Профилактика при М40?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 Touring 320i

Мнение от Ivelin » 11 Апр 2007, 22:56

малиййй...
щом и пичовете в немско сами си цепят моторите без да разбират в какъв филм се фърлят, не знам ко да правим ние ентусиастите тука в българско.
Майсторите гладни да умират,а?
шпонки, торксове........... :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 11 Апр 2007, 22:56

Ми има китове за преправяне на кобилици с ролки
Наи - добрия- http://www.motorrevision.de/

Та неговия кит не доставя 6аиба (ползва6 старата) но вала му е с прорез за 6понка

Изображение

Но аз не отварям мотора преди да знам за шпонката :mhihi:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 Touring 320i

Мнение от Ivelin » 11 Апр 2007, 23:03

това М40 ли е?
че моето по-друго изглежда :help:

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 11 Апр 2007, 23:05

Ivelin написа:това М40 ли е?
че моето по-друго изглежда :help:
Да М40 е ;) ти да не си с М43 ??

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 12 Апр 2007, 1:05

Ми докторе, до сега видях няколко снимки на вала в интернет и всичките са с прорез...викам да отваряме смело, пък при затварянето ше му мислим :lol:
Тъпото при мен е, че скоро си сменях ремъка и не ми се сменя пак, а ринципно не го водят добре вече позвания да се напасва пак...ама карай, ше го преживеем;) Това което ме радва, е че в тоя сайт дето го даде има описание на демонтажа и монтажа, капака на ремъка явно се сваля и без да се маха термостата. Пише че малко се запъва, ама излиза Виж ако сменяш ремъка, няма как да го извадиш през маркуча.

П.П На майсторите вече нямам никакво доверие...по-добре аз да си го счупя, отколкото някой гъзорък самозванец :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 12 Апр 2007, 10:28

Митко Ганчев написа:Ми докторе, до сега видях няколко снимки на вала в интернет и всичките са с прорез...викам да отваряме смело, пък при затварянето ше му мислим :lol:

Отваряи смело, ама при затварянето да не забрави6 да си пригитви6 динамометри4ен клю4 за лагерите и централния болт.

Пък ако не6то обърка6 с ремонта- засилва6 колата по налкона от Körberhöhe, тотализира6 и 4ака6 КАТ за протокол ;)

Поздрави
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от vito76 » 12 Апр 2007, 18:06

има шпонка тиа е излиата в шаибата даваи нема страшно не пренатиагаи ремака че ролките почват да свириат успех

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 12 Апр 2007, 18:07

най добрата профилактика на тоз матор е: СМЕНИ МАТОРЯ :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар

Мнение от vito76 » 12 Апр 2007, 18:18

нека опита човека и ако стане гас до ламарината пък после друга моторетка :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 12 Апр 2007, 18:32

Явор написа:най добрата профилактика на тоз матор е: СМЕНИ МАТОРЯ :mhihi:

Що ли очаквах от тебе подобно предложение :mhihi:

А ремъка го натегам досущ като инжинер от БМВ, с кантарче за боб и шестограм :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Май 2007, 11:50

нещо интересно да се е случило по темата :mrgreen: ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 02 Май 2007, 14:38

Събота и неделя се очаква;) Мисля да направя и снимков материял, може да има заинтресовани. Тръбичката за маслото си я купих нова, повдигачите в пустата Германия са по 20 евро парчето. Ше играе менгемето :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 25 Юни 2007, 20:22

И при мен тракаше 1-2 мин. след като запаля, до днес. Днес се прибрах от работа ~11км и не спряха да тракат... :confused:
И на мен ми предстои съсшата процедура. Някой има преведана страницата http://web10.vs243224.vserver.de/nockem40.htm ?

Предишна

Назад към E30