отново за термостата

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

отново за термостата

Мнение от gbkmkw » 30 Сеп 2006, 19:55

ще споделя какво мв накара да сменя термостата и какъв бе резултата!от доста време жсе четя за това прослувуто положение 12 часа на стрелката за температурата.все се канех и накрая сложих термометур в казанчето при загряла кола и какво да видя 70 градуса.занаех че там не циркулира водата но все пак си казах ще смениам.използвах тарсачката и прочетох всичко което излезе.набелязах марката която повечето хвалят "wahler",само бях разколебан за температурата на отваряня-мнениа повечето за 80 градуса и тук таме за 88.четох и за прослувутия даскалов кар и намерих адреса на офиса в пловдив.днес трагнах на там и по път се отбивах в магазини,навсякаде ми даваха на разлияни фирми и според каталога отварят на 88 градуса.наи накрая стигнах и до офиса там вече на "wahler" но тои според каталога и както му е реда отваря на 88.ресхих да взема застото на всички каталози излизаше 88.какъв бе резултата!преди смяната стрелката ми стоеше на първата бяла след синиото.колата е 316и М40.на сваления термостата пише 83 градуса за които никои не споменава.смених го и запалих,стрелката отиде близа но под 12 часа и тои отвори след което малко падна и сега като карах седи между първа бяла и 12 часа.та това ме навейда на мисалта че и първия термостат е работил но е имало разлика в отварянето и оше немога да кажа дали е отварял по бързо но се надиавам да е било така за да съм постигнал нещо!и искам да питам ако някои има информация за този клапан на парното които ако не се лъжа е над шофиорските крака с какъв замисъл е и кое го включва и кога става това!благодаря!забравих да споделя цената на термостата 18.62лв
BMW forever
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от koleto » 30 Сеп 2006, 20:35

да ти кайа и аз имам по1ти саштия проглем,колата понякога завира и водата изчеза,а понякога се дарйи нормално :roll: ,например като ходиа до софия нямя проглеми а в града заеира и започва да надува,та искам да те попитам дали и твоита когато е стигала до тези критерй ти е надувала,засхтото и моята стрелка седи на 12 чеса а на изван градцко е на парвата :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 30 Сеп 2006, 21:34

не нкога не е завирала.искам да кайа че на парвата черта е била винаги.дори и на балкан.днес малко покарах и с новиа термостат и снего когато е след парвата и преди 12 часа няма проблем.мойе да имаш проблем с уреда.ще ти кайа какво имврих когато колата беше на парвата черта с живачен термометар в разширителя измерих кам 70 градуса.все пак там температурата се предаа по бавно засто не варти но все пак може да ти даде някаква информация
BMW forever
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 30 Сеп 2006, 21:55

Моя термостат е на 80 градуса и стрелката си седи на 12 без 1.Според мене стария ти термостат си е бил заминал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 30 Сеп 2006, 21:59

мойе.или има разлика в урите или датчика които го командва.но все пак триабва да се трагне от несто заа да си сигурен поне в нещо.и мои си повиши показанията като го смених с по касно отварящ
BMW forever
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Окт 2006, 1:09

термостата на М40 е 88 градуса (толкова си пише и на него). M20 е по-стар мотор и има по-ниска работна температура... а стария най-вероятно си е работил, но просто не е бил за твоята кола щом е пишело 83 градуса. иначе и аз си купих уж wahler - в горещите дни си седеше точно където трябва стрелката, но като захлядня и като карам извънградско си седи доста по-назад. :help: явно е някакъв боклук и ще си купувам пак...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 02 Окт 2006, 9:38

Бе какви са тия цени :shock: - 18 лева и хх стотинки. Аз моя Wahler го взех от Даскалов кар това лято тук в София и го платих 33 лв. и 33 ст. Държи се перфектно.
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 03 Окт 2006, 0:25

за цената!отидох в този магазин защото бесх като представитвл на даскалов кар!и като го видисх в кутията е састия които в една тема на дилян пенчев маи беше е едно кам едно!
BMW forever
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от koleto » 03 Окт 2006, 23:27

да ви кажа моита не е с рашерител а само с шлауха коиата да води надолу ,но имам друго притеснение не винаги колата завира а само пониакога и ми хваря водата а пониякога колата не завира и седи на парвата черта ,двигателя ми е М10 и не мога да го рабря да ви кайа а зиме идва триабва да направя нещо ,май май ще сменя термостата за да проверя дали ще е от това :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kos » 11 Окт 2006, 16:38

Карам 316 вече две години и стрелката нормално си седеше малко преди 12 часа, само при големи задръствания лятото отиваше малко преди червения сектор. Посъветваха ме да сменя вискосъединителя за да си пазя двигателя и го подмених преди два месеца. Сега стрелката независимо от задръстванията стои малко преди първата бяла черта след синия сектор. Не знам дали термостат не е повреден и дали това е нормално - ще трябва да го тествам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 11 Окт 2006, 23:41

ми маи не е нормално да е там стрелката!със сигурност имаш проблем
BMW forever
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viper70 » 14 Окт 2006, 0:59

Аз си смених преди 3 дена термостата, производител Motorrad немска фирма а термостата е 100% оригинален ама пак това 12 4аса не мога го постигна стралката се мъдри малко преди12 мерих с дистанционен термометър местото където е дат4ика и показваше 83 градуса на термостата пишеше 4е е за 82 така 4е мисля 4е вси4ко е то4но предния поддържаше около 70 градуса мисля да го слагам през лятото ако вземе да загрява много с новия термостат макар 4е шанса е минимален а да ве4е съм и с екстри парното по4на да духа по топло Алелуя иде зима ... то така или ина4е съм приготвил 2 бордюра да сложа в багажника за баласт :mhihi: :mhihi: :mhihi: ако не ме домързи да си ги прибирам до камината ве4ер да се напи4ат и акумолират топли4ко и смъквам в колата сутрин ще си имам и акумолираща пе4ка в багажника :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Карам винаги на безин ... нямам газ няма и да има :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 14 Окт 2006, 22:12

аз састо го смених както споменах и бях 83 сега съм с 88 градуса.такаж е по ниаколко каталога които жидях по магазините за Е30 310и 90 година
BMW forever
Изображение Изображение

Назад към E30