Майтап или не табло със оборотомер

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Майтап или не табло със оборотомер

Мнение от viper70 » 26 Сеп 2006, 21:31

И на вси4кото отгоре работи както си трябва :D незнам кой каза 4е не ставало утре ще направя снимки на кодера кои зъб4ета трябва да се с4упят за да брои на 4 ри цилиндъра оборотите както си му е реда... единственно си мисля 4е разходомера май не показва много верно понеже при ускоряване отива към 20 до 25 и кат се мине на работен ход демек да си питкаш с постоянна скорост се кротва или на 8 или на 10 мноо се кефя ся , а таблото беше от 6так :twisted:
Карам винаги на безин ... нямам газ няма и да има :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Майтап или не табло със оборотомер

Мнение от AGT » 26 Сеп 2006, 22:06

viper70 написа:И на вси4кото отгоре работи както си трябва :D незнам кой каза 4е не ставало утре ще направя снимки на кодера кои зъб4ета трябва да се с4упят за да брои на 4 ри цилиндъра оборотите както си му е реда...

При мен таблото е от 6_так и не отчита правилно оборотомера.Като го снимаш ще го направя и при мен дано стане ( Е-36/М-40/B16) :D
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Re: Майтап или не табло със оборотомер

Мнение от logout » 27 Сеп 2006, 13:11

viper70 написа:... единственно си мисля 4е разходомера май не показва много верно понеже при ускоряване отива към 20 до 25 и кат се мине на работен ход демек да си питкаш с постоянна скорост се кротва или на 8 или на 10 ...

Все пак това е 316-ка, верен си е разходомера :D

Ето при мен как е:
1-ва разходомер към 30
2-ра - пак близо до 30-те
3-та - стига и до 20
4-та - 16 (не съм сигурен за повече, трябва да проверя :mhihi: )
5-та - (до ламарината) пак около 16

А иначе со кротко и со благо (80-100 на 5-та) между 6 и 10, зависи от наклона и как натискаш
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viper70 » 30 Сеп 2006, 19:06

Извинявам се за забавянето със снимките на клю4а но ми секна интернета.... то от работа няма кой да го плати... та утре ги публикувам
Апропо намерих си 2 фар4ета с лупите на бош в една морга за 25 лев4ета :mhihi: и си ги пльоснах на машинката

Потребител
Аватар

Мнение от madnesss » 25 Дек 2006, 4:28

здравейте .... я да Ви питам нещо ...
мойта кола няма оборотомер, апък тоя грозен часовник взе да ме дразни :confused: ... че въпроса ми е мога ли да си ложа оборотомер, и как... всмисъл трябва ли да купувам само оборотомерчето или всичките уреди както са комплект, и дали ще има кабели до таблото, или ще трябва да си пускам от некаде ... ???
колата е '88 316i, М10Б18 ...
Благодаря предварително ...

Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viper70 » 27 Дек 2006, 0:45

Става и 1 то и другото :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 27 Дек 2006, 0:58

madnesss написа:здравейте .... я да Ви питам нещо ...
мойта кола няма оборотомер, апък тоя грозен часовник взе да ме дразни :confused: ... че въпроса ми е мога ли да си ложа оборотомер, и как... всмисъл трябва ли да купувам само оборотомерчето или всичките уреди както са комплект, и дали ще има кабели до таблото, или ще трябва да си пускам от некаде ... ???
колата е '88 316i, М10Б18 ...
Благодаря предварително ...

Поздрави.

слагаш и заспива, никакви свободни съчинения ;)
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

Потребител
Аватар

здрасти ...

Мнение от madnesss » 27 Дек 2006, 1:17

Весели празници на всички !!!
да стана ! днес си намерих комплект уреди, и ги монтирах на колата. Е да ама оборотомера не покзва вярно, всмисъл че показва по-малко об/мин, например на 2-ра скорост със 60км/ч ми покава 2800об/мин. а според мене това не е вярно ! и после се сетих за друго - другото е че влиза в прекъсвач на 4000 .... а колата си я осещам и знам че на 90км/ч на 2-ра не мой да са 4000об/мин .... ако някой се е сблъсквал с това моля да сподели (между другото после разбрах от човека който ми даде уредите че са от 320, пък моята е 316 '88... ).
Благодаря ...

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Дек 2006, 4:18

извавади "тапата", която седи под часовника на старото табло и я сложи на новото ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар

здрасти...

Мнение от madnesss » 27 Дек 2006, 21:46

ааа стига е ... че ше тръгне ли така ... ?
за днес приключих вече ама утре тва ше ми е първата работа, дето ще трябва да свърша :)
ама тя тая "тапа" всъщност е една джиджавка, теи остра и дълга около 4-5 см... нали така ? тя има ли някакво значение как трябва да е или не ?
.. дано да стане ... все пак благодая много ;)

Весело постещане на новата година на всички !

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Дек 2006, 15:34

това е за двоен стоп
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=39565
за тази джиджавка ли говориш?

след 87ма някъде вече "coding plug"-a е една памет запоена на малка платка в пластмасова кутиика ;). пъха се точно под лампичката за акумулатора... ти би трябвало да си с такова табло?

весели празници и на теб!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Назад към E30