Хелп за климатикса...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Хелп за климатикса...
Абе дали някой има информация как работи перката на климатика ... имам на предвид това че има едно нещо преди перката което регулира бързината на въртене на перката и мисълта ми е че при мене това чудо е преебано и перката се върти бавно бавно и като стане яко жега почва климатика да не охлажда особенно ако съм в задръстване
Перката е в добро състояние - гледал съм я върти се на ръка спокойно, няма затягание, свирене, чегъртане... абе общо взето е добра, но като стане жега вместо да се засилва по яко да върти както би трябвало тя си върти все така бавно и умряло
Някой има ли идея на какъв принцип работи това чудо преди перката? като потенциометър ли е? И може ли да го замостя и да върти колкото може
Дилян Пенчев

Перката е в добро състояние - гледал съм я върти се на ръка спокойно, няма затягание, свирене, чегъртане... абе общо взето е добра, но като стане жега вместо да се засилва по яко да върти както би трябвало тя си върти все така бавно и умряло

Някой има ли идея на какъв принцип работи това чудо преди перката? като потенциометър ли е? И може ли да го замостя и да върти колкото може

Дилян Пенчев
- Stu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 X5 2004
може би е силикон като перката на радиатора
и тогава ако при студено върти лесно силикона е за смяна ама не съм сигурен каква е точно работата
и тогава ако при студено върти лесно силикона е за смяна ама не съм сигурен каква е точно работата
- Penchev
- Сватбаря
-
Перката на климатика си е електрическа, а перката на двигателя е със вискосъединител
Мерси за помощта
Явно никой не е наясно с тея неща, нищо ще го мъча някак си
Дилян Пенчев

Мерси за помощта

Дилян Пенчев
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
При Е34 има датчик за 2 (две) скорости на перката. Нямам идея как работи и дали го има при тебе, но това е един от възможните отговори. Дизелчето мисля имаше подобен проблем, питай него. Но да ти кажа, иди да ти проверят и количеството хладилен агент. Ако е малко ефекта ще е същия, т.е. охлажда, ама слабо.

- Penchev
- Сватбаря
-
И аз си мислех че ми е малко хладилния агент ( как звучи само
) ама каот съм в движение - респективно като минава повече въздушен поток през радиатора духа нечовешки студено, дори и на 1 да го сложа замръзвам вътре и ми потича цифката
трябва да компенсирам с врътката за температурата
Ама като карам в движение и отслабва а като спра на светофар и поседя 15-тина минути и почти спира и колата се мъчи да загрява, температурата стига средата ( а там отива само като и наложа някъв як гърч) и почва всеедно да се тормози и да не върви
И перката отпред си се върти едва едва както като винаги
това ме наведе на мисълта че трябва да се усилва щото така е при повечето коли
Днеска ще го мислим на еко-то
Асене ако не дойдеш нема да те познавам повече
ще си взема и инструментите пък може да я разглобя тая кошница на место
Абе аз го имам тоя ТИС ама нещо не мога да се оправя с него
Като инсталирам нещо си админ и там има едни менюта да си избирам ТИС ЕТК или там някви други неща ама не са ми активни... може би от харддиска не може да ги чете ми трябва всичкото което съм го дръпнал от нет-а да го сложа на ЦД ??? Така ли е при теб ако е така да го пробвам
Дилян Пенчев

Днеска ще го мислим на еко-то

ICE написа:Ако искаш да го търсим в ТИС-а, нямам идея дали ще научим нещо, ама не пречи да пробваме.
Абе аз го имам тоя ТИС ама нещо не мога да се оправя с него

Дилян Пенчев
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
и при мен е абсолютно същото положение и Явор ми каза, 4е трябва да се смени накаква простотия, ама какво беше - забравих, 4е мина време... още не съм го оправил моя, но времето скоро ще позагрее...
- Penchev
- Сватбаря
-
Да бе знам какво трябва да се смени и аз ама там е въпроса че искам да го замостя и да върти на макс постоянно щото за да се смени това не искам да ти казвам какво трябва да си причиниш
Дилян Пенчев

Дилян Пенчев
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
10 мнения
• Страница 1 от 1