Съвет и малко информация за е30 :)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
			20 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

Съвет и малко информация за е30 :)
Здравейте колеги, намислил съм да се сдобия с е30  Обаче съм малко бос по отношение на информацията за тази кола
 Обаче съм малко бос по отношение на информацията за тази кола  Интересува ме кой е най - добрия вариант спрямо разход за гориво и качество на колата... Разполагам с около 2000 лева за тази кола, но нямам никаква представа, дали дизел, дали бензин, дали газ... затова ви моля за малко информация относно, колко харчи, в и извън града, и за тези парички какъв мотор ще препоръчате
 Интересува ме кой е най - добрия вариант спрямо разход за гориво и качество на колата... Разполагам с около 2000 лева за тази кола, но нямам никаква представа, дали дизел, дали бензин, дали газ... затова ви моля за малко информация относно, колко харчи, в и извън града, и за тези парички какъв мотор ще препоръчате  

Благодаря предварително

Обаче съм малко бос по отношение на информацията за тази кола
 Обаче съм малко бос по отношение на информацията за тази кола  Интересува ме кой е най - добрия вариант спрямо разход за гориво и качество на колата... Разполагам с около 2000 лева за тази кола, но нямам никаква представа, дали дизел, дали бензин, дали газ... затова ви моля за малко информация относно, колко харчи, в и извън града, и за тези парички какъв мотор ще препоръчате
 Интересува ме кой е най - добрия вариант спрямо разход за гориво и качество на колата... Разполагам с около 2000 лева за тази кола, но нямам никаква представа, дали дизел, дали бензин, дали газ... затова ви моля за малко информация относно, колко харчи, в и извън града, и за тези парички какъв мотор ще препоръчате  
 Благодаря предварително

- bigmurzi
- драфтаджия
- 

- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Re: Съвет и малко информация за е30 :)
в тези пари май около 16/18 се въртиш, има и 20-ки, сигурно и 25-ци .. 
за дизелите, ето ти тема, писали са хора, които карат с години такива машини и инфото е полезно viewtopic.php?f=6&t=216768
за бензинките .. 16-ки съм карал две, едната даваше 10(комби), другата даваше и под (купе), но ако си я юркаш си харчи, разбирай над 10. 20-ка съм имал една, с газ, понеже питаше, 11-12 бензин с адекватно шофиране, както и толкова газ, но разлика във вървенето имаше огромна газ/бензин може и на газ да върви като на бензин, но си похарчва бая тогава газчица и далаверата леко убягва.25-цата харчи от 11 градско, но за разлика от горните доставя повечко удоволствие... което и да избереш като мотор, зимата ще си доволен
 може и на газ да върви като на бензин, но си похарчва бая тогава газчица и далаверата леко убягва.25-цата харчи от 11 градско, но за разлика от горните доставя повечко удоволствие... което и да избереш като мотор, зимата ще си доволен  

гледай да не тропа много - проблеми с окачване, джанти, интериор.
гледай да спира - иначе едно ъпгрейдче с хубави дискове и накладки е много полезно за по-дълготрайна употреба на е30-ката
 - иначе едно ъпгрейдче с хубави дискове и накладки е много полезно за по-дълготрайна употреба на е30-ката  

гледай купето - viewtopic.php?f=6&t=218296 ето ти една темичка за купета/седани, пък и за комбита важат някои от вариантите за течовете.хубаво е да няма много видими ръжди, че развалят илюзията, но перфектни няма 

