BMW e92 325d ESS Performance Tuning - 0-60 и 0-100 тест
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dimitar.angelkov
- Потребител
-
BMW e92 325d ESS Performance Tuning - 0-60 и 0-100 тест
Ето и резултатите от теста, който направих днес с DriftBox, смея да твърдя, че данните са 100% реални в предвид уреда, с който са замерени.
Колата: BMW e92 325d 3.0L DIESEL Automatic ESS Performance Tuning Stage 1+
Горивото: OMV Sprint Diesel + добавка
Мястото: Магистрала Хемус, изхода от София посока Пазарджик веднага след КПП-то. (правата има лек обратен наклон, ама нищо)
Времето:
0-60км/ч 2.8сек.
0-100км/ч 6.0сек.
BMW 335d Stock, пасти да яде
между другото.... по време на теста съм с гуми Continental Sport Contact 2 17" честно да си кажа не са най-подходящата гума за кола с ~600Nm въртящ момент... С включен тракшън се скъсва да обира превъртания, с изключен тракшън ще си подпаля гумите. Предполагам с някоя HiPerformance гума има шансове за по-сполучливи резултати.
Колата: BMW e92 325d 3.0L DIESEL Automatic ESS Performance Tuning Stage 1+
Горивото: OMV Sprint Diesel + добавка
Мястото: Магистрала Хемус, изхода от София посока Пазарджик веднага след КПП-то. (правата има лек обратен наклон, ама нищо)
Времето:
0-60км/ч 2.8сек.
0-100км/ч 6.0сек.
BMW 335d Stock, пасти да яде

между другото.... по време на теста съм с гуми Continental Sport Contact 2 17" честно да си кажа не са най-подходящата гума за кола с ~600Nm въртящ момент... С включен тракшън се скъсва да обира превъртания, с изключен тракшън ще си подпаля гумите. Предполагам с някоя HiPerformance гума има шансове за по-сполучливи резултати.
- dimitar.angelkov
- Потребител
-

Хемус или Тракия
Един въпрос, за да се ориентирам къде точно се е състояло това: Объркал си името и става въпрос за магистрала ТРАКИЯ или не?
- dimitar.angelkov
- Потребител
-
Re: Хемус или Тракия
Koliu написа:Един въпрос, за да се ориентирам къде точно се е състояло това: Объркал си името и става въпрос за магистрала ТРАКИЯ или не?
Май съм сгрешил името ...тази която продължава по Цариградско за към Пловдив... както и да се казва...
Ето и един опит от днес, само че беше доста горещо ...32-33C и бързо ми загря турбината... при дизелите "лага" става отвратителен в този случай.

Една идея по-слабо от вчера, но ако някой се съмнява...вече имам доказателство.
GaD написа:Митко, можеш ли да вземиш тази джада дрифтбокса за няколко часа, сигурен съм, че доста хора ще се навият да я изпробваме.
Иначе времената са ти супер! Даже немога да повярвам !Представам си стейдж 2 какво ше е!
Динко, няма проблем. DriftBox-a е на приятел

Иначе... като заключение.... Това, че колата е автоматик е една идея по-голям минус отколкото плюс... сигурен съм, че ръчна 325d със Stage 2 на ESS ще падне до 5.7сек до 100...
Има и друго нещо.... самия аз не съм най-добрия шофьор... сигурен съм че някой "racer" дето знае как да launch-не автоматика като хората ще направи и по-добро време, за което си трябва и добри гуми и хубав грапав асвалт.
Между другото, имам резултат и за 402 м ... 14.6 сек ...мисля че е приличен.
За тези, които незнаят какво е DriftBox: http://www.driftbox.com/
Накратко: GPS уред, с които се изчислява с абсолютна точност скорост, G, ускорение, мощност. Резултатите са точни, защото се засича реалната скорост на автомобила по GPS, не това което виждате на Километража.... при мен за справка разликата е с 7-8 км/ч...т.е. когато съм със 100 реално карам с 92-93км/ч.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Евала Митко.
Струвало си е всеки лев за тунинга, че даже и повече.
Сега, освен да дочакам и возене.

Струвало си е всеки лев за тунинга, че даже и повече.
Сега, освен да дочакам и возене.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
вземи го дрифт-бокс-а на Drift Day 2 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Пфф адски добър резултат
По каталог го дават 7,3 от 0-100, а ти ги сваляш до 6.0-6.2, което си е направо...
. Предполагам, че ESS software-а са ти го слагали в ProSpeed? До колкото четох получаваш доживотна гаранция, което е хубаво нещо. А този Driftbox само от този сайт ли може да се поръча или може да се намери някъде из България също така?

- dimitar.angelkov
- Потребител
-
ESS Remap-а ми го правиха в централата на ESS в Норвегия. Нямам доверие на нито един БГ Тунер... за съжаление
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
dimitar.angelkov написа::bgflag: Най-накрая да се появи и един истински българин и да внесе нотка съмнение
Глупости, в България винаги другите знаят повече за собствената ти кола....

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series