Въпрос за цени и марки на чаркове, гърнета и т.н. :)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Новини
-
Въпрос за цени и марки на чаркове, гърнета и т.н. :)
Да ви питам за приблизителни цени и марки...
Колата е БМВ Е30 318iS
Трябва да сменям предните накладки и не ми се ще да слагам измишльотини. Препоръчват ми ATE или FEBI или PAGIT като оптимални за качество и цена. Читави ли са? Кое от трите да избера? А други варианти има ли? Цени? Някаква идея за цената на датчика?
Маслото за скоростите. Пенчев беше писал някъде за някакво много добро масло но така и не намерих темата. Някой ще препоръча ли читаво масло за скоростната кутия, което да не ми вади нервите при превключване на скоростите особенно зимата.
Масло за диференциала. Не е шпер. Марка? Цена?
Цялата генерация на ИС-а се състои от три компонента - катализатор, средно гърне и задно гърне. При мене обаче след интервенцийте на предишни собственици го има само задното гърне. Повечето от вас знаят какъв отвратителен звук вади колата ми. Искам да ви помоля за съвет какво да сложа - средно гърне или резонатор да сложа в средата? А на мястото на катализатора да слагам ли резонатор или да го оставя тръба? Не гоня звук, а тишина
Също така да имате идея за цените на средното гърне? Има ли значение марката му? А цена на резонатор? Пак има ли значение какъв е?
Конфигурацията на генерацията сега е само задно гърне, а каква е удачно да е?
средно гърне - задно гърне
резонатор - задно гърне
резонатор - резонатор - задно гърне
резонатор - средно гърне - задно гърне
И последния ми въпрос е свързан с ламбда сондата ми. Още не съм я замервал, но ако е умряла то колко ще ми струва нова?
Благодаря ви предварително за отговорите
Колата е БМВ Е30 318iS

Също така да имате идея за цените на средното гърне? Има ли значение марката му? А цена на резонатор? Пак има ли значение какъв е?
Конфигурацията на генерацията сега е само задно гърне, а каква е удачно да е?
средно гърне - задно гърне
резонатор - задно гърне
резонатор - резонатор - задно гърне
резонатор - средно гърне - задно гърне

Благодаря ви предварително за отговорите

- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Асене, маслото за скотростите за 318is е Castrol ATF-D2!В червени литрови бутилки се продава!Цената мисля беше около 12-13лв. бутилката!Скоросната ти кутия събира точно 1100мл!Аз го като го смених разликата беше осезаема!

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Remsa се оказаха чудесни накладки ,магазинера ми ги препоръча,аз не ги бях чувал.. и вече 10к съм с тях ,не скърцат и не дрънчат ,спират добре - взех ги за 50лв за Е36,което е и евтино .А за кутията става произволно АТФ масло ,аз съм с Шел от 20к 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Знаеш къф звук ми вадят колите та и Хондата та за гърнета ако искаш звъни 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Новини
-
simple_man
Т.е. трябва да взема две тубета ... Ти откъде ги купи?
За накладките... Паджита, АТЕ-то и Фебито ми вдъхват повече доверие. Тези, които сте писали вече ги пробвах на 316-ката преди време и не съм очарован
Пеца, като стигна до гърнетата ще звънна само да вземе някой да ми каже какво е по-добре да добавя ...само средно гърне или средно и резонатор
Някой ще ми напише ли нещо и за маслото на дифа и ламбдата?
Сега се сетих да питам и за тампоните на двигателя М42 за цена?
Т.е. трябва да взема две тубета ... Ти откъде ги купи?
За накладките... Паджита, АТЕ-то и Фебито ми вдъхват повече доверие. Тези, които сте писали вече ги пробвах на 316-ката преди време и не съм очарован

Пеца, като стигна до гърнетата ще звънна само да вземе някой да ми каже какво е по-добре да добавя ...само средно гърне или средно и резонатор

Някой ще ми напише ли нещо и за маслото на дифа и ламбдата?
Сега се сетих да питам и за тампоните на двигателя М42 за цена?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
За ламбдата иди на читава диагностика ,замерването и с уред е ала бала за мене ,а за дифа става произволно диференциално масло ,най добре синтетично ,аз съм с наливно на Кастрол...ако е шпер се слага присадка.Събира около литър масло.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
!!Asen_X написа:.....Сега се сетих да питам и за тампоните на двигателя М42 за цена?
В понеделник ще ти кажа!

Re: Въпрос за цени и марки на чаркове, гърнета и т.н. :)
!!Asen_X написа:...
3а дифа си зех масло от Дару (май към 30 лв литъра беше), ма мисля че не е толкова претенциозен като двигателя ми

11 мнения
• Страница 1 от 1