m20b20 помощ!!!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: m20b20 помощ!!!

Мнение от TukBaTa » 26 Мар 2013, 12:12

както предполагах, маняка нека коментира, аз съм до тук :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 26 Мар 2013, 15:29

Аз също мисля че причината не е в сондата или нейната липса...Аз съм експлоатирал м20б25 цяла година без сонда и единствената разлика беше че имаше записана грешка в ЕКУ-то...Никакъв проблем с палене и вървене
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30
Мечтае да кара: e30
Детайли за колата: e30 320i

Мнение от stoil.k » 27 Мар 2013, 18:16

Днес говорих с Миро-пържения от Костинброд, някои от вас сигурно го знаят. Според него проблема е в дебитомера, каза че трябва да е затворен докрай когато е изключен, а моя е леко отворен. Каза да навия зъбното колело с пружината с 10 зъба и да пробвам. Моя е от кола която е била с газ, може ли да е заминал или се правят някакви промени когато се слага газ? И още един въпрос как да проверя бензиновия регулатор дали работи правилно?
жълтото кони, дупките гони

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 27 Мар 2013, 21:36

Щом е била на газ може и да е заминал, ако е претърпял детонация на газ в него.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 27 Мар 2013, 22:48

Преди да бъзикаш и да въртиш по дебитомера вземи от някой колега за проба неговия дебитомер само за проба...Това че е работила колата на газ не значи че 100% е повреден дебитомера
Изображение

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 27 Мар 2013, 23:27

6estaka написа:Преди да бъзикаш и да въртиш по дебитомера вземи от някой колега за проба неговия дебитомер само за проба...Това че е работила колата на газ не значи че 100% е повреден дебитомера

Не 100%, 99%... :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoil.k » 06 Апр 2013, 17:14

Колеги, проблемът наистина не е в ЕКУто пробвахме с такова което не е с ламбда и ефектът е същият. Според мен проблемът не е в дебитомера, защото колата сякаш прекъсва. още нещо интересно, което забелязах е, че когато подам газ и после отпусна и стрелката за оборотите както пада изведнъж рязко се изтрелва нагоре и примигва таблото. има ли други електроники освен еку-то, които управляват двигателя? И още нещо някой може ли да даде снимка на борд компа с грешки, който е горе на тавана, защото ми светят три грешки, но моят е на италиански и не знам точно какво свети, едното със сигурност е за стоповете :D :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от gnmzl » 07 Апр 2013, 6:51

Отне ми милиарди човеко-часа, но намерих! Беше на една светлинна тема отдалечено от твоята:

http://i105.photobucket.com/albums/m210 ... ontrol.jpg

Само не виждам какво би ти светило на чека, че да имаш тея симптоми. Като отнемаш газ, само стрелката на оборотомера ли се изстрелва нагоре, или и самите обороти с нея?
И задължително пробвай с читав дебиломер. Помоли някой познат да ги смените за час, нищо няма да му стане а ти ще си елиминирал една много вероятна причина. Не залагай на "абе няма как да е от него, защото еди си какво." Достатъчно лесно се маха, просто пробвай за да знаеш че не е от него със сигурност. Успех!
...I know this is irrelevant, but I just wanted you all to know: when I'm at home on my own and there's no one around, I get naked, cover myself in lubrication and slide on the floor, pretending I'm a slug...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoil.k » 07 Апр 2013, 17:44

Мерси колега, ами само стрелката скача без оборотите. Дори сякаш прекъсва и тръгва да гасне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoil.k » 09 Апр 2013, 20:51

gnmzl написа:Отне ми милиарди човеко-часа, но намерих! Беше на една светлинна тема отдалечено от твоята:

http://i105.photobucket.com/albums/m210 ... ontrol.jpg

Само не виждам какво би ти светило на чека, че да имаш тея симптоми. Като отнемаш газ, само стрелката на оборотомера ли се изстрелва нагоре, или и самите обороти с нея?
И задължително пробвай с читав дебиломер. Помоли някой познат да ги смените за час, нищо няма да му стане а ти ще си елиминирал една много вероятна причина. Не залагай на "абе няма как да е от него, защото еди си какво." Достатъчно лесно се маха, просто пробвай за да знаеш че не е от него със сигурност. Успех!

Колега мисля че имам една теория кое може да е проблема - водата в охладителната система? сега забелязах, че не съм стегнал маркуча на радиатора отдолу и тя си е поизтекла и аз като го паля то като няма вода изобщо до топлинния датчик сигурно дава грешни информации и бърка ЕКУто а това с обороите сигурно си е от дебитомера. Утре слагам радиатора, че го свалих щото преливника е лепен, та малко да го пооправя - като го сложа ще напълня с вода и ще видим какъв ще е резултата. В събота колата заминава за кърпене и се надявам до края на другата седмица да пусна някоя и друга снимка на закърпена и сглобена е30ка :bchug: Благодаря на всички отзовали се дотук!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoil.k » 07 Май 2013, 17:13

хора, някой с такъв мотор да е навит да дойде да пробваме неговия дебитомер или аз да дам моя да каже дали работи, че не мога да намеря още читав, който да не е работил на газ. пък и не мога да напредвам така, защото не мога да установя ефекта. ако има някой сългасен моля да ми драсне едно ЛС.
http://www.album.bg/stoil.k/?page=1
ето малко снимки от водното преди грунда. за съжаление не можах да снимам как стана след пръскането на грунда, защото ми падна батерията :D края на седмицата ще е боята. :bchug:
поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoil.k » 15 Май 2013, 22:48

Виждам че няма съгласни. Последен въпрос - когато колата е студена, изключвам дебитомера и са работи равномерно, включвам го и почва да се разваля работата, дори като му дам повечко газ и не не си поема и почва да пука от филтъра. Дебитомер ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoil.k » 18 Юни 2013, 21:24

Ами хора в крайна сметка смених всичко за да тръгне тая кола и не разбрах какво точно се оказа. Сменени части: температурни датчици, дебитомер, компютър, стъпков мотор, бобина, свещи, почистих дистрибуторната капачка и палеца. Компресия 11 на всички бутала след смяна на гарнитура на главата, сменени клапани, припаснати и реглаж. Налягане на бензин 2.5 на празни обороти. Почистих и датчика на дросела, че беше доста омаслен. И маркуча на картерните газове също ми беше пукнат и бъркаше и той малко работите. За друго не се сещам сега. Ето едно клипче от тези дни http://vbox7.com/play:198022ee08 . Скоро ще сложа снимки и на новите джанти. Поздрави :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stoil.k » 29 Юни 2013, 14:34

малко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
надявам се да ви харесва крайният резултат :)

Предишна

Назад към E30