Регулиране на силата на колоните?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Какво ще рече, че филтрираш задните колонки? Аз вече не търся такова копче, защото не виждам смисъл
Просто исках да споделя това, което открих.

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
За копчето когато е в средно положение(демек 4-те колони свирят еднакво) изобщо не влияе на тонколоните и звука,защото представлява потенциометър,но при средно положение съпротивлението му е НУЛА ома.
Когато искате да намалите задните колони чрез копчето включвате допълнително съпротивление в зависимост от положението на копчето.Всякакви промени на звука (темброви окраски и др.) са вина на филтрите (ако въобще има) на тонколоните.
Ако някой ми даде две-три капачета да си закрия отворите в таблото от такова копче,ще му подаря напълно изправно копче-потенциометър.
Когато искате да намалите задните колони чрез копчето включвате допълнително съпротивление в зависимост от положението на копчето.Всякакви промени на звука (темброви окраски и др.) са вина на филтрите (ако въобще има) на тонколоните.
Ако някой ми даде две-три капачета да си закрия отворите в таблото от такова копче,ще му подаря напълно изправно копче-потенциометър.
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
И аз имам таз далаверка и си работи идеално. Дели ми предни и задни, а и те си свирят перфектно. Касетофона ми е не оригинален но е Блаупункт и си свири супер а и свети в червено 

Ма много ме кефи тази кола!!!

valentino написа:За копчето когато е в средно положение(демек 4-те колони свирят еднакво) изобщо не влияе на тонколоните и звука,защото представлява потенциометър,но при средно положение съпротивлението му е НУЛА ома.
аз имам капачета какво стана

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Извинявам се за закъснението,но нямах достъп до форума.
Ще ти дам потенциометъра,но не съм сигурен кога ще ходя на София(най-вероятно след 15.04).Ще ти напиша на лично съобщение преди да тръгна.
Ще ти дам потенциометъра,но не съм сигурен кога ще ходя на София(най-вероятно след 15.04).Ще ти напиша на лично съобщение преди да тръгна.
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3