Проблем с тоците.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kolite da se 4upqt
- Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
- Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)
Проблем с тоците.
Здравейте колеги , имам проблем със тоците на моята М20-ка , Л-жетроник.Проблема идва от там че колата изведнъж угасна , и сега имам постоянна маса на бубината , дори със махнат комутатор.Пробвах със още 3 комутатора , така че комутатора го отписвам като евентуален виновник.Също пробвах и със още 2 бубини които са работещи и продължава да си грее захранващият кабел на бубината... какво друго освен комутатора може да командва бубината и по скоро управляващия и кабел тоест маса.
някои ако се е сблъсквал с такъв проблем да помага мерси предварително
някои ако се е сблъсквал с такъв проблем да помага мерси предварително

всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Проблем с тоците.
Този кабел, черния ходи до компа на инжекцията, релето на бензиновата помпа, буксата за диагностика и оборотомера. Откачи всичко и мери дали пак има маса, ако има, някой кабел е окъсил, ако няма, някой модул се е предал.
- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)
кабела е зелен всъщност и те са два единия идва от комутатура а другия от към инсталацията, този от инсталацията е с обшивка по която има маса по сърцевината няма а този от комутатора дето идва сега го гледам с два различни комутатора има маса и по него интересното е че малко преди да почна да я разглабям нещо размествах и успях да я запаля сега съм разплел половината от инсталацията и я мачкам и я дърпам и немога да разбера какво се случва комутатора управлява ли го нещо друго което да го държи затворен и да пуска и той маса в момента като извадя комутатора и релето на бенз помпа прещраква освобождава явно .... големи романи пиша и аз ,но дано да се разбират...

- Lenco
- Старши скрапер
-
Много сложно го обясни. На бобината има два кабела, зеления, както казваш е с постоянен плюс, за това и не съм ти писал. Другия, който затваря веригата е черния, той дава сигнал на компа, на релето за бензиновата помпа и оборотомера. Някъде по тия елементи е окъсил към масата, а може, където е ширмован да е ударен.
Пропуснах, че отива и до диагностичната букса.
Трябваше, като е окъсен да откачаш един по един тия чаркове и да мериш, така не се знае, кога ще реши да се прояви.
Пропуснах, че отива и до диагностичната букса.
Трябваше, като е окъсен да откачаш един по един тия чаркове и да мериш, така не се знае, кога ще реши да се прояви.
- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
откачил съм някои неща и установих че на ширмовкара има маса ... освен това самия комутатор също дава постоянна маса... опитах и с друг комутатор но ефекта е същия сега питането е кое кара комутатора да пуска постоянна маса 

- Lenco
- Старши скрапер
-
Egoist написа:откачил съм някои неща и установих че на ширмовкара има маса ...
Ширмовката трябва да има маса. Откачи и останалите ако пробваш с изправни комутатори.
- Egoist
- кандидат ентусиаст
-
е тя ширмовката на края си беше захваната към другия си кабел демек си рпедава постоянна маса или не сванах утре ще разкача и компа и таблото и ще меря пак

7 мнения
• Страница 1 от 1