Моля за съвет ... счупена в блока свещ???

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Моля за съвет ... счупена в блока свещ???

Мнение от startx » 16 Юни 2005, 12:05

Ето какъв е проблема ... сменям си свещите и едната просто се раздели извадих керамиката а самата резба си остана в блока ..
АКО някой се е сблъсквал с този или подобен проблем ... или има идея как да извадя остатъка от свеща от блока моля да сподели /

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 16 Юни 2005, 12:10

Човече, шестограмът дето е останал се развива с ключ за свещи бре. Той няма нищо общо с керамиката. Тя и да се счупи останалата метална част може да се развие без проблем. Само че имай предвид, че има два вида свещи: с голям и с малък шестограм. Ако мъчиш с ключ за лада, москвич и т.н. няма да стане. Ключът ще си превърта. :)
Изображение

Потребител
Аватар

май не съм се изразил правилно :))

Мнение от startx » 16 Юни 2005, 12:27

май не съм се изразил правилно :)) защото свеща е счупена на две
парчета едното е керамиката и шестограма а другото е самара резба която се завива в блока ... помежду им има заварка (тя е счупена) и извадих керамиката и шестограма ... но без резбата която си остана в блока като втулка ....

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 16 Юни 2005, 12:38

Тогава решението шабър(прави се от триъгълна пила-заостря се отпред). Набиваш го в дупката дето е останала и въртиш. Само не знам дали електрода не е паднал в цилиндрите. Ако е излязъл с керамиката добре. Иначе трябва да сваляш главата :(
Изображение

Потребител
Аватар

мерси и ...

Мнение от startx » 16 Юни 2005, 13:01

мерси и ... това съм го мислил но ме е страх да не се счупи пилата и да трява и двете да вадя (ина4е вси4ко останало си е навънка )

Потребител
Аватар

Мнение от wheezy » 16 Юни 2005, 21:39

Можеш да пробваш във Дунев мотор спорт сервиза (този до Плиска долу - на Щипчински проход и Асен Йорданов), някой ми разказваше, че имали там доста хардуер за всякакви проблеми със свещите, опитай.. Дано да има успех :(

Потребител
Аватар

Благодаря ти TheBoss извадих я с пилата :)))

Мнение от startx » 17 Юни 2005, 9:37

Благодаря ти TheBoss извадих я с пилата :))) .. но се оказа 4е единият от електродите се е счупил и е паднал в цилиндъра днес ще се мъча с прахоцмукачка и някакви магнити да го извадя ако не стане ще го оставя вътре ... вероятноста да стане нещо е токлова голяма колкото и да нестане нищо :)) :roll:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 19 Юни 2005, 9:50

Аууу недей я оставя вътре...Оня ден бях с колата на сервиз имаше една Лада 2105 със счупен сегмент....резултата :arrow: надран цилиндър/сега при нея кат няма ризи поправката е голям панаир/,буталото и то е заминало,а главата беше кат блъскана с чук-цялата на ситни дупчици...недей я пали така и не знам какво да ти кажа...Сваляне на главата си е играчка ама поше ще спестиш по-нататъшните главоболия... ;)
Изображение
8.32

Назад към E30