M20B20 на газ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
M20B20 на газ?
Колко харчи 320-ска на бензин ми е ясно. Но се надявам собствениците на Е30 320 (с М20/Б20) да споделят какъв е разхода на газ? Има ли допълнителни грижи, които да създава газта? Защото (особено при тия цени на бензина) се чудя дали да не премина към алтернативното гориво...
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
Предишната ми кола беше Е30 320i и имаше газова. Колата беше в мен една година и не съм имал проблеми с газовата. Палиш на бенз да поработи 5 мин или минаваш 2 светофара минаваш на газ и си перкаш. Харчеше ми между 12-15 в града. Два пъти ми даде 20/100 ама са единични случаи. Може и газаджиите да лъжат като пълнат. Извън града 9-10. Та тва е в общи линии. Ако има нещо питай. Ще помагам с каквото мога, но ако ме питаш мен не знам дали има смисъл от такава инвестиция от 450кинта. Газта вече е 0.96 с'тинки. Направи си сметка колко караш Успех 

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Инжекцион ли ти е мотора
ако е инжекцион да знаеш че газта създава проблеми на дюзите, защото те се се охлаждат и почистват от бензина и ако не работят събират нагар и се запушват. 

- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
аз свалям на второ БМВ газовата, питай ме защо.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- BMW323i
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз карам на ГАЗ и не се оплаквам
13в града,10.5извънградско 2.3мотор
смениаш въздушния филтър редовно и
проблеми рядко
Ама с тая цена 0.96 маи малко се обезмисла цялата история
13в града,10.5извънградско 2.3мотор
смениаш въздушния филтър редовно и
проблеми рядко
Ама с тая цена 0.96 маи малко се обезмисла цялата история
Опитаи смъртта но не умираи
всъщност ако инжекцията е l или lE jetronik може да се мине и с много
евтина газова.мойта я събрах от:газов клапан и изпарител landi,бг бутилка,плочки и спирателен клапан нови всичко останало втора ръка.
всичко 160лв.
тя газта е 0.96 ама бенца е 1.60 така че...
при мен разхода е 12-13 градско и 8.5 изван града ако не я юркам много.ако я юркам знаеш как е при марката.за да върви лапа ама то и на бензин е така.под юркане разбирам средна скорост над 100-110.
проблем са дюзите ако се стискаш и превключваш на газ преди да загрее.друг проблем е кихането ако не е добре регулирана уредбата.риска е за боша за въздуха.криви му се оста и се хвърля,а нов не се пипа.та това е.рискуваш боша ако попаднеш на калпав майстор.аз затова си я сложих сам уредбата,но не кихна...
а,между другото карам 320и le jetronik
евтина газова.мойта я събрах от:газов клапан и изпарител landi,бг бутилка,плочки и спирателен клапан нови всичко останало втора ръка.
всичко 160лв.
при мен разхода е 12-13 градско и 8.5 изван града ако не я юркам много.ако я юркам знаеш как е при марката.за да върви лапа ама то и на бензин е така.под юркане разбирам средна скорост над 100-110.
проблем са дюзите ако се стискаш и превключваш на газ преди да загрее.друг проблем е кихането ако не е добре регулирана уредбата.риска е за боша за въздуха.криви му се оста и се хвърля,а нов не се пипа.та това е.рискуваш боша ако попаднеш на калпав майстор.аз затова си я сложих сам уредбата,но не кихна...
а,между другото карам 320и le jetronik
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
TOM написа:ati написа:аз свалям на второ БМВ газовата, питай ме защо.
Защото не идваш до Несебър, или в София няма свестни газаджии
бе може и да си прав
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
jordan написа:.......
при мен разхода е 12-13 градско и 8.5 изван града ако не я юркам м
Де го видя тоя бензин по 1.60 бре

Вчера на Екото -> А95Н - 1.37 BGN и то без да се ползва Еко картата. А А92Н още по-надолу (справка Василен, той все с такъв кара. Ей гадняр, не тормози колата:mhihi: )
Айдееееееееее, кой се минал да сипе в събота, минал се

Благодаря на всички за мненията. В крайна сметка, донякъде благодарение на вашите мнения, се отказах от всякаква газ. Пък и на всичко отгоре замених 320-ската с 2.5-ца, пък и се оказа че и разхода на гориво ми е същия...
п.п.: модераторите - може да заключвате темата.

п.п.: модераторите - може да заключвате темата.
«Че животът е рай — казва той изведнаж, — за това аз вече отдавна мисля. — И тутакси притури: — Само за това и мисля.»
12 мнения
• Страница 1 от 1