Една молба към колегите с М40 и М42.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Новини
-
C82 написа:в превод нещата седят така
когато буксата е закачена нямаш катализатор и сонда и ти е активен потенциометъра за регулиране на сместа на празен ход
когато буксата е откачена имаш катализатор и сонда и потенциометъра не е активен и сондата регулира сместа
лично на мен ми се вижда логично ще погледна при мен как е в момента нямам сонда и потенциометъра ми е активен - като въртиш по часовниковата стрелка намаляш бензинеца поне при мен спря да люти
това според мен не е за избор между сонда и потенциометър в тея коли има инсталация за всичките неща дори и колата да не е излизала фабрично с тях
Ами моя катализатор очевидно някога е бил махнат, защото сега нямам. Ламбда обаче имам - свързана е и си работи. И понеже колата заводски е била с катализатор, буксата за която е и темата, не е свързана.
Въпроса сега е след като катализатор няма, трябва ли буксата да се свърже? Ламбдата работи ли си нормално въпреки липсата на катализатор?
Относно потенциометъра... Когато си купих колата капачето на потенциометъра не беше разпробито. Вместо това кабела към дебитомера не ми влиза в директно в дебитомера, а имам преходник със съпротивление в него. Не говорим за български истории - преходника си е със съответните букси, произведен е от БОШ, има си и парт номер.
Но каква работа би вършило това съпротивление, при положение че онази букса (предмета на темата) не е вързана и респективно ЕКУ-то продължава да си търси инфото от ламбдата, която изобщо работи ли читаво след като няма катализатор.
Айде пак загадки....
независимо дали ти е там катализатора или е избушен щом имаш сонда буксата седи изключена сондата няма общо с катализатора тя си мери какво става преди катализатора а катализатора си пречиства. на картинката текста пояснява за инфо като е включена какво е активирано и като е изключена какво е активирано при включено положение сондата отпада и регулираме с тримера. както казах кола със сонда върви с катализатор с цел екология в последствие икономия - като избушиме катализатора намаляваме малко екологията не че на тия коли ако има останала с катализатор от него става нещо но ....
друг е въпроса дали сондата е в час и си върши работата

32 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3