картер и застраховка на 318, М 40
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Osmicata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 220
картер и застраховка на 318, М 40
Преди около два месеца, вечерта с пална кола се опитвам да паркирам вдясно от Джим Бийм в Студград, неосветена уличка, бордюра изглеждаше нисък, е, не беше, трясссссс колата ужасен звук. Давай обратно, проверка дали тече нещо отдолу опипом, нищо уж няма, паркиране на нормално място, както и да е. След два часа, сядам давам на контакт и лампата за маслото не гасне. Бре мама му стара, слизам пак - долу огромна локва, грам масло няма останало в ДВГ. прибирам се, на другия ден дърпаме с приятелн колата пред къщи, звъня на застрахователя и той вика това е напускане на местопроизшествието, нямя да ти дадат протокол от КАТ, Ок викам, айде да видим, звьня в кат хората ми дават номер, чакам два дена! докарвам колата с платена помощ (30 кинта, още няма протокол и не мога да ползвам безплатаната) оглед и прас акт, плюс протокол за застрахователите. Предварително съм проверил колко струва но капак на картер на оборище, освен това ми бяха откраднали и дясно огледало пред блока, ел, та викам застарховката трябва да покрие поне част от щетите. Пълни глупости! Изписаха ми нов картер и ново огледало, при плащането ми дават 115 лева :-) викам пичове, на мен само смяната на капака с маслото и филтъра ми е над 100 кинта, защо ме правите на луд с такива суми, те викат защото ти е стара колата и това е :-(), Ако някой изпадне в подобна ситуация да знае какво може да се очаква.
Пак бая пари са ти дали. Преди два месеца се одарих в бордюр при което ми се изкриви джантата, носач, биалетка и кормилна щанга. Направих протокол от кат. В сервиз D&N ми казаха че всичко ще ми стрвла 500 лв части и труд. Напрачиха ми и описани на частите и цените на един лист. По време на огледа погледнаха листа от сервиза и се сагласиха с почти всичко (скапите части, не писаха някаква част за 40 лв.) и аз доволен че ще си покрия една значителна част от парите ама не
. Отивам да си взимам парите по щетата и ми дават 137 лв. Направо не бях на себе си. Подавам жалба. Тя се разглежда за няколко дена и ми казват че не е одобрена. И какво да се направи освен да ги шибат мравките застрахователите. Разбрах че е най добре като ти се случи нещо подобно да извикаш застрахователния си агент и той да присъства на огледа. Поне той е наясно с нещата пак и се познават с тия дето правят огледите и крайния резултат ще е по добар от 137лв. които ми дадоха!

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Застрахователите не са балами... нема току така да си дават парите... аз ги мразя и за това не се занимавам с тях 

Като гледам това е проблем на месеца, нека и аз се оплача :x
Преди 20'тина дена един тъпак бе6е решил че му се кара в насрещното и а у лево а у десно и разултата калник,броня,фар и т.н.
ОК няма проблеми протоколче от кат аз щастлив отивам на оглед ,там пичовете много любезни всичко изпосват и притова ново (аз още по-щастлив). След 20 дена отивам да питам какво става с парите и те ми казват ПАРИ НЕМА и аз кво
Оказва се разбирасе че до голяма сметка аз съм си виновен защото имах ядове и съвсем съм изключил че трява да си прехвърля полицата на мое име за което те ми отказват да ми платят - ЕБАСИ
И аз все се чуда и се мая застраховката на колата или на мене е
И така по най-тънката тарифа 600 кинта назад

Преди 20'тина дена един тъпак бе6е решил че му се кара в насрещното и а у лево а у десно и разултата калник,броня,фар и т.н.
ОК няма проблеми протоколче от кат аз щастлив отивам на оглед ,там пичовете много любезни всичко изпосват и притова ново (аз още по-щастлив). След 20 дена отивам да питам какво става с парите и те ми казват ПАРИ НЕМА и аз кво

Оказва се разбирасе че до голяма сметка аз съм си виновен защото имах ядове и съвсем съм изключил че трява да си прехвърля полицата на мое име за което те ми отказват да ми платят - ЕБАСИ
И аз все се чуда и се мая застраховката на колата или на мене е

И така по най-тънката тарифа 600 кинта назад

Абе да попитам тия 500 лв. за носач и джанта какъв процент са от пазарната стойност на колата
Колата ми е застрахована за 3000лв.
Полицата ми е 271.56лв.
Как се изчислява щета по най плоската логика

271.56 / 2

Инче цените на частите са (за не запознатите):
Носач 172 лв.
Вертикална щанга 40 лв.
Кормилна щанга 94 лв.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
ей затва баща ми твърдо отказва да плаща каско... само гражданската застраховка дето е задължителна и толкоз... те тия застрахователи хич ги няма, направо пладнешки обирджии са... да не говорим че за по старичките коли направо отказват да ги застраховат, или го праят за някви смешни суми... как може да имаш кола за 2 бона, да вкараш в нея музика за още 2, тунинги разни, лети джанти за 1000лв и вместо за истинската стойност от 5 те да ти я застраховат за 1500.... и като ти свият си ди плейър-а за 500лв те да ти платят 100.... и ако си плащаш тия застраховки общо взето за малко по-малко от 10 години им плащаш цялата себестойност на колата си...
8 мнения
• Страница 1 от 1