Гарнитуура
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Гарнитуура
Някои сменял ли е гарнитурата на големия картер на М40 да раздуе има ли некви големи трудности при смяната и че моита нешто просълзи
Danke 

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
сменяли сме на други матори - не същите, но мисля че начина е същия:
сваляш картера, сваляш гарнитурата залепваш болтовете на картера с някво тиксо да не изпадат, слагаш гарнитурата отгоре, слагаш картера на блока и почваш да отлепяш и завиваш болтовете един по един - (не на цяло - колкото да се държи картера на блока) веднъж като завиеш по 1 болт в двата края на картера другите няма де да избягат
тва ако не стане другия вариант е трудничък - наместваш гарнитурата криво-ляво подпираш картера с една ръка а с другата ръчкаш съвсем нежно болта в дупката (как звучи само
) докато нацелиш дупката на гарнитурата и на блока.... и тва с всеки един болт...
бе не е мн трудно - по принцип е възможно сам човек да свърши работата ма зависи колко е сръчен
сваляш картера, сваляш гарнитурата залепваш болтовете на картера с някво тиксо да не изпадат, слагаш гарнитурата отгоре, слагаш картера на блока и почваш да отлепяш и завиваш болтовете един по един - (не на цяло - колкото да се държи картера на блока) веднъж като завиеш по 1 болт в двата края на картера другите няма де да избягат

тва ако не стане другия вариант е трудничък - наместваш гарнитурата криво-ляво подпираш картера с една ръка а с другата ръчкаш съвсем нежно болта в дупката (как звучи само

бе не е мн трудно - по принцип е възможно сам човек да свърши работата ма зависи колко е сръчен

- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Имам представа как се прави не ме интересуваше това
Интересуваше ме нали трябва да се сваля реиката или нещо друго за да се свали самия картер
Иначе имам наи богат опит с картерите повярваи ми 

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
Малкия написа:Имам представа как се прави не ме интересуваше товаИнтересуваше ме нали трябва да се сваля реиката или нещо друго за да се свали самия картер
Иначе имам наи богат опит с картерите повярваи ми
при М20 може да се свали само картера без нищо друго - малко е трудничко и е работа като за гинеколог ама... е възможно

- юзър
-
Малкия написа:Аиде некои да раздуе ква е играта и кви са трудностите че аз течове не обичам
Малко вероятно, но все пак е възможно:
провери дали не са ти хлабави болтовете, които притягат картера към блока - имах такъв случай - след притягане (но не става въпрос зверско - то си личеше че са хлабави) течът спря.
12 мнения
• Страница 1 от 1