Водна помпа
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Водна помпа
Някой знаели как се проверява водната помпа дали е изправна защото моята е здрава но нямам налягане по системата.За това си мисля че причината е в помпата свалих я за да проверя дали оста и е скъсана но се оказа че е здрава .Имали друк начин за диагностика в гаражни условия.И имали друга причина за липса на налягане при условие че съм свалил и изкиснал цялата система в Калгонит. за да се застраховам от евентоални пречки по пътя на водата .
Аз вече се видях в чудо няма тема която да не сам прочел по въпроса с парното .И да не съм проверил това със въздоха беше първото понеже е най -лесно но не е там проблема .Смених трмостата и там не е Свалих цялата система и я имих с препарат само трабите в блока останаха но там Орех може да влезе .Когато напълня с вода и обезваздоша .Кръгъ тръгва но няма парно когато откача който и да е маркуч няма налягане
.А помпата е здрава . Луда работа

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
тва щот си изпозвал калгонит,трябвало е мр.пропър 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
бате знам че е банално ама ти сигурен ли си че системата ти е обезвъздушена на 100%.нали се сещаш че не може системата да е наред и вси4ко да е изправно и да не работи.остава грешката да е в теб някъде 

Аз вече в нищо не съм сигорен
Тая машина ми разби представитя за логика .То е ясно че нещо пропускам ама за това свалих вси4ко вазможно по парното само каналите в блока не съм видял но те са доста широки и не вярвам да се запушат лесно . Днес говорих с един познат за липсата на налягане от помпата и той ми казва че има въздух около турбината и за това не става налягането . Аз сега съм свалил помпата но даже да наливам жода докато излезе въздух после как да наливам антифриз без д остане въздох около турбината ? И да питам кой е най ефективния метод за обезваздушаване ?

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Налягането ... А капачката дали е изправна? Има там две клапанчета
Та едното е точно да ти задържа налягането 

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

За сега отстраних проблема (но не знам как стана ) сега когато се движи колата парното е на 6-с но на място не е добре .Последното ми съмнение беше в качеството на лагерите на водната помпа но няма логика да съмнявам понеже те приемат движението от коляновия вал .Но понеже всичко е нелогично реших да пробвам всичко .Явно повече никога няма да имам парно като преди
ама поне съм убеден че всичко е изправно .Такива ядове не съм имал от както си хвърлих Балканчето .Ама то всичко е от инат .

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
10 мнения
• Страница 1 от 1