Регулиране на силата на колоните?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 29 Мар 2006, 18:32

Какво ще рече, че филтрираш задните колонки? Аз вече не търся такова копче, защото не виждам смисъл :) Просто исках да споделя това, което открих.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 29 Мар 2006, 19:08

значи че не ги намаляш просто а им запазваш честотата. Копчето предполага върви с накаква схема.
Когато намалиш музиката имам предвид волумето се чува с едно качество акогато я увеличиш с друго,с копчето само заглушаваш не променяш параметрите на рекордера или качеството на звука
анадък?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 29 Мар 2006, 19:29

За копчето когато е в средно положение(демек 4-те колони свирят еднакво) изобщо не влияе на тонколоните и звука,защото представлява потенциометър,но при средно положение съпротивлението му е НУЛА ома.
Когато искате да намалите задните колони чрез копчето включвате допълнително съпротивление в зависимост от положението на копчето.Всякакви промени на звука (темброви окраски и др.) са вина на филтрите (ако въобще има) на тонколоните.
Ако някой ми даде две-три капачета да си закрия отворите в таблото от такова копче,ще му подаря напълно изправно копче-потенциометър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Мнение от didore » 29 Мар 2006, 20:48

И аз имам таз далаверка и си работи идеално. Дели ми предни и задни, а и те си свирят перфектно. Касетофона ми е не оригинален но е Блаупункт и си свири супер а и свети в червено ;)
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 30 Мар 2006, 14:29

valentino написа:За копчето когато е в средно положение(демек 4-те колони свирят еднакво) изобщо не влияе на тонколоните и звука,защото представлява потенциометър,но при средно положение съпротивлението му е НУЛА ома.
Когато искате да намалите задните колони чрез копчето включвате допълнително съпротивление в зависимост от положението на копчето.Всякакви промени на звука (темброви окраски и др.) са вина на филтрите (ако въобще има) на тонколоните.
Ако някой ми даде две-три капачета да си закрия отворите в таблото от такова копче,ще му подаря напълно изправно копче-потенциометър.

аз имам капачета какво стана
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 05 Апр 2006, 14:39

Извинявам се за закъснението,но нямах достъп до форума.
Ще ти дам потенциометъра,но не съм сигурен кога ще ходя на София(най-вероятно след 15.04).Ще ти напиша на лично съобщение преди да тръгна.

Предишна

Назад към E30