Търся табло....
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Bavarcheto
- кандидат ентусиаст
-
Търся табло....
Сума и проблеми имам с това табло моето. Първо въобще не бачкаше... после ходих при един майстор и го понаправи но сега само километри в час показва. Оборотите ги показва горе-долу на половина ( 2-ра 110 с 4000 об/мин). А и лампите за oilservise i inspection не светят. Разходомера не бачка въобще половината работи не бачкат. Въпроса ми е ИМА ЛИ ОПРАВИЯ ИЛИ ДА ТЪРСЯ НОВО? Ако трябва ново ще ви помоля за малко инфо откъде да намеря някое запазено... :o . И още един въпрос -> отзад има място за 3 куплунга а при мен са само 2 . да търся ли жици за трети или принякои модели са си 2?? мерси предварително 

- Новини
-
rcmodeldriver
Нормално е кабелите да са два. Ако не се лъжа само на шест цилиндровите Е30-ки има три кабела. Понеже задната страна на таблата е универсална за модификацийте, за това има и трети куплинг, но в твоя случай той не се използва. Бъди спокоен по този въпрос
Таблото незнам дали има смисъл да продължаваш да го правиш. Можеш да си вземеш хубаво втора ръка от Явор например.
Надявам се да съм бил полезен
Нормално е кабелите да са два. Ако не се лъжа само на шест цилиндровите Е30-ки има три кабела. Понеже задната страна на таблата е универсална за модификацийте, за това има и трети куплинг, но в твоя случай той не се използва. Бъди спокоен по този въпрос

Таблото незнам дали има смисъл да продължаваш да го правиш. Можеш да си вземеш хубаво втора ръка от Явор например.

Надявам се да съм бил полезен

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
и аз имам подобни проблеми с моето - не ми работеше километража, както и лампичките за ойл сървиз-а...
лампите за маслото четох че се захранвали от отделни батерийки и трябва тях да смениш..
а за километража ходих при един еладжия и той ми презапои спойките (само на километража) оправи се... ама бачка около 250км и после пак почна, ту да бачка, ту да не бачка... пак тука четох че има голяма вероятност датчика за скоростта (който се намира отзад на кардана) да е мръсен ръждясал или нещо такова... той се чисти със спрей против ръжда (продават ги по магазините за авточасти 5 до 10лв.)
обаче ми се "счупи" и показателя за температурата откакто отваряхме таблото...
за датчика на оборотомера доколкото знам е на скоростната кутия някъде ???
като намеря малко време ще ида пак до еладжията да ми презапои пак спойките, да пръснем датчика (въпреки че видимо си беше чист и неръждясал)
и се надявам да се оправи... ако не се оправи или пак се счупи ще търся и аз друг...
П.С. кажете колко струва едно такова табло за е30..
и ако си взема табло с разходомер (сегашното ми няма) ще работи ли тоя разходомер или не ?
лампите за маслото четох че се захранвали от отделни батерийки и трябва тях да смениш..
а за километража ходих при един еладжия и той ми презапои спойките (само на километража) оправи се... ама бачка около 250км и после пак почна, ту да бачка, ту да не бачка... пак тука четох че има голяма вероятност датчика за скоростта (който се намира отзад на кардана) да е мръсен ръждясал или нещо такова... той се чисти със спрей против ръжда (продават ги по магазините за авточасти 5 до 10лв.)
обаче ми се "счупи" и показателя за температурата откакто отваряхме таблото...
за датчика на оборотомера доколкото знам е на скоростната кутия някъде ???
като намеря малко време ще ида пак до еладжията да ми презапои пак спойките, да пръснем датчика (въпреки че видимо си беше чист и неръждясал)
и се надявам да се оправи... ако не се оправи или пак се счупи ще търся и аз друг...
П.С. кажете колко струва едно такова табло за е30..
и ако си взема табло с разходомер (сегашното ми няма) ще работи ли тоя разходомер или не ?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Оборотомера няма нищо общо със скоростната кутия, вързан е за ECU-то. Проблема е в таблото(за оборотите) или кабелите, които стигат до него.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
На инжекцион става... Проверено е
п.с. благодарение на Явор имам такава играчка вече

п.с. благодарение на Явор имам такава играчка вече

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
7 мнения
• Страница 1 от 1