тампони за м10

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

тампони за м10

Мнение от KPETEH » 31 Юли 2006, 19:47

Здравеите,
Днес видях, че тампоните са за смяна (направо перката беше блокирала в радиатора - без щети :shock: :) ). Бихте ми ли казали каква е цената им горе-долу? Висящия лагер и той е заминал както се сещате... ако може и за него цена и евентуално от къде.
Ще се нуждая и от информация по смяната им, тъй като сам ще си ги сменям. Даже и от помощ :mhihi:

Мерси

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 01 Авг 2006, 10:24

Тампони за М10 - ката пасват идеално от лада и са по 4.50 лв от скъпите :mhihi: :mhihi: :mhihi: само ще се наложи да си вземеш четири други гайки щот руските са по особенни, висящ лагер не сам сменял, ма знам че рядко се чупи обикновенно само тампона му заминава, а и в тоз ред на мисли проверили какво е състоянието на гуменото каре на кардана ?
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i

Мнение от Gecallica » 01 Авг 2006, 17:17

Те и оригиналните тампони не бяха голяма цифра доколкото си спомням :) Нещо от рода на 13-18 лева ми се върти в главата ;)
don't stop for nothing
it's full speed or nothing
Изображение Изображение Изображение
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 01 Авг 2006, 17:28

Gecallica написа:Те и оригиналните тампони не бяха голяма цифра доколкото си спомням :) Нещо от рода на 13-18 лева ми се върти в главата ;)

Това е вярно ама кат стават и тея от 4.50. защо човек да не си смени филтрите примерно с останалите пари вместо да ги дава за такива с надпис БМВ !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 01 Авг 2006, 23:06

На ладовите тампони горния и долния винт са на една ос.
На баварските тампони малко се разминават осите ;) .
Преди 3-4 години купувах Боге по 35лв ...
Ама това, щото едва наскоро едно птиченце ми каза :mhihi: , че москвичовите тампони са почти 1:1 с немските :lol: . А и цената им е като на ладовите ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 01 Авг 2006, 23:49

E как - нали и Москвича е с М10 :mhihi: Това им е хубавото на тия М10-ки - не вървят като шестак (поне не във високите обороти, че в ниските има фън), но пък подръжката е по-лесна. ТАмпони стават от руски возила, нема ремък, 4 кабела, 4 свещи :D НЕма компютър. Нема ПАУЪР :lol:

едит: е има неква електроника, но не е като при петицата де - ел стъклата, ел люка и алармата - щракат и писукат в странен ритъм на произволни интервали, щото разбираш ли на няква електроника така и хрумнало :lol: Аз имам едно огледало (но ел :lol: ), нема абс, нема централно, нема ел стъкла, нема клима, нема кожа, нема нищо :lol: Както и да е - отклоняваме се от темата!
Последна промяна amd на 02 Авг 2006, 0:15, променена общо 1 път
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Авг 2006, 0:04

има, има компютър :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 02 Авг 2006, 11:59

Карам по спомени щото М10-та си замина отдавна но мисля че ладените бяха малко по височки с няколко милиметра но стават без проблем ;)

старши ентусиаст
Аватар

е30

Мнение от KPETEH » 02 Авг 2006, 22:33

Здравеите, аз тампоните ги купих и смених още вчера. 8)
Феби Билщайн - 17 лева парчето. Старите бяха кръгли некфи незнам - ма май не бяха за тази кола... :mhihi: Ако има интерес и ще ги потърся некаде из храстите долу!
Еми освен да ви разкажа как осъществих смяната...
Взех един крик "ромбовиден", нямах ни канал ,ни гедоре, и две жанти от старата шкода 120л, сложих жантите до бордюра, а БМВ-то върху бордюра и двете джанти с предните гуми - да мога да легна...
Старите тампони не можах да отвия отдолу та малко с ножовката...
И лека полека с крика вдигам свалям мотора, единия тампон първо, другия после - ма на съставни части излизаха :mhihi:
Бре хамалогия си беше. Новите са трапецовидни на вид и ги поставих с трапецовидната част надолу - да са ексцентрични към мотора...
Има малък напън - всеки път като спирам и гледам кво става - да не стане беля :lol: Но междувременно 6000, 6000, 6000 :twisted:
Интересното е, че не чувам висящия лагер - няма канал иначе това ще е следващата интервенция и тампони скорости
Е и без канал ако трябва :mhihi: , моторчето си е тежичко...
Бях утрепан да пиша снощи - за около 2 4аса работа... ма ако имах флекс-4е :mhihi:
Айде, че и на два изпитя бах днес - утре пак... некой викат малииии :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: е30

Мнение от ivantchoG » 03 Авг 2006, 15:50

KPETEH написа:...Старите бяха кръгли некфи незнам - ма май не бяха за тази кола... :mhihi:
Най-вероятно ладови :mhihi: . Ако не са били №19 на картинката :roll: . Изображение
... Новите са трапецовидни на вид и ги поставих с трапецовидната част надолу - да са ексцентрични към мотора...
№7 - трябва да си го сложил, както е на картинката. Големия метален външен трапец отдолу.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 03 Авг 2006, 15:59

Аз М10-ка с тампон №19 не съм виждал, все са сменени с по евтин вариянт :mhihi:

А №11 дали не е лошо да се сменя, щот след толкова километри едвали върши неква работа, накой сменял ли е ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2006, 16:21

и аз щях да питам някой някога сменял ли е н. 11, само не проверявайте колко струва...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

е30

Мнение от KPETEH » 03 Авг 2006, 18:39

здравейте
точно така N7 сложих, надолу с металния трапец, а тази плочка N18 няма и следа от нея, но мисля че всичко е наред!
Отгоре и отдолу на тампона има едни издатъци които влизат в втори дупки на шасито за да не се върти тампона...
От горната страна трябва може би да се резнат защото носача N5 се опира само на тях... На първия не го резнах, но на втория да! Трябва пак да разкачам, ма ме мързи... хехехе
Предишните бяха като N19, но какъв е тоя носач N1? Mоя е N5.
Старите бяха направо леж, мотора се движеше с 3-4 см в всяка посока, перката се срасна с радиатора :mhihi:
всичко е ток и жица...

П.С.
N11 въобще не съм го поглеждал
Мерси

Назад към E30