Регулатора за предните фарове.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Новини
Аватар

Регулатора за предните фарове.

Мнение от Новини » 12 Май 2004, 16:26

Иде реч за онази копчетия-врътка, поставена на кората под волана, която слуши да си регулираме нивото на късите светлини. Забелязах че от нея излизат две тръбички и никакви кабели .....тръбичките отиват към фаровете. Това ме навежда на мисълта че тук ток не играе никаква роля ..... или има вода там или въздух под налягане или вакуум или де да знам. Моите не работят ...... ама трябва да проработят .....дайте съвети .... Някой разглеждал ли е каква е работата и как да си ги оправя ...... Трябва ми принципа им на работа за да го измисля как или да ги оправя или да ги забатача съвсем :)

Аватар

Мнение от DA WOLF » 12 Май 2004, 18:00

това е най-бъгавото нещо във всяко Е30. Основен дефект/недостатък (въпреки че и дума не казаха за него когато имаше статия +/- за Е30 в автопазар) около 80% от Е30-ките страдат от бързо скапалите се механизми за регулиране на фаровете... И втора ръка да си земеш (макар че трудно се нам,ират читави) пак ще се прецакат скоро... Иначе някакъв флуид има в мойте - и аз незнам какъв....но така или иначе и те неработят....
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Май 2004, 19:46

Преди малко се пулих във въпросните трабички .......има някакви остатъци от някаква течност там но така и не разбрах как точно действа .....
Пак огледах и никъде жици не видях ....значи найстина вероятно няма ток никъде а е само тази течност ...помпичка ли що ли ...сигурно е нещо много просто ...обаче как да го разгадаем.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 12 Май 2004, 22:42

:OT: Да ви питам - на Е34 същото ли е, щото при мен си работи ама как ме стресирахте не е истина - са ми тряба валерян ... повече няма да го пипам това копче :!: :++

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Май 2004, 20:16

Всички ли е30 имат такова нещо, щото аз толкова време я карам моята пък не съм знаел ;) ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 13 Май 2004, 20:24

не всички Е30 го имат - само последните модели - 318ис обаче всички го имат
DaWolf

Аватар

Мнение от DA WOLF » 13 Май 2004, 20:25

Zer0 написа::OT: Да ви питам - на Е34 същото ли е, щото при мен си работи ама как ме стресирахте не е истина - са ми тряба валерян ... повече няма да го пипам това копче :!: :++

абсолютно същото е всичко - даже и фаровете
DaWolf

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 13 Май 2004, 23:49

Zer0
Дай да го разглобим твойто за да видим как точно работи та да си ги оправим и ние :lol: :lol: :lol:

Шегата настрана ......някакви идей как да му вкарам течност наново и да го обезвъздуша и да проработи?!

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 14 Май 2004, 15:46

....и мойто не работи!? :cry:
ИзображениеИзображение

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 14 Май 2004, 16:41

Ще ги регулираме рачно !! щом немат оправяне! :lol: