E30 Ръководство на потребителя
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
E30 Ръководство на потребителя
Някой има ли "Ръководство на потребителя" за E30. Интересуват ме лампите по таблото за какво са и по специално за дизелите.
Има една зелена с едно като кръгче която при мене вече не свети.
Има още една оранжева за подгряване на свещите.
Имам само Owner manual за E36.
Моля помогнете.
Моля помогнете.
- JohnnyBlack
- младши ентусиаст
-
И тук виж 

JohnnyBlack написа:И тук виж
Разглеждал съм го твоя сайт. Добри работи има. Но ми трябваше Owner's Manual а това е Service Manual. Owner е дето ти я дават с колата.
Re: E30 Ръководство на потребителя
imperia написа:Някой има ли "Ръководство на потребителя" за E30. Интересуват ме лампите по таблото за какво са и по специално за дизелите.
Моля помогнете.
Зелената с кръгчето ти е за подгревните свещи. Ако светне при контакт, значи всичко е наред. Ако не свети, значи има една или повече изгоряли свещи. Най добре е да ги смениш всичките.
Оранжавите лампи са две:
1. Тази, която е отляво на зелената, е с изобразено реотанче и ти показва времето, за което се подгряват свещите. Ако не свети има два варианта: а) прекъснато захранване към свещите и липса на каквото и да е подгряване (затова между другото няма да светне и зелената - по-вероятния вариант); б) оранжевата свети, но зелената - не, което означава смяна на подгревни свещи.
2. От дясната страна има още една оранжева лампа, която свети при контакт, а ако свети и при работещ двигател, означава че имаш проблем с горивната система. Най-често проблема е свързан с "умната" дюза на 4-ти цилиндър, но може и да е друго, зависи.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Re: E30 Ръководство на потребителя
kam_tod написа:imperia написа:Някой има ли "Ръководство на потребителя" за E30. Интересуват ме лампите по таблото за какво са и по специално за дизелите.
Моля помогнете.
Зелената с кръгчето ти е за подгревните свещи. Ако светне при контакт, значи всичко е наред. Ако не свети, значи има една или повече изгоряли свещи. Най добре е да ги смениш всичките.
Оранжавите лампи са две:
1. Тази, която е отляво на зелената, е с изобразено реотанче и ти показва времето, за което се подгряват свещите. Ако не свети има два варианта: а) прекъснато захранване към свещите и липса на каквото и да е подгряване (затова между другото няма да светне и зелената - по-вероятния вариант); б) оранжевата свети, но зелената - не, което означава смяна на подгревни свещи.
2. От дясната страна има още една оранжева лампа, която свети при контакт, а ако свети и при работещ двигател, означава че имаш проблем с горивната система. Най-често проблема е свързан с "умната" дюза на 4-ти цилиндър, но може и да е друго, зависи.
Жив да си. точно това ме интересуваше. Благодаря. -- подгряващи свещи значи

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Я кажете така и така си говорите за подгряващи свещи
Какви трябва да купя за 324тд
какви са по каталог от къде итн.
питах на едно място и ми казаха накакъв БОШ за по 18лв. 1бр.
Ма нали има много ментета та ме е страх да ги пазарувам от всяхъде.
все пак са 6 свещи
Какви трябва да купя за 324тд
какви са по каталог от къде итн.
питах на едно място и ми казаха накакъв БОШ за по 18лв. 1бр.
Ма нали има много ментета та ме е страх да ги пазарувам от всяхъде.
все пак са 6 свещи

Тоя БОШ за 18 лв. със сигурност е менте. БОШ са между 35 и 45 лв. оригинални. Иначе можеш да намериш шампионки по-тънко, ама и те ще са 20-25 лв.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Малко стара тема...ама аз да питам ами ако всичко описано от кам тод е добре ,,само че след извесни мъки колата да спре да се тресе като луда и дасе менят оборотите светва това с реотанчето(оранжевата) и не изгасва докато не повтоя всичко отначало,,,колата пали ама се тресе като бясна 

12 мнения
• Страница 1 от 1