Питане за спирачна помпа

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане за спирачна помпа

Мнение от metkata » 27 Фев 2010, 19:05

Колеги как се разглабя спирачната помпа и въобще разглабя ли се, и колко струва такава втора ръка? Колата е 318и от 91г ,помпата е с три извода,един отдолу и един отгоре.
Дотук успях да махна само зегерката в задния краи :)
От София съм.
Последна промяна metkata на 28 Фев 2010, 13:48, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Re: Питане за спирачна помпа

Мнение от zzuzi » 27 Фев 2010, 21:05

Колега,лично мнение,ама.....мисля си че точно спирачната помпа не е от нещата ,които трябва да се разглобяват в домашни условия.По добре се порови из "продава" и 100% ще си намериш помпа.А ако толкова държиш да си я правиш поне я занеси при някой който си се занимава с това.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 28 Фев 2010, 12:37

помапа не че неможеш да си я направиш с ремонтния комплект ама ще кара от ден до пладне
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 01 Мар 2010, 2:54

metkata написа:Колеги как се разглабя спирачната помпа и въобще разглабя ли се, и колко струва такава втора ръка? Колата е 318и от 91г ,помпата е с три извода,един отдолу и един отгоре.
Дотук успях да махна само зегерката в задния краи :)
От София съм.

като си от софия,вместо да пишеш странен първи пост,що не влезеш в сайта на евро 07 примерно,да видиш колко пари е нова.след това помоли някой с отстъпка да ти я вземе и си готов.

Потребител
Аватар

Мнение от metkata » 04 Мар 2010, 19:38

Колеги, оправих помпата още на другия ден.Поправката и е елементарна - единственото за което се изискват умения на луд учен(първа класа) е свалянето на зегерката отзад която държи целия механизъм защото няма как да я захванеш за да я свалиш.Оттам вече е лесно,механизъма се вади като се натисне буталото докраи и се пусне рязко(наи лесно е като го натиснеш в стена или нещо твърдо и после рязко дръпнеш) Като я разглобих видях че причината е една от гумичките(липсваше парче) Гумичките са три общо. Тук трудното беше да намеря гумички.В никои магазин не открих такива даже маи не се и продават по принцип. Обаче на мен тея гумички ми приличаха на такива от Москвич, и деиствително в комлекта гумички от Москвич имаше съвсем същите, едно към едно. Измих помпата, сгобих я и сега си работи перфектно,като нова. Ето как си спестих 130те лева за чисто нова, като дадох само 2лв за комплекта гумички за Москвич 412 (предполагам стават и от други коли)
Цялата процедура по ремонта отнема не повече от 15 минути
Благодаря на отзовалите се с оферти за помпа,просто не исках да е втора употрба, защото състоянието и можеше да е същото.
п.с Никак не е добре да ти откажат спирачките в движение.Добре че имах ръчна и че нямаше коли около мен :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Умрело е36
Мечтае да кара: кола на газ...

Мнение от PEEL_OFF » 04 Мар 2010, 20:20

понякога не става само с гумички, случва се помпата да е изядена от вътре.а за гумичките от москвич нз.ако отговарят 100% на размерите-да 2-ра рака помпата не е повече от 20лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 05 Мар 2010, 1:47

Абе 2рата употреба също е малко съмнителна...Дано си го поспасил малко с гумичките,но имай едно наум за бъдещи проблеми.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Кара: 324 ТД

Мнение от dupeto » 05 Мар 2010, 2:16

а какъв точно беше проблема? аз на моята съм забелязъл, 4е когато натискам спирачката и съм под наклон, педала по4ва да поддава и трябва да припомпя, ина4е колата тръгва,педала пооотъва. за нова помпа ли съм? в движение спира, няма проблем...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 05 Мар 2010, 9:40

С тея гумички ако са руски ще караш доста малко време ,а ако и цилиндъра е износен пък още повече ,има хубави немски гумички за тая помпа вземи си поне тях не са толкова скъпи :yes:
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1981 Corvette

Мнение от MotorsportPower » 05 Мар 2010, 9:51

После що всички е30-каджии сме висяли по ладичковите магазини ... :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 05 Мар 2010, 13:58

Дванайсетака нали е BMW. Може да са еднакви.
???!!!

Назад към E30