Искам 316i Touring ;)

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

RE

Мнение от koruin » 01 Апр 2005, 22:39

Аз лично незнам БМВ да прави проблем с двигатела под 500-600 000км, та какъвто и ще да му е модела на двигатела. А на М40 между другото единственият му недостатък е това че е с ремък а не с верига , и трябва да се сменя .Това иначе е един от наи-добрите двигатели на БМВ.В това съм сигурен.

Потребител
Аватар

RE

Мнение от koruin » 01 Апр 2005, 22:40

Аз лично незнам БМВ да прави проблем с двигатела под 500-600 000км, та какъвто и ще да му е модела на двигатела. А на М40 между другото единственият му недостатък е това че е с ремък а не с верига , и трябва да се сменя .Това иначе е един от наи-добрите двигатели на БМВ.В това съм сигурен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CERT » 06 Апр 2005, 0:56

а лелеее....с ремък и трябва да се сменя...
дааа...веригата е вечна и безшумна....

абе всеки има право на мнение ама поне ако немаш никва идея от двг
не давай съвети и мнения...

иначе аз по тая логика отивам в пирогов и ще кажа на докторите кое как се прави...и ,че според мене всъщност пушенето не е вредно а много полезно...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 06 Апр 2005, 11:43

Dr.Schnaps написа:...

Аз имам точно такова комби, има ръждички по петата врата и малки петънца по праговете, та не съм убеден 4е купето е поцинковано като Ауди например, за алуминево покритие не съм и чувал въобще да има, така че споко, колата си гние :mhihi:

На 216 000 е и като го купих (тогава на 172 000) прищракваха повдигачите на студен двигател, наскоро след смяна на маслото щтракането се позасили и дори пуснах тема да питам кво става, извода е да си карам. Някой ден ще трябва ремонтче явно, докато нема грижи обаче си перкам така. Трябва обаче да не пестиш от маслото, слагаи просто качествено. Междувременно, при мене поутихна щтракането, т.е. по бързо изчеза от преди, явно се е сработило маслото (след близо 1000 км :mhihi: ). Неам загуба на мощност при високи обороти, тегли яко докато изключи ограичителя.
Колко, ше държи двиг. ... сещташ се нема кои да ти каже.
:arrow: Типичен проблем е теч на сервото, стисни маншоните на рейката и виж дали е текло там или дали са пълни с течност, ако са пълни ше потекът секи момент, като преоблема не е в тях, а в рейката
:arrow: диференцяла е прблем при Е30 и Е36 при по слабите модели и то не друго, а че често вие, възможно е и да изпуска семеринг към полуоската ше го познаеш по омасляването, не е страшно, само отвреме на време трябва да го проверяваш и евентуално да доливаш.
:arrow: Радиатора: уплътнението към казанчето може да изпуска.
:arrow: когато гледаш колата, в никъв случай не се доверявай на мити двигатели, мият ги, щтото върлят масло, сешташ се, пипни двигателя преди да го запалиш и ако е топъл върни се като е студен, М40 се чува на студено колко е хабнат.
Къде търсиш колица, в БГ или в Германия?
Ако в БГ, кажи кви са им реалните цени/състояние сега, да иам идея
айде, успех
Г

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CERT » 06 Апр 2005, 22:05

ами тва се казва ирония пич...всичко което написах...не ми се занимава с глупости...е некой ако му се разправя да ти обясни...на мен ми е писнало
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gavril » 06 Апр 2005, 22:40

CERT написа:ами тва се казва ирония пич...всичко което написах...не ми се занимава с глупости...е некой ако му се разправя да ти обясни...на мен ми е писнало

Кво имаш в предвид точно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 10 Апр 2005, 19:47

Мерси на вси4ки за отговорите. Мисля 4е помогнаха.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=162442#162442
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E30