кофти шумове

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

кофти шумове

Мнение от vili » 17 Юни 2005, 13:01

хора имам малък проблем нещо яко тропа откъм дифа и това е само при потегляне и превключване,имам съмнения че е тампона на дифа ама нямам време да погледна а незнам има ли други тампони.като чели бие в купето,дайте някои мнения

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 17 Юни 2005, 13:05

същия гаден проблем :( Отскоро ми се получи и някакси изведнъж.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 17 Юни 2005, 13:06

Виж да не е заминал висящия лагер на кардана. Въпреки, че той се намира по-напреде, шума ще идва близо до дифа, защото като се закъса гумата на висящия лагер и кардана започва да играе при развъртане в резултат на което бие в защитния кожух над генерацията. Някога на 316-ката го имах този проблем и аз като теб първоначално мислех, че е от дифа... Ставаше точно при потегляне и при превключване на скоростите.

Това е, за което се сещам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 17 Юни 2005, 13:07

Асене и колко пари ти излезе ремонта приблизилтено (направо по същество да си говорим.. :mhihi: )
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 17 Юни 2005, 16:58

Пич според мен тези шумове идват от тампоните на гредата смени ги ;) или поне провери нали е от тях преди да се заемеш с горе написаното :winky: :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleko » 17 Юни 2005, 17:37

Малкия написа:Пич според мен тези шумове идват от тампоните на гредата смени ги ;) или поне провери нали е от тях преди да се заемеш с горе написаното :winky: :winky:

и аз съм на това мнение :arrow: :lalala:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 17 Юни 2005, 18:45

Да се провери висящия лагер не е никак трудно! Разкачаш ламарините, които покриват кардана (над средното гърне и назаде). След това тестваш колата .... също така погледни ламарините от вътрешната страна за да видиш дали някъде не е закачал кардана. Ако проблема продължава да е на лице, значи не е от висящия лагер. Така и така си свалил ламарините, не е зле да погледнеш в какво състояние е гумената му муфичка :!: Бъркаш с една отверка и я проверяваш да не се е закъсала. Ако да - смени го непременно! Че ще стане голямата веселба когато съвсем се изпокъса и висящия лагер се разхожда барабар с кардана свободно из тунела при 5000 оборота :mhihi: ;)

Б2
Висящ лагер от Феби беше някъде към 40-50 лева. Читав е. Смяната незнам. Аз моя го сменях с едни аверчета но не си е работа без канал и подходящ инструмент. ;)

Тампоните на задния мост също са заподозрени но там ще има тропкане и при спиране.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 18 Юни 2005, 11:09

Имах подобен проблем, бяха ми се развили четерите болта на дифа, даже единия падна на асвалта докато загрявах гими за поредния старт :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 20 Юни 2005, 6:52

пичове проблема е в тампона на дифа.скъсал се е мамицата му.следващ въпрос,някой има ли идея колко пари струва тая гад.и как най лесно се сменява разбирайте без да пада дифа

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 20 Юни 2005, 14:56

Демонтажа не е толкова сложен но без да го свалиш няма да стане има варянт да свалиш само капака на дифа и да смениш тампона ;) А иначе за самия тампон не е много скап мак 20лв да е :idea: Но за да всичко описано до тук трябва да имаш подходящи инструменти ;) Успех :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 20 Юни 2005, 16:25

инструмент има,ама има и мързел :lol: ама тоя к.. мене чака такаче почвам.а тампона е 29лв с отстъпката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Юни 2005, 19:13

b2: Разбрах на мен от къде ми е луфта...
Вдигнах колата на крик, на скорост. Пробвах да въртя една от задните гуми, луфта е от полуоската, някъде в дифа :shock:

п.с. I am gonna ride it, till the wheels fall off ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Назад към E30