како знае е30 да прае кеиф и проблеми :) (длг текс)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
како знае е30 да прае кеиф и проблеми :) (длг текс)
По изминани 1085км за неколку дни со моита 320и/а 125кс од 1983год искам да споделам со вас некой интересни моменти и искуство, кое си го спечали на по мачнио пат.
Тргнах си од дома направи една стандардна проверка на колата си и сичко си беше ок. Ставих си газ и нагази на магистралата да одам во Охрид и на газ не оде повеке од 170
, и преебами ми мноогу газ, оти долго време йа воизх на таа брзина ама ок си е. и кога стигна на првото место дека требаше да одам на 245км од дома застана на пола саат и да тргнам да одам, не иска да запале? бензиновата пумпа не работе, йас си алувах со неа и требаше да йа сменам порано ама не йа смени и сг ме удари назад по главата, земах чуко удари йа и проработе, ама по 10км снема ми газ и морам на бензин а пумпата не работе у една темнина 12:00часот у ноща на едни планини ебал см го ежо... зема чуко удари и оде едно 5 минути и се така едно 70км, до првата станица за ГАЗ и откако ставих си ГАЗ да йа Еб.>>м у пумпата работе си супер...
Одкако стигнах у Охрид, утрето отварам да видам каква е ситуацийа со масло вода, и гледам го тай каишо што йа врте водната пумпа млко подкинат на една страна... и купих си друг и викам ке терам и дома ке го сменам, и оде си некое време така арен си беше додека не возам на една нагорнина, и гледам едно пежо206 силе се да ме стига нагази си баварчето од 4000 оброти нагоре забрави го пежото некаде назд, и одеднш светнува сийаличката за алтернаторот и темп како одам на изгорнина со 5000оброти ойде у црвеното за 5 секунди преебал се каишо, застана и почна да йа вртам водната пумпа со рака на изгаснан двигател и гледам спадна стрелката малко под црвеното, истече ми 1.5л вода одма за 1 мин смених го каишо и стартува двигатело и спадна си темп дотури му вода и сичко си е ок.
после возих уште многу и се си беше ок задоволен сам како оде по нагорнини темп ни да мрдне само ногу ме йаде максималната скорост оти у пета кога дойде над 4500 оброти едвай оде нагоре, зборам и за бензин дали може да е тоа од бензиновата пумпа не работе како треба незнам?
само искам да кажам ако треба нешто да се смене менаваи под итно оти после заеби ....
Тргнах си од дома направи една стандардна проверка на колата си и сичко си беше ок. Ставих си газ и нагази на магистралата да одам во Охрид и на газ не оде повеке од 170

Одкако стигнах у Охрид, утрето отварам да видам каква е ситуацийа со масло вода, и гледам го тай каишо што йа врте водната пумпа млко подкинат на една страна... и купих си друг и викам ке терам и дома ке го сменам, и оде си некое време така арен си беше додека не возам на една нагорнина, и гледам едно пежо206 силе се да ме стига нагази си баварчето од 4000 оброти нагоре забрави го пежото некаде назд, и одеднш светнува сийаличката за алтернаторот и темп како одам на изгорнина со 5000оброти ойде у црвеното за 5 секунди преебал се каишо, застана и почна да йа вртам водната пумпа со рака на изгаснан двигател и гледам спадна стрелката малко под црвеното, истече ми 1.5л вода одма за 1 мин смених го каишо и стартува двигатело и спадна си темп дотури му вода и сичко си е ок.
после возих уште многу и се си беше ок задоволен сам како оде по нагорнини темп ни да мрдне само ногу ме йаде максималната скорост оти у пета кога дойде над 4500 оброти едвай оде нагоре, зборам и за бензин дали може да е тоа од бензиновата пумпа не работе како треба незнам?
само искам да кажам ако треба нешто да се смене менаваи под итно оти после заеби ....
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- македонец
- младши ентусиаст
-
Mitko19 написа::OT: Абе не знам за водната помпа, обаче с тия македонски псувни направо ми пълниш душата
Бате кога читам што сам пишувал и йа умрам си од смеа, оти пробувам по малко на блгарски со блгарски зборови, оти ако пишам по скопски (зошто у скопйе живеам) слаба работа че некои ште ме разбере...
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
македонец написа:Mitko19 написа::OT: Абе не знам за водната помпа, обаче с тия македонски псувни направо ми пълниш душата
Бате кога читам што сам пишувал и йа умрам си од смеа, оти пробувам по малко на блгарски со блгарски зборови, оти ако пишам по скопски (зошто у скопйе живеам) слаба работа че некои ште ме разбере...
Аз почти не хващам, ама ме кефи на ремъка да викаш каишо

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d

Браво за хубавия разказ ,някой да го премести в "Страхотни изтории"
Поучително е и аз съм на мнение че не трябва да се чака до последно,щом нещо го видиш,че е тругнало смяна му е майката.
п.с.Иначе се разбира много добре!
Оная тема за лампичката на таблото за накладките беше нещо по омотана (или аз нешо съм спал) ма едва разбрах за какво иде реч.
А тука си е на нашенски,а и псувните са си български

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
ЕЕЕ Кире, браво братчед со чукът све йе можно
Лупанье и возенье
Е30-та ти е 83-то лето,тия със яките глави,рядко такава глава да се спука
Прати некоя слика , твоя ,на БМВ-то да видим за какво иде реч
Поздрави
Георги Пенчев

Лупанье и возенье

Е30-та ти е 83-то лето,тия със яките глави,рядко такава глава да се спука

Поздрави

Георги Пенчев
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- македонец
- младши ентусиаст
-
ова што гледаш е оригиналнио цвят на колата, има си на две три места кай што е малку изгребана ама 23 години не са малко.
Здравйе да йа подсредам уште малко да и ставам некой убави алпина тркала, много искам да йа зацепам малко на длг пат до златните пясоци на пример
Здравйе да йа подсредам уште малко да и ставам некой убави алпина тркала, много искам да йа зацепам малко на длг пат до златните пясоци на пример

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
македонец написа:ова што гледаш е оригиналнио цвят на колата, има си на две три места кай што е малку изгребана ама 23 години не са малко.
Ма и ти знеш дека да одиш

Когато идваш насам непременно да се обадиш

- македонец
- младши ентусиаст
-
за на златните пяасци задвйе другото лето, ама накаи София сигурно ще дойдам порано. искрено много ми се аресват девоиките там, когато беше у Охрид, имаше една група од София, мнооого добре
, сигурно ще ви се обадам, да пиеме по една бирка и да си разменеме мнениа за баварките ни
Кирил

Кирил
14 мнения
• Страница 1 от 1