Помощ за Е30!!!Прекъсва!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за Е30!!!Прекъсва!
Колата прекъсва при подаване на газ(има и газова ако има значение) и на двете и на газ и на бензин е същото.Ходих в Дунев Моторспорт и ми казаха че по ел.системата няма проблем.Бензиновата помпа издава странен шум.Гърнето е за смяна(пробито е) дали влияе?Сменени са свещи,кабелите и капачката са наред.Как да тръгне? Също така гърми газовата (гумичката на маркуча се измества и ми гасне колата).Предварително благодаря!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Тея в дунев ги мразя от мозъка на костите си... какво е това няма проблем по електрониката... ми къде е проблема да ти кажат да го открият нали за това им е работата
мерзавци с мерзавци... нищо не разбират и зимат много пари
Извинявам се за Оффтопик-а но не се сдържах... а по темата аз лично си нямам идея за какво може да става въпрос но мога да те светна ако ти се дават пари за диагностика при един пич и съм почти сигурен че ще намери нещо
Дилян Пенчев

Извинявам се за Оффтопик-а но не се сдържах... а по темата аз лично си нямам идея за какво може да става въпрос но мога да те светна ако ти се дават пари за диагностика при един пич и съм почти сигурен че ще намери нещо

Дилян Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ако знаеш пътя от Горубляне към Панчарево... като минеш караулката и караш към 150 метра и гледаш в дясно първата като пресечка минава се през портал.. там е сградата на СБА и като влезнеш ще видиш срещу теб отворени халета и там бачка един неврзачен тип на диагностичен стенд... повярвай ми много разбира и добре работи
Като ти преслуша колата ще те накара да се качиш и да я пробваш и да се върнеш за резултата
П.С. Приготви си към 30 лв...
това е положението
Дилян Пенчев

Като ти преслуша колата ще те накара да се качиш и да я пробваш и да се върнеш за резултата

П.С. Приготви си към 30 лв...

Дилян Пенчев
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: Помощ за Е30!!!Прекъсва!
Прекъсва, но работи, или направо гасне?Meth_1bg написа:Колата прекъсва при подаване на газ.
А като работи на газ, спира ли помпата? Щото, ако от доста време караш само на газ, и помпата не спира, помпа, регулатор на налягането, магистрала и инжектори работят на постоянно налягане /това "убива" регулатора/Бензиновата помпа издава странен шум.
Ако си без ламбда повече помага.Гърнето е за смяна(пробито е) дали влияе?
Ами това май е лоша запалителна система - свещи с друго топлинно число, лоша центровка на запалването, повредена бобина. Коя е тая "гумичка на маркуча"? Маркуча м/у филтъра и мотора, м/у филтъра и изпарителя? Нямаш ли "кихалка"?Също така гърми газовата (гумичката на маркуча се измества и ми гасне колата)
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Значи работи си обаче като подавам газ изобщо не ще да се форсира както си му е реда.Има идно прекъсване абе все едно не му достига гориво.Тва за маркуча е този който влиза в изпарителя и точно там има една гумичка под която има дупки за въздух.Като се опитам да я изръчкам колата и на 4хил. оборота се чува пуф
и дотам гасне защото смотаната гумичка се измества и влиза прекалено мноо въздух.А това вече с гърмежите защо се получава?

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Пробвай как работи без въздушен филтър /може да е задръстен/. Виж дали се движи перото на дебитомера. Ако не помогне, както е махнат филтъра, навий РVС върху "гумичката" с дупките под нея /това е "кихалката" - предпазен клапан, като "кихне" мотора, да не ти гръмне дебитомера/. Та значи без филтър и с навито РVС пробвай пак, но само на бензин /иначе - при Явор за дебитомер/. Но май ще се разминеш само с нов филтър.Meth_1bg написа:Значи работи си обаче като подавам газ изобщо не ще да се форсира както си му е реда.Има идно прекъсване абе все едно не му достига гориво.
Успех
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

13 мнения
• Страница 1 от 1