Съединителя "омекна"

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Съединителя "омекна"

Мнение от vicho » 06 Яну 2007, 17:07

:shock:

От няколко дни го усещам как приплъзва, но всички си беше наред. Снощи като изкарвах назаден пак приплъзна, покарах 5-10 мин. да загрее, 1-ва до 6к прм, 2-ра до 6к рпм. И после "изненаЖУ" - съединителя омекна като кашкавал у микровълновата. Помпата ли замина, съединителя ли отиде - не знам. Отделя най-долу. Казвайте какво да правя да не ме остави тъпата кошница някъде на пътя, че ще я засиля в Реката. За капак на всичко треснах картера в Бордюра, хубаво, че нищо му няма. Оставих колата за 2-3 часа и после пак запалих и тръгнах - съединителя същата работа. Потъва без никакво съпротивление. Карах около 1км, спрях на бензиностанцията да видя картера (нищо му нямаше). После се качих и чудо, съединителя придоби старата форма, но се питам ДО КОГА? Явно нещо не е наред.

Идеи? :roll: :idea:

п.с. освен на Явор идеята ("смени колата" :mhihi: ) :bchug:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 06 Яну 2007, 17:16

помпа брат ми, ама най-добре е да се рециклират двете наведнъж, щот ако направиш само едната, не се знае кога ще те оставми другата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 06 Яну 2007, 17:24

#1 . виж нивото на спира4ната те4нос как е ... :idea: ако е под (мин) може да има6 те4 от някои марку4 или от помпите... :idea:
#2 . виж дали прави локви4ка около скоростите там ти е долната помпа за съед. ... :idea:
#3. свали кората под волана и виж отзад горната помпа дали не е омаслена от горе или от долу... :idea:

ако си4ко е наред маи си за съед. ...
jba jbu jbadu jmuc bajuu

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 06 Яну 2007, 17:44

sonny написа:помпа брат ми, ама най-добре е да се рециклират двете наведнъж, щот ако направиш само едната, не се знае кога ще те оставми другата

Абсолютно подкрепям идеята на сони аз направих долната помпа с ремонтния комплект и след много малко време се прееба и горната а всички знаем как се обезвъздушава съединител аз направих бедра кът на колоездач докато стане работата :mhihi:
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

Master of the dark side
Аватар

Мнение от MiRaCuLiX » 06 Яну 2007, 18:15

Съгласен съм за варианта помпа или намаляла течност, което почти винаги е в следствие на заминала помпа :)
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 06 Яну 2007, 18:59

дори и да е намаляла течноста, това е вследствие само от помпите, все пак са на по 20 години. Един рециклаж ще им дойде доста добре. Все пак е по 20лв на помпа + малко труд и течнвост. Педал неможе да омеква и да се втвърдява от съединител, а само от течност

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 06 Яну 2007, 19:03

GOGY написа:#1 . виж нивото на спира4ната те4нос как е ... :idea: ако е под (мин) може да има6 те4 от някои марку4 или от помпите... :idea:
#2 . виж дали прави локви4ка около скоростите там ти е долната помпа за съед. ... :idea:
#3. свали кората под волана и виж отзад горната помпа дали не е омаслена от горе или от долу... :idea:
ако си4ко е наред маи си за съед. ...

локвички няма - или поне не съм забелязал
спирачната течност?! пак ли от там минава?

Сони - за колко пари се рециклират тия помпи (разбрах, че са 2) и кога да ти докарвам колата? :confused: :confused: :confused:

п.с. дай си скайпа ве :roll: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 06 Яну 2007, 21:54

vicho написа:... дай си скайпа ве :roll: :mhihi:

Има го отдолу на мненията му, бре :mhihi:
И работи :D
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 30 Юни 2007, 20:50

Здравейте момчета,
Не бях карал колата 6-7 дни и днес се качвам, натискам съединителя, изключвам от скорост, паля, натискам пак и педала потъна... Никакъв полусъединител направо гаснеше, като отпусна - много малък ход. Паниката ме обзе, но открих темата(хвала вам :bowdown: ) и слязох на проверка. Спирачната течност си беше в нормата, та само отворих казанчето и напомпах съединителя... Затворих го и педала се оправи. Оглежадах за течове, но не забелязах нищо. От къде идват тези аномалии - така и не разбрах. Нещо да ме посъветвате, че още не съм се успокоил напълно?

П.С.Е30 - М40б16

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 30 Юни 2007, 21:56

късат се гумичките и се сговнясва
има комплектчета гумички сменяш и се оправя
не е задължително да са от бмв само диаметъра да е същия
аз съм слагал от форд гумичка на долната помпа

има и друго нещо ако се счупи пружина (тази която е в помпите)
също може да омекне педала
на едно "ауди" 2 пъти ми е ставало така
пружината счупена и не връща педала
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 02 Юли 2007, 20:42

stambo_81dg написа:късат се гумичките и се сговнясва
има комплектчета гумички сменяш и се оправя
не е задължително да са от бмв само диаметъра да е същия
аз съм слагал от форд гумичка на долната помпа

има и друго нещо ако се счупи пружина (тази която е в помпите)
също може да омекне педала
на едно "ауди" 2 пъти ми е ставало така
пружината счупена и не връща педала

Само че има една малка подробност че помпата понася само един два ремонта от тоя сорт и освен това няма гаранция че като ги сложиш и ще се оправи работата защото понякога се надира и деформира вътрешността и КРай ,така че в крайна сметка евтиното излиза скъпо
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 02 Юли 2007, 21:28

Има още една темичка, няколко месеца след тая 3-4, не знам точно колко в която съм написал как, какво и защо, то, не, че колегите не ти казаха, залягаш под колата, сваляш долната помпа и я даваш за рециклиране, нещо 10-20 лв. максимум, гледай да е 10 :) с другите си купи бира. Става за нула време. За всеки случай си провери и горната помпа, тя е точно при педала на съединителя под кората (под волана дето е, аз я нямам :mhihi: ). По-добре я оправи сега, защото и на мен ми се случи пред блока да ми потъне съединителя, ама може да се случи и на много по-неприятни места. :roll:

Назад към E30