Сълзящ картер...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Сълзящ картер...
Значи днес забелязах че картера ми сълзи съвсем слабо!Не е нищо фатално, но все пак ме претиснява!Изчистих го за да видя дали сълзи много, запалих колата покарах я 10 мин. и слезнах отново в канала да видя!Имаше една малка капка която се беше образувала!
Пак го изчистих и го намазах със двукомпонентен силикон на Wurth!Представлява силикон и лепило и по-принцип държи доста здраво!
Въпроса ми е:
Дали има някакъв начин да се залепи картера на място!?Нещо като течен метал или нещо подобно дали ще свърши работа?Дали има някаква шина за Е30, защото главната причина за това сълзене е че колата както знаете си е доста ниска и буквално се влачи по земята!?
Не за друго, но маслото ми е чисто ново и не ми се точи за да свалям картер и гарнитура после и дълга и широка!Все пак се надявам да държи със силикона, но за всеки случай питам!
Мерси предварително!
Пак го изчистих и го намазах със двукомпонентен силикон на Wurth!Представлява силикон и лепило и по-принцип държи доста здраво!
Въпроса ми е:
Дали има някакъв начин да се залепи картера на място!?Нещо като течен метал или нещо подобно дали ще свърши работа?Дали има някаква шина за Е30, защото главната причина за това сълзене е че колата както знаете си е доста ниска и буквално се влачи по земята!?
Не за друго, но маслото ми е чисто ново и не ми се точи за да свалям картер и гарнитура после и дълга и широка!Все пак се надявам да държи със силикона, но за всеки случай питам!
Мерси предварително!

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Става с течен метал ама не знам дали ще е сигурно щото аз преди да си ремонтирам колата ми беше така сълзеше ми и си карах така по причината по която ти си написал ама като си свалях двигателя реших да го оправя като го бях гледал се виждаше че е лепен точно с течен метал и аз го бях жулнал и той се е пукнал до залепеното
И като си правих двигателя свалих картера, измих го и изчистих много хубаво с бензин и го закарах да ми го заварят и кво се оказа отдолу под течния метал
35 см заварка
И сега го пазя много ама пак ще го пръсна някъде щото колата я позлвам и за джип като се качвам на вилата
И съм мислил над въпроса за шина ама трябва да се прави самоделка и нямам време сега иначе бих си сглобил нещо
Дилян Пенчев

И като си правих двигателя свалих картера, измих го и изчистих много хубаво с бензин и го закарах да ми го заварят и кво се оказа отдолу под течния метал

И сега го пазя много ама пак ще го пръсна някъде щото колата я позлвам и за джип като се качвам на вилата

И съм мислил над въпроса за шина ама трябва да се прави самоделка и нямам време сега иначе бих си сглобил нещо

Дилян Пенчев
- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Аз имам богат опит с картерите дори последния които свалих беше направо излят от заварки
Та по темата щом само наистина сълзи се лепи и спи
Успехх И нема да се плашиш тва си е нормално 

- Новини
-
Ко ще го мислите бре момчета ....хората вече са го измислили за защитата на картера .. има си го в каталога за чарколяци на БМВ.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=75
Остава само да го изнамерим нейде из БГ
Или пък да си го направим.
Остава само да го изнамерим нейде из БГ

- PILOTA
-
Burn Out Master
-
- Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
- Мечтае да кара: M5 i RS4
!!Asen_X написа:Ко ще го мислите бре момчета ....хората вече са го измислили за защитата на картера .. има си го в каталога за чарколяци на БМВ.
Остава само да го изнамерим нейде из БГИли пък да си го направим.
Стига и остри камъни да няма по улиците и ще влезе в добра употреба.

- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Мерси много на всички!
Пилота, а няма ли да се изгуби ефекта от охлаждането на картера като му сложа цяла ламарина???
Иначе тая шина преспокойно мога да си я зглобя!
Пилота, а няма ли да се изгуби ефекта от охлаждането на картера като му сложа цяла ламарина???
Иначе тая шина преспокойно мога да си я зглобя!

- PILOTA
-
Burn Out Master
-
- Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
- Мечтае да кара: M5 i RS4
8 мнения
• Страница 1 от 1