Теч на масло!!!!!Помагайте!!!!!!!!!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч на масло!!!!!Помагайте!!!!!!!!!

Мнение от Radkill » 21 Фев 2007, 0:27

Здравейте,открих,че като завъртя волана на крайно дясно положение,и тече масло от някъде,и то тече в "доволни" количества.Някакви предположения?
предварително благодаря!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 21 Фев 2007, 0:54

Ако имаш хидравлика 99% е от семерингите на хидравличната рейка.

Потребител
Аватар

Мнение от Radkill » 21 Фев 2007, 1:03

Да имам...
но интересно ми е,защо като волана е в нормално положение/в смисъл,че не е завъртян на никъде/,не тече?!
много благодаря!
А трудна ли е смяната? :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 21 Фев 2007, 2:31

Щото като завъртиш до край, се вдига налягането на маслото в единия край на рейката и затова протича. Ако набримчиш двигатела до червено се вдига още повече и ше потече по силно, ма тва само ако окончателно си решил да я хвърляш :mhihi: За рециклацията някои кават, че не била много надеждна, но потърси по форума. Със смяната би трябвало ако си мераклия, и сам да се справиш;)
Изображение

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 21 Фев 2007, 9:35

аз сам си ги сменявах :idea: двата семеринга струваха около 4 лв и рейката работи идеално вече 2 година ;) Знам къде е магазина, ама размера не помня какъв беше на семерингите :roll:

А за да ги смениш трябва да свалиш рейката и да я разтуриш цялата, левия е лесен, ама десния е яко навътре и трябва малко повече сръчност ;)

Ако имаш елементарни технически познания и не те мързи да си изцапаш ръцете ще разглобиш рейката и ще ги смениш за няколко часа! Трябва ти само един жокер - разглобявай смело рейката! Всичко на парчета! Тя се състои от 5 части на кръст който и да искаш не можеш да сбъркаш пшри сглабянето ;)
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 21 Фев 2007, 11:01

Дилян Пенчев написа:Знам къде е магазина, ама размера не помня какъв беше на семерингите :roll:

Мойте нали и аз ги сменях и протече пак след 2 месеца ;)
Днеска ще слагам друга която видимо няма теч,100 лв втора употреба с разбирането че ако протече ще я върна ....
Но мойте семеринги бяха от Пловдив и не бяха сигурни за какво налягане са.Че брато ако са наистина читави тези който ги вземаш си заслужава да се пробва пак стара хем и като резервна ще е.
Виж ако шеташ към магазина грабни един комплект ако има начин а пък бирата ще е скоро :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Radkill » 21 Фев 2007, 15:08

Пича,който знае къде е магазина,можеш ли да ми кажеш адреса?
А за сръчност и желание-няма проблеми....това не липсва,само малко време трябва да намеря.... ;)
и все пак благодаря!
А иначе днес се обаждах в Ауто+ и ми казаха към 500лв за нова :shock: :lol:

Назад към E30