгване, рязко натискане на газта се чува въпросното прихлопване. Не мисля, че скоростната кутия има нещо общо
Може и да се лъжа, но най-съмнителни ми се виждат тампоните като цяло, защото те би трябвало да обират тия луфтове.

BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Ma толкова ли е зле
Ебаси пустиняка, направил съм 30-тина пъти рязък старт и да се преебе? При това с 316-ка карбураторна на газ, тея с яките мотори всеки ден ли ги сменят? 

BMW only!
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Аз имах същия проблем,и реших да я видя на канал.От много ръчка излезе че гредата която държи скоростната кутия се е разхлабила.Затегнах си болтовете(направо на рака се въртяха)и проблема се оправи.Провери си тези болтове.Ключ (лула)13

Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2