гледай да не е много "тунинг", че не се знае кой, кога и какво, а наследството не винаги е хубаво при тия баби.
иначе приятна кола, приятна возия, не е много бърза, не е много тиха за дълъг път, но с музичка е добре, трябва да и държиш фаровете чисти, че иначе съвсем не се вижда (хубаво е и да ги регулираш, щото може и нищо да не се вижда)
успех с търсенето!
			за дизелите, ето ти тема, писали са хора, които карат с години такива машини и инфото е полезно viewtopic.php?f=6&t=216768
за бензинките .. 16-ки съм карал две, едната даваше 10(комби), другата даваше и под (купе), но ако си я юркаш си харчи, разбирай над 10. 20-ка съм имал една, с газ, понеже питаше, 11-12 бензин с адекватно шофиране, както и толкова газ, но разлика във вървенето имаше огромна газ/бензин
 може и на газ да върви като на бензин, но си похарчва бая тогава газчица и далаверата леко убягва.25-цата харчи от 11 градско, но за разлика от горните доставя повечко удоволствие... което и да избереш като мотор, зимата ще си доволен
  гледай да не тропа много - проблеми с окачване, джанти, интериор.
гледай да спира
 - иначе едно ъпгрейдче с хубави дискове и накладки е много полезно за по-дълготрайна употреба на е30-ката
 гледай купето - viewtopic.php?f=6&t=218296 ето ти една темичка за купета/седани, пък и за комбита важат някои от вариантите за течовете.хубаво е да няма много видими ръжди, че развалят илюзията, но перфектни няма

гледай да не е много "тунинг", че не се знае кой, кога и какво, а наследството не винаги е хубаво при тия баби.
иначе приятна кола, приятна возия, не е много бърза, не е много тиха за дълъг път, но с музичка е добре, трябва да и държиш фаровете чисти, че иначе съвсем не се вижда (хубаво е и да ги регулираш, щото може и нищо да не се вижда)
успех с търсенето!

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Icooo
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
е30 си е е30... Каквото и да вземеш, все ще те радва. А и за тези парички може да си намериш прилично  

- amd
- клавиатурен мунингист
- 

- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Потърси запазена 20-ка, ще останеш много доволен, ако си намериш. Можеш да се обърнеш към roko от Ловеч, той внася много лачени БМВ-та, дори в момента се продава хубав екземпляр при него. Не смятам, че има чак такова значение какво е купето, аз се радвам на купета, комбита, седани...важното е да е запазена.
			BMW only!
		- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
- 

- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Колега, и аз бих ти препоръчал 320. М20 мотора е много надежден, стига да са се грижили добре да него. Не знам какви са ти претенциите откъм вървеж, но 129 коня на леката е30-ка не са чак толкова малко. Но пък удоволствието от 6-те цилиндъра е несравнимо. Просто внимавай при избора, гледай да е читава, за да си нямаш проблеми после. 2000лв би трябвало да ти стигнат. Успех с покупката и да се похвалиш 

Благодаря много за отговорите  Хм... трябва ми да харчи не повече от 12 градско в най-лошия случай, като се има впредвид и малко по екстремно каране
 Хм... трябва ми да харчи не повече от 12 градско в най-лошия случай, като се има впредвид и малко по екстремно каране  Така като гледам ще е 18-ка
 Така като гледам ще е 18-ка  Какво ще кажете ?
 Какво ще кажете ?

Хм... трябва ми да харчи не повече от 12 градско в най-лошия случай, като се има впредвид и малко по екстремно каране
 Хм... трябва ми да харчи не повече от 12 градско в най-лошия случай, като се има впредвид и малко по екстремно каране  Така като гледам ще е 18-ка
 Така като гледам ще е 18-ка  Какво ще кажете ?
 Какво ще кажете ?- amd
- клавиатурен мунингист
- 

