ABS-вапросче?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ABS-вапросче?

Мнение от Nitroman » 23 Дек 2004, 22:11

Момци по спирачните анти блокиращи системи не сам много компетентен та вапросче, който знае моля да помага.Та значи ABS системата ми е прецакана но не зная каде по точно е проблема.При запалване на автомобила ми свети датчика за износени накладки с червена светлина ((!)) и ми показва че накладките ми са износени тва ясно датчика сигорно е прецакан защото спирачните накладки са сменени скоро.Проблема идва в следното,че като карам и натисна спрачката леко да речем при спиране на светофар педала почва много гадно да вибрира при това много леко натискане което е по скоро нормално при оказване на силен натиск варху педала на спирачката.Другото при висока скорост от порядака на 80-120 при савсем по леко натискане на спирачката колата завлачва настрани което говори че левите или дяните накладки не работат и си спирам на 1-2 колела :D .Другото коетое,че при запалване и потегляне с автомобила много често се вкючва индикаторчето за НЕработещ ABS.Тогава спирачки си имам и на четрите колела не вибрира педала,колата при рязко намаляване с висока скорост спира равномерно и всучоко е 6.Та значи аз до колкото зная на предно дясно колело или ляво колело имало някав датчик за ABS-а сащо и за задно ляво или дясно не сам сигурен за местата им та тези датчици ли са проблема или самия апарат.А и за датчика за износените накладки ако знаете нещо кажете pls.Предварително благодарности на тези които ще отговорят на темата и моя вапрос :?: ;) PS пишете цените на частите ако ги знаете.
bmw e30

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 23 Дек 2004, 23:03

Има датчици на всяко колело за оборотите.Провери дали не са отка4ени или с4упени,а моге и забния гребен по които от4итата да е зацапан.Дат4иците се мерят по сапротивление,което трябжа да е еднакжо.Провери и кабелите им.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nitroman » 24 Дек 2004, 14:51

Turboman погледнах кабелите на предните две колела,които отиват кам накладките рязаниса и са сварзани и омотани с изолирбан.Вазможно ли е от там да е проблема?По самия АBS апарат може ли да се прецака и какво?И как да разбера кои датчик е прецакан?
bmw e30

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 24 Дек 2004, 16:23

MiLLer написа:Turboman погледнах кабелите на предните две колела,които отиват кам накладките рязаниса и са сварзани и омотани с изолирбан.Вазможно ли е от там да е проблема?По самия АBS апарат може ли да се прецака и какво?И как да разбера кои датчик е прецакан?

6том са рязани,зна4и преди са сменяни дат4иците,което не е 4ак толкова ненормално.Моге да са се намокрили свразките и затова да прави проблем.На самия АБС апарат идват кабелите от дат4иците на вси4ки колела,отка4ва6 ги и ги мери6 с ОМ-метар и трябва да дават еднакво сапротивление,така 6те разбере6 в кои дат4ик е проблема или ако има прекаснат кабел.По традиция АБС апаратат е ве4ен и не прави проблеми.Ако вси4ки дат4иции кабели са наред,зна4и ло6о - апаратат е за смяна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nitroman » 26 Дек 2004, 18:56

МЕРСИ ;)
bmw e30

Назад към E30