Помощ за парното....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Помощ за парното....

Мнение от Bavarcheto » 15 Окт 2004, 17:34

Колата ми направи първия проблем миналата година -> Клеясало моторчето и ми изгори половината бушони.Отворих го и го почистих. Бачка известно време но вече само на 3 и 4 скорости. Добре но това лято се разбиха лагерите и не го ползвах и сега за зимата купих нов мотор но вече работи само 4-та скорост. Отворих ключето и го почистих цялото, както и крачетата и няма резултат.
Къде е проблема тогава??? Ако някой ме светне много ще съм благодарен :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cokey » 15 Окт 2004, 17:37

а, това и аз го имам кат проблем!
само на 4-та работи, и от време на време на останалите
от повече от година се каня да го гоня къде е проблема но все ме домързява
кажи ако откриеш, плс :wink:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 15 Окт 2004, 17:52

НА Опела и Е34-ката има съпротивление (блок с няколко такива) за регулиране на оборотите на вентилатора. Когато изгорят всичките елементи вентилатораът работи само на най-силната степен. Намери това съпротивление и ще решиш проблема.
Подсказка 1: търси го или около вентилатора (там е на Опела) или някъде в кожуха на парното(там е на Е34), защото съпротивленията се нагряват много и трябва нещо да ги охлажда.
Подсказка 2: търси го като следваш кабелите от ключа, с който сменяш степените на вентилатора.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 15 Окт 2004, 17:54

запушени тръби ? или бутона да не дажа на контакт при 1, 2 и 3 ?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Окт 2004, 0:18

DEFLEPPARD написа:запушени тръби ? или бутона да не дажа на контакт при 1, 2 и 3 ?

Що пишеш глупости? Всеки е достатъчно грамотен че да се сети ако моторчето върти а не духа че може да има запушени тръби.. което е напрактика невъзможно освен ако не се населят оси да правят кошер в колата ти... ЯВНО НЕ ВЪРТИ ВЕНТИЛАТОРА
И другото което е е написал че е почистил ключето...
По добре не се опитвай да даваш съвети когато ти сам не можеш да си помогнеш в некви такива ситуаций... http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=12329
Не е това начина да станеш известен :wink: :lol: ти и в момента си достатъчно известен с 90 % безмислените си постове...
Извини ме, чуствам се тъпо да ти правя забележка, най вече аз... но все някой трябва да го направи, щото ти не се усещаш :roll:
Извинявам се на другите за Офтопика :?
The Boss е написал най-правилно - провери блока със съпротивления, най лесно ще го намериш по кабелите... вързан е м/у ключа и вентилатор-а... та дали не е и на самия ключ отзад... а е възможно и да не е цял блок ми да са отделни съпротивления... и такова съм виждал... тогава ти сам можеш да си подбереш съпротивленията по стойности и да ги сложиш... така можеш да си избереш на всяка степен на ключа да ти отговаря на удобни за теб обороти на вентилатор-а... ако ти трябва помощ драсни :wink:

Дилян Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 16 Окт 2004, 13:04

за Penchev
:OT:
а ся върни се пак нагоре и прочети кво съм написал....
прочете ли ? видя ли двата въпросителни знака ? или питанки ако щеш... ? ако не си иди и ги виж пак...
знаеш ли кво значи символа "?" значи че тва дето съм го писал е ВЪПРОС, не СЪВЕТ... а защо се задават въпроси ? за да получим отговор който обикновено (и в тоя случай също) не знаем...
т. е. въпроса ми беше може ли това да е проблема, както и логичния въпрос може ли ваобще да има такъв проблем...
и тва го питах поради една единствена причина, а именно: ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ !
къде другаде да ги задам тия въпроси ако не в темата за проблеми с парното ?

ако е чак такъв голям проблем модераторите да ми изтрият темите... или ако не смогват на работата кажете и ще спра да задавам въпроси... като не искате да ми отговорите ще си търся отговорите на други места!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarcheto » 16 Окт 2004, 15:02

Благодаря много на THE BOSS i Penchev за съветите. Ще проверя и ще ви пиша за резултата. :wink:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 18 Окт 2004, 23:17

DEFLEPPARD написа:за Penchev
:OT:
а ся върни се пак нагоре и прочети кво съм написал....
прочете ли ? видя ли двата въпросителни знака ? или питанки ако щеш... ? ако не си иди и ги виж пак...
знаеш ли кво значи символа "?" значи че тва дето съм го писал е ВЪПРОС, не СЪВЕТ... а защо се задават въпроси ? за да получим отговор който обикновено (и в тоя случай също) не знаем...
т. е. въпроса ми беше може ли това да е проблема, както и логичния въпрос може ли ваобще да има такъв проблем...
и тва го питах поради една единствена причина, а именно: ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ !
къде другаде да ги задам тия въпроси ако не в темата за проблеми с парното ?

ако е чак такъв голям проблем модераторите да ми изтрият темите... или ако не смогват на работата кажете и ще спра да задавам въпроси... като не искате да ми отговорите ще си търся отговорите на други места!

ИЗВИНЯВАЙ НЕ ТИ ЧЕТА МНЕНИЕТО ЗАЩОТО Е НАПЪЛНО БЕЗМИСЛЕНО И НЯМА КАКВО ДА СЕ КОМЕНТИРА, НО ЗАЩО ПО-ДОБРЕ НЕ ЧЕТЕШ САМО...РАЗБИРАШ ЛИ ЧЕ С ТЕЗИ ТВОЙ ПИСАНИЯ САМ СИ НАПРАВИЛ ТЕМИТЕ ТИ И МНЕНИЯТА ДА НЕ СЕ ЧЕТАТ ОТ НИКОЙ... СКОРО ВРЕМЕ МОЖЕ И ДА НЕ ПОЛУЧАВАШ НИКАКВИ ОТГОВОРИ... КАТО ЧЕТЕШ ЩЕ СЕ ОБРАЗОВАШ ПО БЪРЗО... В ТВОЙ ИНТЕРЕС Е :idea:

Дилян Пенчев
Изображение

Назад към E30