Проблем с оборотите на газ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Avensis T27 D-4D

Проблем с оборотите на газ

Мнение от cowboetz » 12 Юни 2006, 0:32

Случва се следното: когато карам по бързо и изключа от скорост и колата е по инерция оборотите са много ниски, още малко и ще загасне. Когато започна да намалявам оборотите постепенно се учеличават. Когато вече спра се нормализират. Няколко пъти се случва и да застават на 1200-1500. Това става само на газ. От къде може да е проблема :?:

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 12 Юни 2006, 0:56

Обеднява ти сместа... просто от бързата скорост влиза много въздух през филтъра и се получава това! Всеки който кара на газ му е ясен тоя проблем!

Единия вариант е да изкараш въздуха да смуче с маркуч от тея като за абсорбатор някъде където да не го духа челно въздушна струя но да не смуче топъл въздух!

Другото което е погледни дали ти седи тръбата която е м.у кутията за въздушния филтър и я свързва отпред с кората зад фаровете - трябва да се махне ако е там но все си мисля че като са ти слагали газта са я махнали щото ако не я махнат обеднява яко сместа и каот изключиш от скорост директно гасне колата!

Решението на въпроса е лесно и просто - не изключвай от скорост :idea:

И при мен е така, и аз не изключвам от скорост че загасва :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cowboetz » 12 Юни 2006, 1:05

всъщност тръбата си е там обаче аз така съм минал почти 20 хиляди километра за около половин година и това почна да го прави на скоро.

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар

Мнение от Дилян Пенчев » 12 Юни 2006, 1:08

Ми принципно значи е време да отидеш на газанализатор да ти направят сместа явно е пообедняла ;) Или другия вариант е да е била много богата за да не ти гасне...

Може би малко мембраните на изпарителя са ти се поотпуснали и обеднява сместа! Иди на газанализатор да ти я видят :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cowboetz » 12 Юни 2006, 1:10

и аз това си мислех да направя.

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар

Мнение от Дилян Пенчев » 12 Юни 2006, 1:29

Ще те помоля след като отидеш и имаш яснота по въпроса да напишеш тук в темата за резултата и причината и да има някакъв завършен вид който да е полезен за следващия който ще има този проблем :idea:

Благодаря!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cowboetz » 12 Юни 2006, 1:33

разбира се :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i

Мнение от Gecallica » 12 Юни 2006, 21:11

Моята имаше същия проблем, но беше по-скоро от богата смес, освен това оборотите на празен ход се меняха непрестанно. Филтъра също имаше роля в цялата схема. Докато карах с някъв "спортен" си правеше номера - сега си сложих оригиналния и няма грижи :)
don't stop for nothing
it's full speed or nothing
Изображение Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от PSYKOPATT » 12 Юни 2006, 21:24

Дилян Пенчев написа:Обеднява ти сместа... просто от бързата скорост влиза много въздух през филтъра и се получава това! Всеки който кара на газ му е ясен тоя проблем!

Единия вариант е да изкараш въздуха да смуче с маркуч от тея като за абсорбатор някъде където да не го духа челно въздушна струя но да не смуче топъл въздух!

Другото което е погледни дали ти седи тръбата която е м.у кутията за въздушния филтър и я свързва отпред с кората зад фаровете - трябва да се махне ако е там но все си мисля че като са ти слагали газта са я махнали щото ако не я махнат обеднява яко сместа и каот изключиш от скорост директно гасне колата!

Прав си и при мен на Е30-ката така ми ставаше на гас. Купих си от един магазин за строителни материали един въздухопровод за аспиратор - тези които са от хариено фолио и се разпъват като акордеон и я преметнах от филтъра назак към двигателя, за да не и влиза пряката въздушна струя.И се оправи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 89 BMW 320i
Мечтае да кара: E 30 M3 EVO ///

Мнение от нино » 12 Юни 2006, 23:49

Дилян Пенчев написа:Обеднява ти сместа... просто от бързата скорост влиза много въздух през филтъра и се получава това! Всеки който кара на газ му е ясен тоя проблем!

При мен не е така. Даже съм направил кутия в която да влиза въздуха
през отвора за халогена на престилката. Може би има значение от къде влиза газта (преди или след въздушната клапа) на моята е разпробиван карбуратора и газта влиза в дифузьорите.
INTERSCAN RALLY TEAM

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sheyn » 14 Юни 2006, 17:06

Колега не те ангажирам с моето мнение, но тези коли са направени да се движат на бензин. Само с този вид гориво ще избегнеш този вид проблеми и проблемите, който ти предстоят да се сблъскаш. Аз вече пострадах и не ме питай, какво ми кстваше това. А иначе твоя проблем е свързан с настройката на горивната система. Реглаж и всичко ще се нормализира.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 15 Юни 2006, 0:04

Наистина обикновените газови уредби са много капризни към входящия въздух,но най-лесно може да се разбере ако имаш ламбда-сонда и закачите към нея светодиоден индикатор(имаше схеми по руските сайтове с интегрална схема LM3914) да видите каква е сместа-бедна или богата.

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 15 Юни 2006, 0:16

valentino написа:Наистина обикновените газови уредби са много капризни към входящия въздух,но най-лесно може да се разбере ако имаш ламбда-сонда и закачите към нея светодиоден индикатор(имаше схеми по руските сайтове с интегрална схема LM3914) да видите каква е сместа-бедна или богата.

Можеш ли да дадеш линкче на такава схемичка :help:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 15 Юни 2006, 20:53

Ще потърся.Беше отдавна и не съм си записал линка.

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 15 Юни 2006, 23:55

valentino написа:Ще потърся.Беше отдавна и не съм си записал линка.

Ок мерси предварително :D
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Следваща

Назад към E30