Твърди спирачки

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Твърди спирачки

Мнение от Griffin » 18 Юли 2006, 23:44

(първо да кажа: ползвах търсачката, не намерих каквото ми трябва!)

Днес на прибиране от работа, забелязах че спирачките се държат странно - зацепват високо, по-трудно се натискат и някак самото усещане за захват е по-различно (по-рязко). Като паркирах при нас направих експеримент:

1. Изгасих двигателя и натиснах спирачка. Резултат: високо зацепване, твърдо усещане.
2. Включих двигателя и натиснах спирачка без да пипам скоростите (бях изключил от скорост). Резултат: високо зацепване, твърдо усещане.
3. Включих на първа, леко пуснах напред и пак натискане на спирачка. Резултат: средно-ниско зацепване (нормално по принцип за колата), и по-меко усещане. Сиреч - май се оправи.

Утре ще видя как ще се държи.

Можете ли да предложите някаква диагноза? Дали да търся проблем? :help:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 19 Юли 2006, 0:03

Маркучът към сервото :idea:Смучи от някъде въздух (малко) при по-високи обороти го компенсира ;)
One passion,one car,one life...

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 19 Юли 2006, 0:04

загаси колата и напомпай педала докато се втвърди яко и след това го задръж натиснат яко и запали... кажи дали омеква и до къде пропада :idea:

А колата спира ли? Да не си за смяна на накладки?
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 19 Юли 2006, 0:15

Дилян Пенчев написа:загаси колата и напомпай педала докато се втвърди яко и след това го задръж натиснат яко и запали... кажи дали омеква и до къде пропада :idea:

А колата спира ли? Да не си за смяна на накладки?

Колата спира, накладките са почти нови. Сменяни са преди 3-4 месеца заедно с дисковете. Дори преди няколко седмици си взех нови накладки, щото мислех, че са за смяна (свирят). Но майстора като свали гумата, и вика "ми те нови, ко да ги сменям". И верно тъй си беше, явно накладките са музикални, и си свирят песента на колелетата :mhihi:. Но сега си имам резервни поне. :lol:

Както и да е, ще опитам това дето викаш с напомпването и утре ще пиша.
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 19 Юли 2006, 0:16

Ако не омеква значително и не пропада до средата и после да е мек е нещо по вакуума както е написал колегата по горе ;)
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 19 Юли 2006, 10:44

Дилян Пенчев написа:Ако не омеква значително и не пропада до средата и после да е мек е нещо по вакуума както е написал колегата по горе ;)

Ами тествах, и става точно това:

1. Напомпвам до твърдо
2. Паля
3. Пропада до към средата и омеква малко
4. Като подкарам омеква до нормално.

Изглежда фалшива тревога. :lol:

Между другото, сутринта долях вода около литър, че пак бяха се оголили ребрата. Ако продължи така да чезне вода, вече ще се притесня. До момента два пъти (вкл. днес) съм долял около литър и би трябвало вече да заспи, както говорехме в другата тема.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 19 Юли 2006, 14:37

Да, аз имах тема за водата, че се бях притеснил, но се оказа, че всичко по охладителната ми система е ток, просто като съм отвивал капачката да доливам и после пак се долива, защото се изпарява част от водата или се образува някаква въздушна възглавница.
BMW only!

Назад към E30