Шестака не е двигателя за теб тогава, аз пък на Е30-ките досега никога не съм им гледал разхода - колкото толкова  Мен в София дори 525tds-а ми харчеше 12-13/100. Мисля, че с 316/318 е напълно постижимо
 Мен в София дори 525tds-а ми харчеше 12-13/100. Мисля, че с 316/318 е напълно постижимо   Нооо после ще пускаш теми в раздела защо така, защо онака.
  Нооо после ще пускаш теми в раздела защо така, защо онака.
			 Мен в София дори 525tds-а ми харчеше 12-13/100. Мисля, че с 316/318 е напълно постижимо
 Мен в София дори 525tds-а ми харчеше 12-13/100. Мисля, че с 316/318 е напълно постижимо   Нооо после ще пускаш теми в раздела защо така, защо онака.
  Нооо после ще пускаш теми в раздела защо така, защо онака.BMW only!
Принципно аз пиша темата, но колата не е за мен  За приятел е и него го интересува да не харчи повече от 11-12 максимум
 За приятел е и него го интересува да не харчи повече от 11-12 максимум  Затова питам, кой е най-удачния вариант
 Затова питам, кой е най-удачния вариант 

За приятел е и него го интересува да не харчи повече от 11-12 максимум
 За приятел е и него го интересува да не харчи повече от 11-12 максимум  Затова питам, кой е най-удачния вариант
Niki19 написа:Принципно аз пиша темата, но колата не е за менЗа приятел е и него го интересува да не харчи повече от 11-12 максимум
Най-удачно е като нямате пари да поддържате даден автомобил да не си го купувате.
За 2 хиляди е30ката не мисля,че ще бъде в най-доброто възможно здраве,а освен това говорим за 20+ годишни коли които колкото и да е странно се чупят.А това значи разходи и то не два пъти в годината,а доста по-редовно.11-12 разход при е30 с шест цилиндров мотор са от трудно достижими до невъзможни(зависи от състоянието на мотора и кракът на водача
 ).
 ).Но всеки сам си преценява!

- zigo
- младши ентусиаст
- 

- Кара: e46 328ci
Какво толко го плашите човека   Един познат имаше м40б18 седан което в София му дашаше 8-9 бензин. А и си вървеше доста прилично
 Един познат имаше м40б18 седан което в София му дашаше 8-9 бензин. А и си вървеше доста прилично  
			 Един познат имаше м40б18 седан което в София му дашаше 8-9 бензин. А и си вървеше доста прилично

- Bexim
- старши ентусиаст
- 

- Кара: F82
а защо не ИС-ка..
разхода ми при нормално каране (тук-там ексцесия, ама много камери брееее ) гони 10 (градско привечер и събота, и неделя, без задръствания), че и отдолу може да падне.. нагоре - колкото го настъпваш
 ) гони 10 (градско привечер и събота, и неделя, без задръствания), че и отдолу може да падне.. нагоре - колкото го настъпваш  

според мен м42 е доста читав двигател и върви доста прилично 

най-важното е да гледаш да няма гнилочи!!!
от там насетне, всичко е до късмет..
успех!
			разхода ми при нормално каране (тук-там ексцесия, ама много камери брееее
 ) гони 10 (градско привечер и събота, и неделя, без задръствания), че и отдолу може да падне.. нагоре - колкото го настъпваш
 според мен м42 е доста читав двигател и върви доста прилично

най-важното е да гледаш да няма гнилочи!!!
от там насетне, всичко е до късмет..
успех!
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M
		``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M
- UBAH5
- ентусиаст
- 

- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Bexim написа:а защо не ИС-ка..
Щото за тия пари нема ИС-ка

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
UBAH5 написа:Bexim написа:а защо не ИС-ка..
Щото за тия пари нема ИС-ка
То за тия пари само скраб има,ама да не отваряме очите на човека от сега.

- amd
- клавиатурен мунингист
- 

Чак пък само скрап   Е айде да не е 2000, но за 2500 съм сигурен, че може да се уреди с нещо много хубаво. То и Е36-ца може да се вземе сносна за тия пари, ама айде
  Е айде да не е 2000, но за 2500 съм сигурен, че може да се уреди с нещо много хубаво. То и Е36-ца може да се вземе сносна за тия пари, ама айде  
			 Е айде да не е 2000, но за 2500 съм сигурен, че може да се уреди с нещо много хубаво. То и Е36-ца може да се вземе сносна за тия пари, ама айде
BMW only!

20 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2