предни светлини на Е30... ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
предни светлини на Е30... ?
има ли някаква физическа разлика между "късите" и "дългите" светлини (освен че едните светят по-силно от другите...) щото ми се струва късите са с по-малък диаметър от дългите???
...при мене само единия фар ми се струва с по-малък диаметър в сравнение с останалите 3...
и ако са различни какво влияние оказва това върху осветяването на пътя и има ли проблем евентуално ако съм с 3 дълги и 1 къс (единия дълъг свети като къс) ?
...при мене само единия фар ми се струва с по-малък диаметър в сравнение с останалите 3...
и ако са различни какво влияние оказва това върху осветяването на пътя и има ли проблем евентуално ако съм с 3 дълги и 1 къс (единия дълъг свети като къс) ?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ай сиктир ве,ти да не караш Е-21

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
ма те и на е21 са еднакив бе Явка, само на Е28 и Е23 (не всички) са с различен диамтър. Разликата е в рефлектора, дори крушките са еднакви по мощност.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Късите и дългите фарове са крайно различни... рефлектори, фокус, резсейватели и всичко... дългите фарове правят успореден сноп лъчи, с правоъгълна форма с неголеми размери... ако светнеш само дълги ще разбереш за какво говоря... докато късите правят "триъгълника" за да осветяват дясната част на пътя по-добре а от ляво да не блестят на насрещнодвижещите се автомобили
С две думи нямам думи
погледни фаровете, светни ги ако трябва един по един и виж как е хавата щото не е нещо кой знае колко сложно и може би след някоя друга темка от този род хората ще спрат и да ги отварят...
Дилян Пенчев

С две думи нямам думи

погледни фаровете, светни ги ако трябва един по един и виж как е хавата щото не е нещо кой знае колко сложно и може би след някоя друга темка от този род хората ще спрат и да ги отварят...

Дилян Пенчев
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
а 4 вместо 2 къси ?
оплаквах се че късите ми светлини са твърде къси и ми казаха, че мога да свържа и другите два фара към късите и да светят и 4-те НО КАТО КЪСИ т.е. по-слабо, а като превключа на дълги да си светят както са светили дългите и досега, без да сменям крушките, само като пусна 2 кабела към въпросните фарове
въпросите са ми:
възможно ли е наистина, нали уж има разлика между късите и дългите фарове (едните светели напред другите на "триъгълник" и т.н.) ?
доколко е законно?
има ли вероятност да си имам проблми с КАТ за това?
ще има ли осезаема полза?
как ще стане номера едни крушки да светят с различна мощност?
варианта да си сменя крушките на късите с по-мощни доколко би помогнал?
как да съм сигурен че късите ми не светят твърде силно и не заслепяват насрещното движение ?
кое е по важно за добрата светлина - мощността на крушките или формата на лупите (или както там се наричат кръглите стъкълца )?
а те вакумирани ли са или мога свободно да ги сваля и после да ги сложа ?
едни евентуални халогени могат ли да свършат същата работа ?
П.С. тва първо го писах на нова тема после се сетих че вече я има... дано никой да не я е видял
въпросите са ми:
възможно ли е наистина, нали уж има разлика между късите и дългите фарове (едните светели напред другите на "триъгълник" и т.н.) ?
доколко е законно?
има ли вероятност да си имам проблми с КАТ за това?
ще има ли осезаема полза?
как ще стане номера едни крушки да светят с различна мощност?
варианта да си сменя крушките на късите с по-мощни доколко би помогнал?
как да съм сигурен че късите ми не светят твърде силно и не заслепяват насрещното движение ?
кое е по важно за добрата светлина - мощността на крушките или формата на лупите (или както там се наричат кръглите стъкълца )?
а те вакумирани ли са или мога свободно да ги сваля и после да ги сложа ?
едни евентуални халогени могат ли да свършат същата работа ?
П.С. тва първо го писах на нова тема после се сетих че вече я има... дано никой да не я е видял

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Отиваш да ти настроят фаровете някъде за 10 лева и ще разбереш, дали светиш на хората или не. Най-вероятно от там идва проблема. На твоята кола няма лупи. Недей да правиш такива фантазии с ел. инсталацията ако не искаш после да сменяш кабели... Фаровете са залепени. Ако искаш можеш да ги свалиш и да ги почистиш с някакво парцалче отвътре през дупката на крушката, но става трудно. Иначе самите фарове се свалят лесно. Решетката отпред е на две половини. Развива се отвън, в долната част в двата края, всяка половина има два болта. Горе е хваната с няколко скоби. Фаровете се държаха на няколко големи болта (май 2)...
п.с. мързи ме да пиша за разликата - къси/дълги, но намерих едно място където е обяснено сносно http://autorepair.about.com/cs/troubles ... 10502a.htm
п.с. мързи ме да пиша за разликата - къси/дълги, но намерих едно място където е обяснено сносно http://autorepair.about.com/cs/troubles ... 10502a.htm
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
6 мнения
• Страница 1 от 1