Сълзящ картер...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Сълзящ картер...

Мнение от simple_man » 21 Юни 2005, 17:39

Значи днес забелязах че картера ми сълзи съвсем слабо!Не е нищо фатално, но все пак ме претиснява!Изчистих го за да видя дали сълзи много, запалих колата покарах я 10 мин. и слезнах отново в канала да видя!Имаше една малка капка която се беше образувала!
Пак го изчистих и го намазах със двукомпонентен силикон на Wurth!Представлява силикон и лепило и по-принцип държи доста здраво!

Въпроса ми е:
Дали има някакъв начин да се залепи картера на място!?Нещо като течен метал или нещо подобно дали ще свърши работа?Дали има някаква шина за Е30, защото главната причина за това сълзене е че колата както знаете си е доста ниска и буквално се влачи по земята!?

Не за друго, но маслото ми е чисто ново и не ми се точи за да свалям картер и гарнитура после и дълга и широка!Все пак се надявам да държи със силикона, но за всеки случай питам!

Мерси предварително!
ИзображениеИзображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Юни 2005, 19:03

Става с течен метал ама не знам дали ще е сигурно щото аз преди да си ремонтирам колата ми беше така сълзеше ми и си карах така по причината по която ти си написал ама като си свалях двигателя реших да го оправя като го бях гледал се виждаше че е лепен точно с течен метал и аз го бях жулнал и той се е пукнал до залепеното :shock:
И като си правих двигателя свалих картера, измих го и изчистих много хубаво с бензин и го закарах да ми го заварят и кво се оказа отдолу под течния метал :arrow: 35 см заварка :mhihi: :shock: :winky:
И сега го пазя много ама пак ще го пръсна някъде щото колата я позлвам и за джип като се качвам на вилата :uups:
И съм мислил над въпроса за шина ама трябва да се прави самоделка и нямам време сега иначе бих си сглобил нещо ;)

Дилян Пенчев
Изображение

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Plague » 21 Юни 2005, 19:27

щом само сълзи няма да имаш проблем.. лепиш с течен метал и готово на мен на е30-ката ми беше така (единия път!) и всичко си беше точно

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 21 Юни 2005, 23:36

Аз имам богат опит с картерите дори последния които свалих беше направо излят от заварки :mhihi: Та по темата щом само наистина сълзи се лепи и спи ;) ;) Успехх И нема да се плашиш тва си е нормално 8)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 22 Юни 2005, 1:11

Ко ще го мислите бре момчета ....хората вече са го измислили за защитата на картера .. има си го в каталога за чарколяци на БМВ.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=75

Остава само да го изнамерим нейде из БГ ;) Или пък да си го направим.

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 22 Юни 2005, 5:41

!!Asen_X написа:Ко ще го мислите бре момчета ....хората вече са го измислили за защитата на картера .. има си го в каталога за чарколяци на БМВ.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=75

Остава само да го изнамерим нейде из БГ ;) Или пък да си го направим.

Стига и остри камъни да няма по улиците и ще влезе в добра употреба. :mhihi: Течния метал е решение, но за съжеление временно, защото не е маслоустойчив и след известно време пада. Най-добре източи маслото, завари си картера и му завари една дебела ламарина отдолу. Това според мен е най-доброто решение за БГ.

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 22 Юни 2005, 8:04

Мерси много на всички!

Пилота, а няма ли да се изгуби ефекта от охлаждането на картера като му сложа цяла ламарина???
Иначе тая шина преспокойно мога да си я зглобя! ;)
ИзображениеИзображение

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 22 Юни 2005, 23:23

Еми при мен беше ОК. Надявам се че и ти няма да имаш проблеми! ;)

Назад към E30