Масло за скоростна????
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Bavarcheto
- кандидат ентусиаст
-
Масло за скоростна????
Пускам нова темичка, защото старата за маслото е заключена....
Та питането ми е някой знае ли какво точно масло да сипя в скоростната кутия и горе-долу на какви км. да го сменя след това?
Автомобилът е Е30 316 1987 М10 Б16

Та питането ми е някой знае ли какво точно масло да сипя в скоростната кутия и горе-долу на какви км. да го сменя след това?
Ако си 316 с М10 по-скоро си М10В18 отколкото М10В16, но това не променя нещата със скоростната
Ами имам owners-manual за 316 '86-та и там пише (цитирам шото не знам немски)
1,15 - BMW 316 - 320i, 324d Einbereichs-HD-Motorenol auf Mineralol basis SAE 20/30/40 der Spez. API-SE od. SF BMW324d: ATF OL
(това е за 5 степенна ръчна скоростна, с каквато предполагам си)
Доколкото разбирам това е моторно масло. Аз обаче не бих си го сипал. Аз бих те посъветвал да отидеш в някой 'надежден' (как ще разбереш дали е надежден - не ме питай) магазин за масла и да погледнат в каталога какво трябва да налееш.
Иначе ако искаш да го сменяш сам ти трябва канал, шестограм 17 (в Бриколаж продават мисля беше към 8-10 лева), шприц за пълнене (щото пробката за наливане е на кучето в г*за) и дрехи за цапане.
Успех

Ами имам owners-manual за 316 '86-та и там пише (цитирам шото не знам немски)
1,15 - BMW 316 - 320i, 324d Einbereichs-HD-Motorenol auf Mineralol basis SAE 20/30/40 der Spez. API-SE od. SF BMW324d: ATF OL
(това е за 5 степенна ръчна скоростна, с каквато предполагам си)
Доколкото разбирам това е моторно масло. Аз обаче не бих си го сипал. Аз бих те посъветвал да отидеш в някой 'надежден' (как ще разбереш дали е надежден - не ме питай) магазин за масла и да погледнат в каталога какво трябва да налееш.
Иначе ако искаш да го сменяш сам ти трябва канал, шестограм 17 (в Бриколаж продават мисля беше към 8-10 лева), шприц за пълнене (щото пробката за наливане е на кучето в г*за) и дрехи за цапане.
Успех

Re: Масло за скоростна????
Bavarcheto написа:Пускам нова темичка, защото старата за маслото е заключена....![]()
Ako е малко само го долей не до сменяй
Посъветвай се в дару че тук има доста спорове дали се сменя или само се долива

- Bavarcheto
- кандидат ентусиаст
-
Май ще се съветвам и в магазина. А с тези сини зелени етикетчета на скоростната как стои въпроса? При мен има ли ги въобще??
4 мнения
• Страница 1 от 1