Проблем с оборотите на газ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Toyota Avensis T27 D-4D
Проблем с оборотите на газ
Случва се следното: когато карам по бързо и изключа от скорост и колата е по инерция оборотите са много ниски, още малко и ще загасне. Когато започна да намалявам оборотите постепенно се учеличават. Когато вече спра се нормализират. Няколко пъти се случва и да застават на 1200-1500. Това става само на газ. От къде може да е проблема 

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Обеднява ти сместа... просто от бързата скорост влиза много въздух през филтъра и се получава това! Всеки който кара на газ му е ясен тоя проблем!
Единия вариант е да изкараш въздуха да смуче с маркуч от тея като за абсорбатор някъде където да не го духа челно въздушна струя но да не смуче топъл въздух!
Другото което е погледни дали ти седи тръбата която е м.у кутията за въздушния филтър и я свързва отпред с кората зад фаровете - трябва да се махне ако е там но все си мисля че като са ти слагали газта са я махнали щото ако не я махнат обеднява яко сместа и каот изключиш от скорост директно гасне колата!
Решението на въпроса е лесно и просто - не изключвай от скорост
И при мен е така, и аз не изключвам от скорост че загасва
Единия вариант е да изкараш въздуха да смуче с маркуч от тея като за абсорбатор някъде където да не го духа челно въздушна струя но да не смуче топъл въздух!
Другото което е погледни дали ти седи тръбата която е м.у кутията за въздушния филтър и я свързва отпред с кората зад фаровете - трябва да се махне ако е там но все си мисля че като са ти слагали газта са я махнали щото ако не я махнат обеднява яко сместа и каот изключиш от скорост директно гасне колата!
Решението на въпроса е лесно и просто - не изключвай от скорост

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
всъщност тръбата си е там обаче аз така съм минал почти 20 хиляди километра за около половин година и това почна да го прави на скоро.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Ми принципно значи е време да отидеш на газанализатор да ти направят сместа явно е пообедняла
Или другия вариант е да е била много богата за да не ти гасне...
Може би малко мембраните на изпарителя са ти се поотпуснали и обеднява сместа! Иди на газанализатор да ти я видят

Може би малко мембраните на изпарителя са ти се поотпуснали и обеднява сместа! Иди на газанализатор да ти я видят

- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Ще те помоля след като отидеш и имаш яснота по въпроса да напишеш тук в темата за резултата и причината и да има някакъв завършен вид който да е полезен за следващия който ще има този проблем
Благодаря!

Благодаря!

- cowboetz
- кандидат ентусиаст
-
- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
Моята имаше същия проблем, но беше по-скоро от богата смес, освен това оборотите на празен ход се меняха непрестанно. Филтъра също имаше роля в цялата схема. Докато карах с някъв "спортен" си правеше номера - сега си сложих оригиналния и няма грижи 

Дилян Пенчев написа:Обеднява ти сместа... просто от бързата скорост влиза много въздух през филтъра и се получава това! Всеки който кара на газ му е ясен тоя проблем!
Решението на въпроса е лесно и просто - не изключвай от скорост![]()
Прав си и при мен на Е30-ката така ми ставаше на гас. Купих си от един магазин за строителни материали един въздухопровод за аспиратор - тези които са от хариено фолио и се разпъват като акордеон и я преметнах от филтъра назак към двигателя, за да не и влиза пряката въздушна струя.И се оправи
- нино
- младши ентусиаст
-
- Кара: 89 BMW 320i
- Мечтае да кара: E 30 M3 EVO ///
Дилян Пенчев написа:Обеднява ти сместа... просто от бързата скорост влиза много въздух през филтъра и се получава това! Всеки който кара на газ му е ясен тоя проблем!
Решението на въпроса е лесно и просто - не изключвай от скорост![]()
При мен не е така. Даже съм направил кутия в която да влиза въздуха
през отвора за халогена на престилката. Може би има значение от къде влиза газта (преди или след въздушната клапа) на моята е разпробиван карбуратора и газта влиза в дифузьорите.
INTERSCAN RALLY TEAM
Колега не те ангажирам с моето мнение, но тези коли са направени да се движат на бензин. Само с този вид гориво ще избегнеш този вид проблеми и проблемите, който ти предстоят да се сблъскаш. Аз вече пострадах и не ме питай, какво ми кстваше това. А иначе твоя проблем е свързан с настройката на горивната система. Реглаж и всичко ще се нормализира.
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Наистина обикновените газови уредби са много капризни към входящия въздух,но най-лесно може да се разбере ако имаш ламбда-сонда и закачите към нея светодиоден индикатор(имаше схеми по руските сайтове с интегрална схема LM3914) да видите каква е сместа-бедна или богата.
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
valentino написа:Наистина обикновените газови уредби са много капризни към входящия въздух,но най-лесно може да се разбере ако имаш ламбда-сонда и закачите към нея светодиоден индикатор(имаше схеми по руските сайтове с интегрална схема LM3914) да видите каква е сместа-бедна или богата.
Можеш ли да дадеш линкче на такава схемичка

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
valentino написа:Ще потърся.Беше отдавна и не съм си записал линка.
Ок мерси предварително

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2