Въпрос за задното окачване...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Въпрос за задното окачване...
Колата се беше поразхлопала доста отзад - все едно в багажника возя стадо диви хралупи
Както и да е, купих си опорите (тампоните) на задните амортисьори и взех да ги сменя. Старите, разбира се, бяха леш. Е да, ама като свалих амортисьорите, се оказа, че и те са за смяна (защо ли не ме учуди това
). Някога сигурно са били добри - жълт билщайн с щампата на BMW и надпис Made in Western Germany
. Демек година хиляда девестон и бееме млади. Пари за нов жълт билщайн нямаше (B6 или Б8 - тука е на кирилица, че излиза някво с очила...), така че взех нормални, пак билщайн (B4). Сега направо не мога да си позная колата - стадото хралупи си е заминало
.
Въпросът ми е свързан с това, че пружините ми не са стандартни, а по-къси. Новите амортисьори в разпънато състояние са по-дълги от старите. Дефакто съм направил микс от къси пружини и нормлани амортисьори. Та проблем ли е това - в смисъл, ако случайно литна нейде
, дали няма да ми се изсипят пружините? (това на майтап де
) Но се питам дали няма да съсипя новите амортисьори с тия амортизирани пружини. А и променя ли се работата на амортисьора, когато е по-събран (заради по-късите пружини). Всички ми викат - карай и не се притеснявай. Аз не че толкова се притеснявам, просто ми е любопитно. Освен това не искам стандартни пружини - тия си ме кефят като височина.

Както и да е, купих си опорите (тампоните) на задните амортисьори и взех да ги сменя. Старите, разбира се, бяха леш. Е да, ама като свалих амортисьорите, се оказа, че и те са за смяна (защо ли не ме учуди това

Въпросът ми е свързан с това, че пружините ми не са стандартни, а по-къси. Новите амортисьори в разпънато състояние са по-дълги от старите. Дефакто съм направил микс от къси пружини и нормлани амортисьори. Та проблем ли е това - в смисъл, ако случайно литна нейде

It's not who You are, it's who You know...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Знаех си, че някой ще даде такава идея...
Що се отнася до мойто окачване - каквото, такова - нали не трополясва и не ми подскача задницата из бабуните... А и аз не влитам в завоите със 100+. Засега ще карам така. Просто ми беше любопитно какво съм прецакал или ще прецакам

Що се отнася до мойто окачване - каквото, такова - нали не трополясва и не ми подскача задницата из бабуните... А и аз не влитам в завоите със 100+. Засега ще карам така. Просто ми беше любопитно какво съм прецакал или ще прецакам

It's not who You are, it's who You know...
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Нищо няма да прецакаш, карай си и не му мисли, като му дойде времето за спортно каране ще смениш още доста работи по колата

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
лично аз си подложих под пружините по един кръг изрязан от траспортна лента и така реших проблема със "увисналата" задница.
6 мнения
• Страница 1 от 1